Jandarmeria a dictat amenzi de 18.000 de lei și interdicții pe stadioane timp de un an pentru 19 suporteri rapidiști

Marius ANGHEL 02 Jul. 2014, 19:35 Diverse
Jandarmeria a dictat amenzi de 18.000 de lei și interdicții pe stadioane timp de un an** pentru 19 suporteri rapidiști

Jandarmeria Capitalei a acordat amenzi în valoare totală de 18.000 de lei și interdicții pe stadioane timp de un an unui număr de 19 suporteri rapidiști pentru provocarea și participarea la violențele care au avut loc la meciul demonstrativ de old-boys Rapid – Petrolul Ploiești din 25 iunie.

„Înainte de începerea partidei de fotbal în tribuna a II-a a arenei a izbucnit o altercație între mai mulți fani fiind necesară intervenția jandarmilor pentru aplanarea conflictului. În urma incidentelor Jandarmeria a identificat și sancționat 19 persoane aplicând 19 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 18.000 de lei pentru provocarea sau participarea efectivă la scandal, faptă prevăzută de art. 20, lit. l din Legea 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive cu modificările și completările aduse de legea 10/2012. Cele 19 persoane au primit interdicția de a mai participa la competiții și jocuri sportive pe o perioadă de un an de zile”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei remis, miercuri, agenției MEDIAFAX.

De asemenea, Jandarmeria a sesizat organele de urmărire penală în cazul unui suporter prezent la meci pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a măsurii de interzicere a accesului la competiții și jocuri sportive.

La 25 iunie, FC Rapid a sărbătorit 91 de ani de la înființarea clubului printr-un meci demonstrativ de old-boys cu echipa din 1995 a formației Petrolul Ploiești. La acel eveniment au avut loc incidente între fanii rapidiști, jandarmii fiind nevoiți să intervină cu gaze lacrimogene. Violențele au avut loc între două facțiuni ale galeriei giuleștene, o parte a fanilor pătrunzând pe suprafața de joc.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Marius ANGHEL 02 Jul. 2014, 19:35 Diverse
Pe aceeași temă