SC Bacău și-a pierdut AS-ul pentru play-off. Cu CS Balotești l-a avut în mână, însă l-a cedat pe final

Marius ANGHEL 10 Mar. 2016, 18:53 Campionat
SC Bacău și-a pierdut AS-ul pentru play-off.** Cu CS Balotești l-a avut în mână, însă l-a cedat pe final

Se spune că 2-0 este un scor periculos. O fi! Dar nu mai periculos ca 1-0. Ieri, la 1-0, Sport Club Bacău a avut două șanse de aur de a marca al doilea gol în poarta Baloteștiului. Și de a închide meciul. „La 0-2, nu cred că mai aveam forța de a reveni”, a mărturisit, cu sinceritate, la final, antrenorul oaspeților, Cornel Nica. Numai că în minutul 25 al jocului de pe „Letea”, desfășurat pe o ploaie răzbătătoare, Ignea a șutat peste poartă din 4 metri o minge care, în prealabil, fusese mai întâi trimisă în transversală de Vraciu, printr-un șut superb de la 20 de metri și apoi respinsă de Iordan la reluarea din vole a lui Dumitriu.

Iar în debutul mitanului secund, lăsat cu jokerul pe masă de pasa filtrantă a lui Dumitriu, Vraciu s-a grăbit să șuteze alături deși avea tot timpul și spațiul din lume pentru a-l fixa pe Iordan. Și uite așa, în loc de 2-0, a rămas 1-0, scor stabilit în minutul 21 de Dumitriu, care a finalizat din fața porții o acțiune pornită inteligent de Giurgiu și continuată altruist de Vraciu.

A rămas 1-0, dar numai până în minutul 73. Adică până atunci când Bâtfoi a înscris la colțul scurt în urma unei lovituri de colț executată de Popa. La drept vorbind, golul Baloteștiului n-a căzut din senin. În minutul 52, același Bâtfoi a zguduit transversala cu un trasor de la 30 metri. Iar în minutul 60, Miron a intervenit salvator la șutul sănătos al lui Dedu.

La 1-1, Sport Clubul s-a aruncat cu disperare în atac, dar spațiile spre poarta lui Iordan s-au îngustat. La fel ca și culoarul ce duce către play-off.

Popovici: „Ne vom bate la retrogradare”

Antrenorul Baloteștiului, Cornel Nica, s-a declarat neplăcut surprins de starea „Municipalului” băcăuan. „Nu mă așteptam ca un oraș reprezentativ ca Bacăul să aibă stadionul în paragină”, a spus tehnicianul, care a etichetat remiza de pe „Letea” drept justă: „Ne-am împărțit reprizele și punctele”.

Antrenorul SC-ului, Cristi Popovici, a recunoscut că redimensionează ambițiile echipei sale: „Cu o victorie în acest meci, am fi păstrat 30 la sută șanse de a accede în play-off. Așa, însă, șansele noastre tind către zero. Practic, ne vom bate pentru retrogradare. E păcat, pentru că la Berceni am pierdut nemeritat, iar contra Baloteștiului nu am știut să profităm de șansele imense avute la 1-0”.

Speranțe de a prinde play-off-ul rămân în cele patru etape rămase de disputat de SC Bacău până la finalul returului, însă doar matematice și țin și de parcursul adversarilor. Pentru moment, echipa lui Cristian Popovici se află pe locul 6 în Seria 1, deci practic e în play-off, însă are un meci mai mult disputat față de ACS Berceni și Gloria Buzău, adversarele directe. Nu e însă totul pierdut.

SC BACĂ‚U        1
CS BALOTEȘTI    1

Dumitriu 21 / Bâtfoi 73

Bg. Miron (cpt.) – Mihălăchioae, I. Ursu, Burcă, Al. Giurgiu – Corban, Rz. Adăscăliței, Dumitriu (Țuțu 73), Gheorghiu (Drugă 76) – Vraciu, T. Ignea (Sahru 71)
Rezerve neutilizate: Ureche – Belecciu, Grumezescu, Nemțeanu
Antrenor: Cristian Popovici

Al. Iordan – Stelitano, Flămânzeanu, Antoche (cpt.), Mirescu – C-tin. Dedu, Fl. Călin, D. Popa, Gojnea (V. Niculae 73) – P. Radu (P. Ioniță 46, Buțică 90+1), Bâtfoi
Rezerve neutilizate: Rudnischi – A. Niță, A. Pătrașcu, Lupașcu
Antrenor: Cornel Nica

Stadion: Letea (Bacău); Spectatori: 50; Arbitru: Ovidiu Petru Oprea 3 (Ploiești); Asistenți: Florin Mihai Cosma 3 (Piatra Neamț) și Andrei Alexandru Roman 3 (Târgu Neamț); Jucătorul meciului: Marius Bâtfoi 4.

Text și foto: Deșteptarea

Marius ANGHEL 10 Mar. 2016, 18:53 Campionat
Pe aceeași temă