Precedentul termen anunțat pentru finalizarea noului stadion din Târgu Jiu a expirat ieri. Constructorul garantează că arena va fi dată în folosință spre sfârșitul lunii septembrie

Noul stadion din Târgu Jiu n-a fost inaugurat nici pe 31 iulie 2017, așa cum se anunțate după ce precedentul termen n-a fost respectat, însă lucrările sunt într-un stadiu avansat. Constructorii estimează că acestea se vor încheia spre sfârșitul lunii septembrie 2017, în prezent fiind efectuate lucrări la pista de atletism și la interioarele stadionului. Acoperișul și scaunele au fost deja montate. Pe toată durata demolării, care a început în vara anului 2015, și, ulterior, ridicării noilor tribune, gazonul, care fusese refăcut în 2011 și fusese dotat cu instalație de încălzire, a fost protejat, iar lucrările s-au efectuat în jurul acestuia, fără ca suprafața de joc să fie afectată.

În perioada în care gazonul a fost schimbat, CS Pandurii a fost nevoită să evolueze pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin (6 noiembrie 2010 / Pandurii – ASA Târgu Mureș, scor 4-1 – 21 mai 2011 / Pandurii – FC Vaslui, scor 0-1). Echipa gorjeană a revenit la malul Dunării începând cu 18 iulie 2015 (Pandurii – FCSB, scor 0-3), după ce vechea arenă a fost demolată.

Odată cu retrogradarea, Pandurii a renunțat să mai joace pe Municipalul severinean și va evolua în noul sezon pe stadionul Minerul din Motru, urmând să revină la Târgu Jiu în momentul în care noua arenă va fi finalizată. Dacă termenul va fi respectat, meciul cu Olimpia Satu Mare, din 30 septembrie 2017, contând pentru etapa a 10-a a Ligii a 2-a, ar putea fi primul disputat pe noua arena, însă, cel mai probabil, CS Pandurii va juca la Târgu Jiu de-abia pe 21 octombrie, în runda a 13-a, cu ASU Politehnica Timișoara, când are programat următorul joc pe propriul teren. În etapele 11-12, echipa gorjeană va juca în deplasare, la UTA (7 octombrie), respectiv Sportul Snagov, fosta Metalul Reșița, pe 14 octombrie.

„Au fost probleme legate de intemperii. Sunt supermotivate întârzierile. Ei au respectat graficele. Constructorul și-a asumat termenul de finalizare, respectiv luna septembrie. Se lucrează intens la pista de atletism. Celalalte componente sunt, în mare parte, aranjate. Mă refer la scaune, la instalația de iluminat sau tabelele. S-a lucrat la apă, canal, utilități. Este vorba de tot ce înseamnă lucrări de interior. Partea de arhitectură și de amenajare, dar și exterioarele, care sunt în lucru, sunt de înaltă calitate”, a explicat, zilele trecute, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Aurel Popescu.

Trebuia să fie finalizat de anul trecut

„Din discuțiile pe care le avem cu constructorii, vor face tot posibilul ca până la sfârșitul anului 2016 stadionul să poată fi funcțional, iar returul campionatului de fotbal 2016-2017 să se desfășoare la Târgu Jiu”, spunea viceprimarul Popescu, în ianuarie 2016. De atunci, termenul a fost decalat în alte două rânduri. „Suntem foarte mulțumiți de cum decurg lucrările de la stadion. Încă o dată vă garantez: stadionul se va finaliza în 2016. Se lucrează și o să vedeți. S-a încercat, inițial, ca pista de atletism să fie salvată de proiectant, dar nu s-a putut. Constructorii sunt obligați să realizeze pista, pe banii companiei. Gazonul se va întreține în continuare, el se salvează”, declara, tot la începutul anului 2016, și primarul în funcție, Florin Cârciumaru, ajuns între timp senator.

Oficial, autoritățile locale n-au stabilit dacă vor păstra vechea denumirea a stadionului, care purta titulatura „Municipal – Tudor Vladimirescu”, sau dacă acesta va fi redenumit „Pandurii Arena”, după cum anunță site-ul oficial al fostei vicecampioane a României, panduriics.ro. Pe scaunele montate recent apare doar inscripția „PANDURII” (foto)

12.386 de locuri va avea noua arenă din Târgu Jiu, care a costat 21,8 milioane de euro. Gazonul inagurat pe 1 august 2011, la meciul cu FC Brașov (2-1), a fost păstrat.

CS Pandurii a disputat ultimul meci la Târgu Jiu pe data de 24.05.2015, scor 5-2 cu CSM Poli Iași, prin golurile marcate de Mrzljak (24′), Pintilii (34′) și Roman (58′ – pen., 63′, 68′ – pen.), respectiv Boiciuc (73′) și Enescu (79′).

În prezent, Filip Mrzljak a ajuns la Astra Giurgiu, Mihai Pintilii s-a reîntors la FCSB, iar Mihai Roman s-a transferat, vara aceasta, la CS U Craiova, după ce plecase, de la Pandurii, în Olanda, la NEC Nijmegen. De partea cealaltă, Alexandru Boiciuc a ajuns în această vară la ASA Târgu Mureș, după ce a evoluat sezonul trecut la Milsami Orhei, în prima ligă din Republica Moldova, iar Andrei Enescu joacă, din 2016, în Cipru, la Ethnikos Achna.


Așa ar trebui să arate în final stadionul din Târgu Jiu, conform machetei proiectului

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto și video: Pandurii CS

Pe aceeași temă