„Suntem ai nimănui”. Dumitru Mitu nu mai vrea să continue și ca antrenor la Șoimii Pâncota

Marius ANGHEL 19 Sep. 2016, 13:18 Campionat

Șoimii Pâncota continuă deriva în liga secundă, sâmbătă, în etapa a 7-a, înregistrând o nouă înfrângere la scor, ceea ce a făcut ca golaverajul general să devină 1-62. Rezultatul de 6-0 în favoarea UTA-ei putea să fie mult mai mare dacă arădenii erau mai atenți la finalizare.

„Sunt supărat pe unii jucători, dacă nici la un asemenea meci nu arătăm ambiție și determinare, atunci când? Eu una am vorbit cu ei la antrenamente și înainte de meci și altceva s-a întâmplat pe teren. Sunt jucători care se plâng că nu joacă, dar când intră pe teren nu fac nimic. Suntem ai nimănui, nu avem conducere, ați văzut pe cineva să fie alături de noi? Mă așteptam mai mult de la echipă, chiar dacă nu sunt eu antrenor, dar vroiam să îi văd că joacă ceva. Atunci când faci greșelile pe care le-am făcut noi azi, atunci când nu știm să preluăm o minge, să pasăm la doi metri, despre ce vorbim?”, a declarat Dumitru Mitu.

Acesta a luat o decizie în ceea ce privește viitorul său ca antrenor-jucător la clubul Șoimii Pâncota: „Este ultima declarație pe care o dau în calitate de antrenor al acestei echipe. Eu nu vreau la vârsta mea să mă enervez, să intru în vestiar și să îi cert, să urlu. Nu voi mai conduce antrenamentele de săptămâna viitoare, noi suntem tot fără antrenor. Aștept luni să vină cei din conducere și să discutăm despre ce e de făcut. Dacă mai e nevoie de mine ca și jucător, atunci rămân la dispoziția lor, dar nu voi mai fi antrenor. Nu avem nimic, cu greu facem rost și de teren de antrenamente, nu plătim chiria, suntem amenințați cu evacuarea, nu avem absolut nimic. E greu să continui în asemenea condiții, când nu e nimeni alături de tine”.

În ciuda cifrei zero din dreptul punctelor și a golaverajului dezastruos (1-62), „Bebe” Mitu consideră că nimic nu e pierdut dacă lucrurile se pun pe picioare la Pâncota. „Încă ne putem salva de la retrogradare, pentru că sunt multe echipe cu șase sau nouă puncte, nu e așa mare diferența. Dacă se aduce un antrenor și încă zece jucători, dar jucători de calitate, ne putem salva fără probleme. Dar așa, nu avem nicio șansă. Salariile am înțeles că ar trebui plătit pe 25 septembrie, nu știu dacă se va întâmpla asta sau nu, dar ceva trebuie schimbat la această echipă”, a încheiat Mitu.

Următorul meci al echipei Șoimii Pâncota va avea loc miercuri, de la ora 17:00, pe teren propriu cu ASU Politehnica Timișoara.

CITEȘTE și: Taïder, singura luminiță a Pâncotei în derby: „Vreau să vreau să strâng multe meciuri în picioare”

Text: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 19 Sep. 2016, 13:18 Campionat
Pe aceeași temă