România U21 a câștigat și amicalul cu Cipru. Dulca, la al doilea succes ca selecționer: „Ne dă încredere înainte de startul calificărilor”

Marius ANGHEL 01 Apr. 2015, 12:07 Special
România U21 a câștigat și amicalul cu Cipru.** Dulca, la al doilea succes ca selecționer:

Selecționata de tineret a României a câștigat, marți, al doilea amical pe care l-a susținut la Târgu Mureș. Reprezentativa Under 21 antrenată de Cristian Dulca s-a impus la limită, scor 1-0, în fața echipei similare a Ciprului. Unicul gol al meciului a fost marcat de mijlocașul Viitorului, Bogdan Țîru, în minutul 62, când a reluat cu capul din șase metri centrarea lui Steliano Filip din corner.

Pentru România au evoluat următorii jucători: Brănescu – Hodorogea (Manea ’46), Țîru, Boldor (cpt.), S. Filip (Anițoiu ’90+2) – Tăbăcariu (Nedelcu ’73), L. Ion – Cerlincă (D. Rotariu ’63), Bumba (Tudorie ’72), Popadiuc – G. Pușcaș. Rezerve neutilizate: Began – I. Cristea, G. Miron, Ștefănescu, A. Ivan

Selecționerul Cristi Dulca s-a declarat mulțumit de prestația elevilor săi din meciul cu Cipru și a a comentat lipsa spectacolului din teren. Acesta speră ca preliminariile pentru Campionatul European din 2017 să îi găsească pe fotbaliștii săi în formă maximă, iar România să obțină calificarea la turneul final.

„Comparativ cu meciul de joi nu am mai avut aceeași atitudine și prospețime. Jocul nu a fost exact cum ne-am dorit, s-au și schimbat câțiva jucători, dar e importantă victoria pentru moral. Au fost două succese fără gol primit care ne dau încredere înainte de startul calificărilor. Chiar dacă nu am făcut un joc spectaculos, ne-am descurcat foarte bine. Sper să ne capacităm la maxim până la ora primului meci oficial, e important să începem cu o victorie și să obținem calificarea”, a declarat Cristi Dulca pentru DigiSport.

Pe 16 iunie, „tricolorii” debutează în preliminariile EURO 2017 – găzduit de Polonia – pe teren propriu, în fața Armeniei. „Până atunci, îmi doresc ca băieții să demonstreze la echipele lor de club că evoluează bine și că merită să îmbrace tricoul naționalei. Încă nu am făcut analiza în detaliu a adversarilor, nu cunoaștem încă generațiile noi, așa că nu pot spune cine este favorit la calificare. Sper să fim noi. Dar, chiar și așa, nu vom trata niciun meci de sus, indiferent că adversar va fi Luxemburg sau Bulgaria”, a completat selecționerul U21.


 

Reprezentativa Under 21 a României a învins, joia trecută, cu scorul de 3-0, selecționata similară a Islandei, într-un meci de pregătire disputat tot la Târgu Mureș, primul pentru Cristian Dulca la conducerea naționalei de tineret. Atunci au marcat George Pușcaș (‘9, ’51) și Alexandru Mitriță (’47).

Acestea au fost ultimele jocuri ale echipei de tineret înainte de debutul în preliminariile Euro 2017, programat în 16 iunie, pe teren propriu, cu Armenia.

România țintește turneul final din Polonia, mai ales că sorții i-au scos în cale o grupă destul de accesibilă: Danemarca, Armenia, Țara Galilor, Bulgaria și Luxemburg. În primul meci din grupa României U21 de calificare la EURO, Țara Galilor a învins Bulgaria cu 3-1.

Foto: FRF

Marius ANGHEL 01 Apr. 2015, 12:07 Special
Pe aceeași temă