VIDEO | În Colentina, nu e loc de Inna! Covăsnenii de la Sepsi au fost întâmpinați de Juventus cu cântece patriotice și scandări anti Ungaria

Marius ANGHEL 19 Mar. 2017, 16:50 Campionat

Juventus București s-a impus, sâmbătă dimineață, cu 3-1 în compania celor de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, în derby-ul etapei cu numărul 25 din eșalonul secund, un joc foarte important în privința luptei la promovare.

Bucureștenii antrenați de Daniel Oprița sunt ca și promovați în Liga 1 cu acest rezultat, dar victoria de ieri este una de orgoliu pentru fanii fotbalului românesc.

Organizatorii au avut grijă să creeze o atmosferă patriotică în jurul stadionului, punând în difuzoare melodii emblematice cum ar fi: „Drum bun, drum bun, toba bate”, „Ieși române la lumină” sau „Doamne, ocrotește-i pe români”. În plus, în multe locuri ale tribunelor stadionului liderului Ligii 2 steagul României a fluturat cu voioșie mai tare ca oricând.

Înainte de startul partidei, pe arena din Colentina s-a putut auzi și imnul național, dar acest lucru a devenit deja o tradiție la meciurile jucate acasă de Juventus. Muzica comercială nu este deloc în vogă în această parte a Bucureștiului. Se promovează în schimb chiar muzica populară.

Este posibil și ca organizatorii să se fi gândit că aceste melodii vor trezi spiritul naționalist din interiorul jucătorilor și suporterilor. Până la urmă, Sepsi reprezintă Sfântu Gheorghe și o întreagă minoritate din centrul țării. Nu este un lucru de condamnat, ci pur și simplu trebuie să menținem lumea informată.

Chiar dacă difuzoarele au sunat românește, în timpul meciului fondul sonor a fost acoperit de galeria venită de la Sfântu Gheorghe. O galeria îmbrăcată în alb-roșu, cu tricouri, fulare, steaguri și tot ce poate cumpăra un fan înfocat, ce trebuie apreciată pentru că și-a încurajat echipa până la fluierul final, în ciuda faptului că Juventus s-a impus fără mari emoții. Susținerea fanilor a contat foarte mult în această ascensiune a celor de la Sepsi, care în acest moment sunt la doar un punct de al doilea loc promovabil direct în Liga 1 după ce UTA a pierdut astăzi cu FC Brașov (1-2), covăsnenii având chiar și un meci mai puțin disputat.

Ne-am adus aminte de meciurile România – Ungaria

Două întâmplări poate și mai grave petrecute la meciul din Colentina au avut loc după golul de 2-1 al celor de la Juventus, atunci când partida părea deja jucată. Câțiva suporteri aflați la tribuna a doua au surprins printr-un gest incalificabil. Prin minutul 70, o petardă a zburat către banca la care se aflau jucătorii și stafful echipei din Sfântu Gheorghe. Imediat, de la tribună, a început să se scandeze „România, România!”.

Acest moment care le putea aduce oaspeților victoria la „masa verde” a fost precedat de un alt episod relativ șocant dacă suporterii nu s-ar fi calmat și nu ar fi asculat rugămințile crainicului după ce arbitrul a oprit jocul și a purtat discuții la marginea terenului. Juniorii clubului Juventus s-au așezat la peluză, lângă galeria celor de la Sepsi, care erau însă amplasați la capătul tribunei a doua. În repriza a doua, copiii au început să scandeze: „Afară, afară, cu ungurii din țară!”, spre surprinderea multora. Fanii veniți de la Sfântu Gheorghe nu s-au „aprins” după acest moment, ba chiar au început să aplaude ironic gestul juniorilor de la Juventus.

„Despre imn, nu ne-a surprins deloc. De ce să ne surprindă? Am respectat imnul și am rămas în liniște, după terminarea imnului am aplaudat. Asta i-a surprins pe gazde, ei așteptau să huiduim sau așa ceva. Nu suntem nesimțiți. Noi ne susținem echipa și atât.

Despre juniorii lui Juventus… Nu am cum să calific comportamentul copiilor, ei nu sunt de vină, au fost influențați de către antrenorul lor. Asta este un lucru grav. Dar nu ne-a interesat, nu puteam să ne certăm cu niște copii nevinovați.

Petardele… Dacă era în orice altă localitate împotriva la Juventus, meciul era oprit și câștigau cu 3-0… Suporteri respectivi au încercat și ei să ne provoace, dar nu le-am răspuns, i-am aplaudat și atât.

Am fost la meci, deci nu descriu faptele din auzite…”, a scris un suporter al echipei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, semnat „RedDog”, la comentariile cronicii meciului dintre Juventus și Sepsi.

Citește CRONICA meciului Juventus – Sepsi OSK și vezi LIVE-TEXTUL partidei din Colentina

Articol scris de Octavian VASILESCU
foto: Marian ILIE (Mediafax Foto)

Marius ANGHEL 19 Mar. 2017, 16:50 Campionat
Pe aceeași temă