S-au stabilit meciurile 16-imilor Cupei României. FCSB merge la Alba Iulia, Dinamo revine la Brăila, iar Chindia întâlnește campioana. Rapid a avut noroc de adversar facil

Marius ANGHEL 18 Sep. 2018, 17:31 Stiri
S-au stabilit meciurile 16-imilor Cupei României.** FCSB merge la Alba Iulia, Dinamo revine la Brăila, iar Chindia întâlnește campioana. Rapid a avut noroc de adversar facil

UPDATE 2: În această seară, la Casa Fotbalului, a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea meciurilor din 16-imile Cupei României. Ultima echipă calificată, Chindia, va avea un meci greu, cu CFR Cluj, campioana. FCSB merge la Alba Iulia, iar Dinamo se întoarce la Brăila, acolo unde a întâlnit-o nu în urmă cu foarte mult timp pe Dacia Unirea.

UTA o va primi pe teren propriu pe Poli Iași, „U” Cluj a picat cu un adversar ușor, Progresul Spartac, în timp ce U Craiova o va întâlni pe a doua clasată din Liga 2, Sportul Snagov. Liderul surpriză al eșalonului secund, Academica Clinceni, va juca împotriva surprizei ediției trecute a Cupei, FC Hermannstadt.

Un alt meci interesant este cel dintre Rapid, echipă sprijinită de Liviu Dragnea, și Turris Oltul Turnu Măgurele, club patronat de fiul liderului PSD.

Iată programul complet al meciurilor din 16-imi:

Unirea Alba Iulia – FCSB
Concordia Chiajna – Viitorul
FC Voluntari – FC Botoșani
Dacia Unirea Brăila – Dinamo
UTA Arad – Politehnica Iași
Sporting Liești – CS Mioveni
Chindia Târgoviște – CFR Cluj
Progresul Spartac – Universitatea Cluj
Sportul Snagov – U Craiova
Bucovina Rădăuți – Gaz Metan Mediaș
Luceafărul Oradea – Astra
Academica Clinceni – FC Hermannstadt
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Energeticianul
ASU Politehnica Timișoara – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe
CSM Slatina – Dunărea Călărași
Rapid – Turris Oltul Turnu Măgurele

Meciurile din cadrul șaisprezecimilor Cupei României vor avea loc în perioada 24-30 septembrie cu începere de la ora 16:30, cu excepția jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit ulterior.


 

UPDATE 1: Chindia Târgoviște a câștigat dramatic, în minutul 90+6, cu 2-1, meciul cu Flacăra Moreni, după ce la pauză a fost condusă, și este ultima echipă calificată în 16-imile Cupei României. Echipa dâmbovițeană va fi repartizată în urna A, a capilor de serie.


 

Imediat după ce se stabilește ultima echipă calificată în 16-imile Cupei României, la Casa Fotbalului are loc evenimentul în care se trag la sorți meciurile fazei în care intră în competiție și cluburile din Liga 1. Flacăra Moreni – Chindia Târgoviște începe la ora 15:00, în timp ce tragerea la sorți debutează la ora 17:00.

Până acum se cunosc 31 din cele 32 de echipe care se vor afla în urne, 17 câștigătoare din turul 4, respectiv 14 echipe din Liga 1. Ultima calificată în 16-imi va fi Flacăra Moreni sau Chindia Târgoviște. În cazul în care echipa din Liga 3 va trece mai departe va fi repartizată în urna B, în timp târgoviștenii vor fi repartizați în urna A, deoarece în ediția trecută au ajuns până în optimi.

Cele două urne pentru tragerea la sorți sunt următoarele:

URNA A – echipele care au ajuns în optimile Cupei României din sezonul precedent:

FCSB
U Craiova
Astra
Gaz Metan Mediaș
Viitorul
Dinamo
FC Botoșani
Politehnica Iași
FC Hermannstadt
CS Mioveni
Universitatea Cluj
Chindia Târgoviște
*

URNA B – celelalte echipe care s-au calificat în faza șaisprezecimilor de finală:

CFR Cluj
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe
Dunărea Călărași
Concordia Chiajna
FC Voluntari
Academica Cliceni
Sportul Snagov
UTA Arad
Energeticianul
ASU Politehnica Timișoara
Luceafărul Oradea
Dacia Unirea Brăila
Turris Oltul Turnu Măgurele
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc
Unirea Alba Iulia
Bucovina Rădăuți
Sporting Liești
Progresul Spartac
Rapid
CSM Slatina
Flacăra Moreni
*

La tragerea la sorți se grupează echipele din urna A cu echipe din urna B și, în continuare, echipele rămase în urna B vor fi grupate între ele. Astfel, avem șansa ca în 16-imi să întâlnim meciuri între echipe din Liga 1 și inclusiv din Liga 2. CS Mioveni, „U” Cluj și, posibil, Chindia, fac parte din prima urnă. Alte cinci cluburi din prima ligă sunt în urna B, tot acolo unde e repartizată și CSM Slatina, singura echipă din Liga 4 rămasă în competiție.

Pentru jocurile din optimi, sferturi de finală și semifinale echipele calificate vor fi repartizate în aceleași urne valorice ca și în cadrul șaisprezecimilor, cu excepția prevederilor art. 30, alin. 5.1 din ROAF, tragerea la sorți urmând să se efectueze în mod similar.

Meciurile din cadrul șaisprezecimilor Cupei României vor avea loc în perioada 24-30 septembrie cu începere de la ora 16:30, cu excepția jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit ulterior.

Jocurile din șaisprezecimile, optimile și sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării.

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri și, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

Marius ANGHEL 18 Sep. 2018, 17:31 Stiri
Pe aceeași temă