Pariază pe Petrolul în lupta pentru promovare! Un fost căpitan al „lupilor” e sigur că Enache va aduce fericirea în rândul suporterilor: „Nu este o cursă de sprint, ci un maraton!”

Fanii Petrolului sunt conectați zi de zi la tot ce se întâmplă la echipă, mai ales în acest sezon în care se dorește obligatoriu promovarea în Liga 1, după ce în ediția trecută a fost ratată. Claudiu Tudor (34 de ani), fost căpitan al clubului din Ploiești, e de părere, însă, că entuziasmul nu este neapărat un avantaj în cursa pentru pozițiile care duc în elita fotbalului românesc.

Fanii și oamenii din conducerea Petrolului trebuie să aibă răbdare, pentru că lupta se va da până în ultimele etape, echipele fiind despărțite de numai câteva puncte, e de părere Claudiu Tudor. În același timp, fostul mijlocaș și-a amintit cum a început proiectul noul Petrolul și de cât timp a fost nevoie pentru ca echipa să ajungă unde este acum.

„Îndemn la răbdare și înțelegere. Promovarea, pentru cei care nu înțeleg, nu este o cursă de sprint, ci un maraton! Iar cine știe să gestioneze așa ceva, cu siguranță că va avea numai de câștigat! Jucătorii Petrolului au toate condițiile necesare pentru a face performanță și a accede cu această echipă în cel dintâi eșalon!

Când am pornit acest proiect, la primul meci amical (n.r. – la Blejoi, cu echipa locală din Liga A Prahova, din vara trecută promovată în Liga 3), nu aveam nici tricouri de joc! Am evoluat atunci în cele de antrenament! De acolo s-a pornit acest proiect! O perioadă frumoasă, romantică aș putea spune, a fotbalului prahovean. Probabil că ar trebui să le fie amintite, adesea, suporterilor acele momente! Stați acasă! Hai Petrolul!”, a declarat Claudiu Tudor într-un interviu acordat site-ului gazetaph.ro.

Petrolul Ploiești este pe locul 5 în Liga 2, la un singur punct de pozițiile 2 și 3, care asigură promovarea, respectiv participarea la barajul pentru accederea în primul eșalon. În 2020, echipa antrenată de Constantin Enache a înregistrat două victorii și un rezultat de egalitate.

Claudiu Tudor s-a retras de la Petrolul. „A fost o onoare să port banderola de căpitan”

Originar chiar din Ploiești, Claudiu Tudor a început fotbalul unde în altă parte decât la Petrolul, clubul emblemă al orașului Ploiești și al județului Prahova. A evoluat de-a lungul carierei la formații precum Universitatea Craiova, Juventus București, CSM FC Ploiești (actuala Astra), CSMS Iași, SC Bacău, UTA Arad, CS Afumați sau Voința Snagov. A avut și o experiență în afara României, în Republica Moldova, la Sheriff Tiraspol.

Ultima echipă din carieră a fost actuala Petrolul Ploiești, club reînființat în 2016. Claudiu Tudor s-a retras din postura de jucător în vara lui 2018, după ce s-a obținut promovarea în Liga 2.

„Faptul că am putut purta banderola de căpitan al celei mai importante echipe de fotbal din județul Prahova, timp de doi ani, a fost o onoare. Una cu care mă voi mândri toată viața! Decizia le-a aparținut conducerii și staff-ului tehnic. Cred că a avut la bază faptul că am crescut în curtea acestui club, de la vârsta de 7 ani, până la 17. Apoi, până la venirea la echipă și a lui Daniel Chiriță, eram singurul care jucase și pentru vechiul Petrolul. Plus că fusesem căpitan de echipă la majoritatea grupărilor pe la care am trecut. Aveam deja și patru promovări. Mai exact, două în prima ligă 1 și tot atâtea – în liga a doua”, a mai spus Claudiu Tudor.

Foto: FC Petrolul Ploiești

Pe aceeași temă