Ripensia se desparte de antrenorul care a promovat-o în Liga 3 și Liga 2. Remus Steop și-a dat demisia după eșecul cu Afumați

Marius ANGHEL 23 Oct. 2017, 16:01 Campionat

După cele cinci înfrângeri consecutive în campionat, Ripensia Timișoara a rămas fără antrenor. Remus Steop a decis să plece de la echipa pe care a promovat-o în Liga a 3-a și a 2-a. Ultimul meci, cel pierdut la Afumați, i-a pus „capac”.

Practic, de la reînființarea Ripensiei, în 2012, Steop a fost al treilea antrenor, după Radu Suciu și Cosmin Stan. Tehnicianul care și-a depus demisia astăzi, la două zile după meciul cu CS Afumați, a preluat formația timișoreană din Liga a 4-a și a dus-o cu două ligi mai sus. Clubul a anunțat despărțirea printr-un comunicat de presă succint:

„În urmă cu puțin timp, Remus Steop a decis să renunțe la postul de antrenor al Ripensiei.

Cu Steop pe bancă, „Ripi” a revenit în sistemul divizionar național și a obținut, apoi, a doua promovare consecutivă, în Liga a II-a, la finalul sezonului trecut. Remus Steop venise la club la începutul anului 2016.

FC Ripensia îi mulțumește din suflet pentru tot ce a făcut și a însemnat Remus Steop în istoria recentă a roș-galben-albaștrilor!”

Până la această oră, nici președintele Radu Ienovan, nici Remus Steop nu au răspuns apelurilor telefonice pentru a oferi mai multe detalii despre rezilierea contractului dintre cele două părți.

Ripensia Timișoara este a 11-a echipă din actualul sezon al Ligi 2 care își schimbă antrenorul, după Dunărea Călărași, Pandurii Târgu Jiu, CS Balotești, Luceafărul Oradea, Foresta Suceava, ASA Târgu Mureș, UTA Arad, CS Mioveni, Olimpia Satu Mare și Știința Miroslava.

După 13 etape desfășurate în acest sezon, Ripensia se află pe locul 10, cu 17 puncte, după ce până acum a înregistrat cinci victorii, două egaluri și șase înfrângeri, având un golaveraj pozitiv: 32-17. În primele cinci etape ale campionatului, Ripensia a fost lider, din runda a 6-a lider devenind AFC Hermannstadt.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 23 Oct. 2017, 16:01 Campionat
Pe aceeași temă