Costel Ilie este noul antrenor al echipei Rapid Suceava. Pe cine vrea în staff-ul său tehnic și ce obiectiv i-a fost stabilit

Marius ANGHEL 21 Dec. 2015, 14:31 Liga 2
Costel Ilie este noul antrenor al echipei Rapid Suceava.** Pe cine vrea în staff-ul său tehnic și ce obiectiv i-a fost stabilit

Rapid CFR Suceava va avea un alt antrenor principal începând cu reluarea campionatului Ligii 2, ediția 2015-2016. Președintele clubului, Dumitru Moldovan, a spus, sâmbătă, la radio Sport Total FM, că a găsit un înlocuitor pentru Bogdan Tudoreanu, însă nu-i va face public numele până când acesta nu-și va rezilia contractul cu echipa pe care o conduce în acest moment. Oficialul declara că luni va face anunțul.

Costel Ilie (41 ani) este alesul conducătorilor echipei din Suceava. Antrenorul celor de la Aerostar Bacău și-a reziliat contractul cu echipa care iernează pe locul 6 în Seria I a Ligii 3 și va semna pe un an și jumătate cu Rapid CFR. Astfel, Ilie va reveni pe banca unui club din Liga 2 după ce la începutul sezonului a pregătit pe Ceahlăul, club de care și-a legat în mare parte cariera de jucător și de antrenor.

Costel Ilie nu își va aduce propriul staff la Rapid, potrivit Gazeta de Suceava, însă și-a manifestat intenția de a colabora pe banca tehnică cu veteranul Dorin Semeghin. Totodată, fostul antrenor Bogdan Tudoreanu va rămâne în cadrul clubului, dar nu va avea atribuții tehnice.

Obiectivul noului antrenor este clar, prinderea play-off-ului, iar pentru îndeplinirea lui va avea mână liberă pentru a face transferurile în această iarnă. „Obiectivul este clar. Vrem să terminăm sezonul regulat în primele șase locuri și implicit să ne calificăm în play-off. Avem nevoie de cel puțin doi atacanți și doi fundași centrali. Probabil vor pleca cinci-șase jucători, dar decizia îi va aparține exclusiv noului antrenor. El va avea ultimul cuvânt”, a spus, pentru gazetasv.ro, președintele Dumitru Moldovan.

Jucătorii cu state vechi își vor încasa un salariu restant

Altfel, aceeași sursă scrie că jucătorii Rapidului, mai puțin cei achiziționați în vară, se vor reuni marți la stadionul Areni, de la ora 16:00, pentru a-și primi un salariu restant. S-a luat această decizie pentru că jucătorii cu state vechi au acumulat restanțe mai mari decât restul și, astfel, se încearcă apropierea din puncte de vedere al plăților pentru toți componenții lotului. Interesant este că președintele Moldovan anunța, sâmbătă, la radio că Rapid are datorii față de jucători doar în dreptul primelor. „Peste tot este greu, dar noi ne bucurăm că suntem la zi cu salariile. Mai avem câteva prime restante, dar, ținând cont de ultimele jocuri, nu se justifică nici premierea jucătorilor”, spunea Dumitru Moldovan.

După un început promițător de campionat, în care rezultatele au dus-o în primele zece etape pe primele locuri ale Seriei I, Rapid CFR Suceava a căzut într-un con de umbră și de opt meciuri nu a mai reușit să câștige un meci. Învinsă de cinci ori în acest interval, gruparea de pe Areni a căzut pe locul 8 și acum are emoții în privința obținerii unui loc în play-off. Pentru ultima poziție care asigură calificarea în acest turneu se vor lupta în restul de șapte etape rămase de disputat cu alte trei echipe, SC Bacău, Gloria Buzău și ACS Berceni.

Foto: Bogdan IORDACHE

Marius ANGHEL 21 Dec. 2015, 14:31 Liga 2
Pe aceeași temă