Din 4 aprilie încep play-off-ul și play-out-ul Ligii 2. Toate partidele se vor juca doar sâmbăta, de la ora 11. S-a stabilit și barajul pentru salvarea de la retrogradare

Mihai Andries 12 Mar. 2015, 12:01 Liga 2

UPDATE 20.03.2015 Iată și regulamentul oficial al play-off-ului și play-out-ului așa cum a fost votat de Comitetul de Urgență al FRF din 20 martie 2015: REGULAMENT OFICIAL PLAY-OFF/PLAY-OUT


Sediul FRF a găzduit ieri o întâlnire între secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, șeful Departamentului Competiții, Aurel Ionescu și trei reprezentanți ai LPF 2, în speță Auraș Brașoveanu, Ionuț Ivan și Ștefan Stana. Scopul acestei întrevederi a fost stabilirea elementelor definitorii ale fazei a doua a sezonului 2014-2015 al eșalonului secund.

Play-off-ul și play-out-ul încep pe 4 aprilie

Primul element discutat a fost cel al programului competițional, data de 4 aprilie fiind cea la care va începe această rundă a Ligii 2. Conform celor stabilite ieri, în play-off vor participa primele șase clasate din fiecare serie, în timp ce în play-out vor evolua cele patru rămase sub linie.

Cum Săgeata Năvodari, Unirea Slobozia și AFC Fortuna au dispărut din campionat, s-a decis ca acestea să nu mai fie incluse în play-out, așa că această parte a sezonului se va disputa pe o schemă de patru echipe, meciuri tur-retur, sperându-se că nu vor mai apărea și alte retrageri.

Barajul de salvare are loc pe 16-23 mai

Toate meciurile din a doua parte a campionatului vor avea loc doar sâmbătă, de la aceeași oră, 11:00. Conform programului stabilit la sediul FRF, play-out-ul se va termina pe 9 mai, iar barajul dintre ultimele clasate în această rundă va avea loc în două manșe, pe 16 și 23 mai.

Play-off-ul se va disputa între 4 aprilie și 6 iunie, iar la finalul acestuia, învingătoarele din cele două serii vor promova în Liga 1.

Se va sta la două cartonașe galbene

Conform declarațiilor făcute de Auraș Brașoveanu, cartonașele galbene din sezonul regulat vor fi anulate pentru play-off și play-out. Suspendările pentru faza a doua a competiției rezultate din cumul de galbene ca urmare a cartonașelor primite în ultima etapă nu vor avea efect, însă amenzile aferente vor fi plătite.

În schimb, cartonașele roșii și suspendările rezultate din acestea rămân în picioare pentru play-off și play-out. Un alt element important stabilit ieri este că prin resetarea cartonașelor galbene din sezonul regulat, în cele două runde din faza a doua a campionatului s-a introdus o regulă specială. Astfel, jucătorii vor sta câte o etapă la fiecare două galbene acumulate, renunțându-se la procedura standard care prevede că se stă la 4, 7, 9, ș.a.m.d.

Ultimele transferuri cu maxim 48 de ore înainte de play-off/play-out

În ceea ce privește transferurile de jucători, s-a decis ca termenul limită pentru legitimarea de noi jucători să fie cu 48 de ore înainte de începerea play-off-ului / play-out-ului. Vor putea fi legitimați doar jucătorii liberi de contract care au depus la FRF hârtie care să ateste acest lucru până pe 23 februarie, atunci când s-a închis perioada oficială de transferuri a iernii.

În ceea ce privește clasamentul final, în caz de egalitate de puncte, primul criteriu de departajare va fi cel al meciurilor directe din play-off respectiv play-out.

Iată și programul complet al celei de-a doua părți a sezonului

4 aprilie – etapa 1 play-off / etapa 1 play-out

11 aprilie – etapa 2 play-off / etapa 2 play-out

18 aprilie – etapa 3 play-off / etapa 3 play-out

25 aprilie – etapa 4 play-off / etapa 4 play-out

2 mai – etapa 5 play-off / etapa 5 play-out

9 mai – etapa 6 play-off / etapa 6 play-out

16 mai – etapa 7 play-off / meciul tur al barajului pentru evitarea retrogradării

23 mai – etapa 8 play-off / meciul retur al barajului pentru evitarea retrogradării

30 mai – etapa 9 play-off

6 iunie – etapa 10 play-off

 

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 12 Mar. 2015, 12:01 Liga 2
Pe aceeași temă