Pierdere grea pentru Dacia Unirea! Președintele clubului și-a dat demisia

Marius ANGHEL 05 Jul. 2018, 18:40 Diverse
Pierdere grea pentru Dacia Unirea!** Președintele clubului și-a dat demisia

Dacă restul cluburilor din Liga 2 s-au reunit și pregătesc noul sezon competițional, Dacia Unirea Brăila încă e în căutare de finanțare pentru a știi dacă oprește sau nu activitatea echipei de seriori. Pentru moment, antrenorul Alin Pânzaru nu a dat start antrenamentelor cu jucătorii pe care clubul îi mai are sub contract, ci mai întâi așteaptă un semn de la conducere.

Până atunci însă, Dacia Unirea a mai primit o lovitură grea. Președintele Valentin Avramescu a demisionat din cauza unor probleme personale, anunță site-ul oficial al echipei brăilene. Locul său va fi ocupat până la o nouă Adunare Generală a Asociaților de vicepreședintele Vasile Popa.

E a doua pierdere din conducere pe care o are grupare brăileană după ce a încheiat sezonul în care abia s-a salvat de la retrogradare, în ultima etapă. Și președintele executiv Auraș Brașoveanu a plecat de la Dacia Unirea, fostul membru reprezentant al echipelor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF fiind acum șeful departamentului de licențiere a cluburilor din Liga 2 în cadrul federației.

„1. Datorită apariției unor probleme personale ce nu permit alocarea timpului necesar desfășurării optime a activității zilnice în cadrul clubului, președintele Consiliului Director dl. Valentin Avramescu a hotărat să-și depună mandatul la dispoziția primei Adunări Generale a Asociației.

Până la o decizie finală, managementul clubului va fi preluat, conform statutului, de dl. Vicepreședinte Vasile Popa.

2. Conștienți de presiunea trecerii timpului, asigurăm susținătorii noștrii (și nu numai) că în această perioadă, conducerea clubului caută soluții cât mai corecte și concrete pentru continuarea activității, iar în scurt timp vom anunța noutățile.

ÎMPREUNĂ‚ SUNTEM DACIA UNIREA BRĂ‚ILA!”, a anunțat clubul Dacia Unirea pe site-ul oficial.

„Eu mi-am conturat perioada de pregătire. Depinde foarte mult de buget, de posibilitatea clubului de a asigura un buget echipei. Jucători nu prea mai avem sub contract și nici staff tehnic. Dispariția ar fi o soluție radicală, dar ar fi cea mai potrivită. E greu să profiți și să îi duci pe oameni cu vorba de atâta timp. Sunt luate salariile inclusiv pe luna martie pentru cei veniți în vară. Noi, cei care care suntem mai vechi, avem și întârzieri mai vechi”, a declarat Alin Pânzaru în urmă cu două săptămâni.

Și Asociația Suporterilor Daciei Unirea a organizat, la finalul lunii trecute, o conferință de presă în cadrul căreia a dorit să facă cunoscut iubitorilor de fotbal situația critică în care se află clubul de fotbal brăilean din Liga 2. Aceștia au făcut un apel la ajutor.

Brăila are echipă în Liga 2 din 2010, fie că a evoluat sub numele de CF Brăila, fie ca Dacia Unirea Brăila. În acest sezon a terminat pe locul 15 în Liga 2, ultimul care a asigurat menținerea, cu 41 de puncte, tot atâtea câte a avut și Metaloglobus București, însă brăilenii antrenați de Alin Pânzaru au stat mai bine la meciuri directe.

În cazul în care se va retrage din Liga 2, echipa care îi va lua locul Daciei Unirea în noul sezon este cea aflată cu o poziție mai jos decât brăilenii, adică Metaloglobus București, club care dă și unul dintre cei doi membri reprezentanți ai formațiilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF.

Marius ANGHEL 05 Jul. 2018, 18:40 Diverse
Pe aceeași temă