Rapid a încercat să mute derby-ul cu Petrolul pe Arena Națională. Răspunsul primit de giuleșteni de la administratorul celui mai mare stadion din țară

Marius ANGHEL 11 Sep. 2019, 12:21 Diverse
Rapid a încercat să mute derby-ul cu Petrolul pe Arena Națională.** Răspunsul primit de giuleșteni de la administratorul celui mai mare stadion din țară

Chiar dacă până la derby-ul cu Petrolul mai este mai bine de o lună, Rapid a încercat încă de acum să programeze meciul cu marii rivali din Liga 2 pe cel mai mare stadion din țară, nu în Regie, acolo unde își dispută în mod obișnuit jocurile de acasă.

Derby-ul Rapid – Petrolul e programat să se dispute în etapa a 12-a a Ligii 2, în jurul datei de 16 octombrie, iar giuleștenii nu-și doresc să joace această partidă în Regie, acolo unde nici gazonul nu le este pe plac, dar nici numărul de locuri din tribune nu ar fi suficient pentru o astfel de întâlnire.

Rapid a încercat să mute meciul cu Petrolul pe Arena Națională, a purtat o serie de discuții cu reprezentanții primăriei Capitalei, însă n-au reușit să găsească o fereastră liberă în perioada respectivă. Chiar în acea perioadă, naționala României are programat meciul cu Norvegia (15 octombrie, ora 21:45) în preliminarii EURO 2020, astfel că cea mai mare arenă din țară va fi rezervată.

„FC Rapid București a purtat mai multe rânduri de discuții cu reprezentanții Primăriei Capitalei pentru a susține partida din campionat cu Petrolul Ploiești pe Arena Națională. Menționăm că în urma acestor discuții nu am întâmpinat un refuz din partea Primăriei, oficialitățile dorind să sprijine demersul nostru. Din păcate, calendarul competițional este deja setat, iar în ordinea competițiilor are întâietate echipa națională, urmând apoi alte meciuri internaționale, partidele din Liga 1 și abia după aceea întâlnirile din Liga 2”, a anunțat Rapid, printr-un comunicat.

În aceste condiții, Rapid – Petrolul se va disputa pe stadionul Regie.

În acest moment, după șase etape, Rapid și Petrolul sunt la egalitate de puncte în campionatul Ligii 2, cu 10 puncte, și sunt pe locurile 7, respectiv 8, însă ploieștenii au un meci mai puțin disputat. Până la derby-ul cu Petrolul, Rapid mai joacă în campionat cu Campionii FC Argeș (d), SCM Gloria Buzău (a), Metaloglobus (d), UTA (a) și Dunărea Călărași (d).

Foto: FC Rapid 1923

Marius ANGHEL 11 Sep. 2019, 12:21 Diverse
Pe aceeași temă