„Farul își merită soarta”! „Noadă” pune degetul pe rană

Marius ANGHEL 09 May. 2013, 14:44 Diverse

Aflată într-o situație critică în care este obligată să câștige fiecare meci pentru a nu retrograda, formația FC Farul se zbate pe ultima poziție în Liga a II-a și riscă să se desființeze în vară. În urma acestor probleme, anumite voci din Constanța au criticat modul defectuos în care a fost gestionat clubul în ultimii ani. Printre cei nemulțumiți de situația în care a ajuns FC Farul și care critică conducerea care a „contribuit” la prăpădul echipei fanion a Dobrogei, se numără și Ion Constantinescu, fost jucător și antrenor din generația de aur a Farului, care actualmente îndeplinește funcția de director al Clubului Sportiv Școala de Fotbal Farul Constanța 2010.

„FC Farul a fost un club foarte puternic și bine organizat. Sunt supărat pe antrenorii care au fost pe aici și au adus echipa la pământ, asta este cea mai mare durere. Farul este pe ultimul loc și își merită soarta, pentru că n-a știut să investească în copiii și juniorii clubului. Jucătorii noștri nu au loc la noi în oraș, dar sunt peste tot prin țară. Aici este marea tragedie. Juniorii Farului, care au un comportament excepțional, nu joacă la seniori. Se aduc copii de la Timișoara, Satu Mare, din toate părțile țării și or să plece la vară, atunci când se vor închide porțile”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Ion Constantinescu.

În viziunea lui Constantinescu, poreclit și „Noadă”, FC Farul ar trebui să promoveze mai mult juniorii din pepinieră, pe când, în perioada de transferuri din iarnă, aceștia au fost defavorizați, conducerea echipei de pe Litoral preferând să aducă tineri din alte părți ale țării. „Aici, la Farul 2010, se muncește foarte mult. Avem 300 de copii pe care îi instruim. Se face performanță, avem două echipe care pleacă la turnee zonale. Una este în play-out, una în play-off. Pe mine mă interesează ca acești copii să ajungă la FC Farul. Am dat 11 jucători la Liga I. Alibec și Matei au plecat de la echipa a II-a, Mățel, Fatai și Larie, sunt produși 100% la noi”, ne-a mai spus Ion „Noadă” Constantinescu.

Juniorii cu potențial ai Farului, neutilizați

Jucători tineri de la Farul 2010, cu potențial, ca Năstase (fundaș), Popa (fundaș), Stavian (mijlocaș), Bădașcă (fundaș), Chisoceanu (mijlocaș ofensiv), Igiroșanu (atacant) sau Pîslaru (atacant), ar putea, cu ușurință, să facă față nevoilor FC Farul, însă aceștia sunt de cele mai multe ori neutilizați sau introduși în ultimele clipe de joc în meciurile seniorilor.

„Noi n-am murit! Moștenim o școală de fotbal a Farului foarte puternică. Reprezentăm Constanța pură! De 2-3 ani, nu s-a uitat nimeni în curtea Farului. La seniori, s-au adus jucători de peste tot, dar suntem pe ultimul loc și nimeni nu-și asumă răspunderea. Sunt lucruri foarte grave. În meciul trecut, a băgat un copil să joace cinci minute (n.r. – Igiroșanu, în locul lui Chițu, min. 85, meciul FC Farul – Dinamo II 5-2). Ce poate el să demonstreze în cinci minute? Uitați-vă la alte echipe, ca Dinamo sau Oțelul, sau chiar Academia Hagi, care cresc jucători. Toată lumea cultivă la ei în grădină și după, vând. Ne ținem de performanță și de promovare, dar să înțeleagă și anumiți antrenori și conducători că jucătorii din Constanța au valoare”, a explicat directorul Farul 2010, Ion Constantinescu.

Sursa: Cuget Liber

Marius ANGHEL 09 May. 2013, 14:44 Diverse
Pe aceeași temă