Pandurii are acordul majorității echipelor de Liga 2 în privința ridicării interdicție de a legitima jucători. „E în spiritul competiției”. Mesajul pentru cele care s-au opus

Pandurii are acordul majorității echipelor de Liga 2 în privința ridicării interdicție de a legitima jucători.**

După ce, în toamnă, din cauza datoriilor de peste 1 milion de euro către ANAF și diverși fotbaliști, a primit, din partea FRF, interdicție să poată legitima jucători, Pandurii speră să scape în această lună, parțial, de sancțiune. În acest sens, ultima clasată a cerut acordul tuturor echipelor din Liga 2 să poată să legitimeze fotbaliști pentru a putea continua competiția, a obținut aprobare de la majoritatea, iar acum se așteaptă un răspuns de la FRF.

Călin Cojocaru: „Dacă nu putem să îi legitimăm, i-am nenorocit pe acești băieți”

Singurele colege care s-au opus au fost ASU Politehnica Timișoara, Metaloglobus București și CSM Reșița.

„Sper să reușim să primim acceptul federației să legitimăm jucătorii pe care i-am adus deja, fiindcă avem 15 acorduri ale echipelor din Liga 2 care ne-au spus că sunt de acord să transferăm jucători, și mă refer la jucători Under 19, nu la seniori. Eu spun că este în spiritul competiției, în spiritul fair-play să ne lase să transferăm acești jucători și să continuăm competiția cum trebuie, nu doar să ne prezentăm la meciuri. Așteptăm acum, de la reprezentanții noștri din Comitetul Executiv, de la domnul Brașoveanu (n.r. – Auraș Brașoveanu, președinte executiv la Concordia Chiajna) și de la domnul Burcă (n.r. – Marius Burcă, președinte Metaloglobus), să ne susțină cauza și să convoace Comitetul de Urgență pentru a putea transfera acești băieți aduși aici. Dacă nu putem să îi legitimăm, i-am nenorocit, ca să spun așa, pe românește, pe acești băieți, fiindcă pe unii i-am mutat deja și cu școala în Târgu Jiu. Este anormal să nu putem să îi legitimăm, până la urmă fotbalul e un sport, fair-play-ul trebuie să domine și trebuie să ne ajute să dea acest acord pentru a putea să îi legitimăm”, a spus antrenorul Călin Cojocaru, originar din Timișoara.

Mesaj pentru echipele care s-au opus

Antrenorul echipei Pandurii a transmis și un mesaj echipelor care s-au opus.

„Eu chiar pe cei de la Poli nu pot să-i înțeleg, mai ales că nu jucăm cu ei, pentru că am jucat și tur și retur, iar și dacă am fi jucat, până la urmă vrem să legitimăm niște copii care să joace fotbal și să crească. Am vorbit cu ei, au spus că nu ne trimit niciun răspuns, dar vor fi de acord cu hotărârile Comitetului Executiv, și le vor respecta. Reșița nu ne-a dat acordul, dar domnul Burcă este și reprezentantul nostru și ar trebui să ne susțină cauza. Știu că este un om de calitate și sper să ne susțină cauza pentru că e reprezentantul cluburilor de Liga 2, inclusiv al nostru, și trebuie să se lupte pentru noi. Nu avem pretenția să transferăm jucători cu experiență, de certă valoare, vrem doar să putem continua competiția și la nivelul Ligii 2, nu doar la nivel de de juniori. Pentru că, dacă nu am putea să facem aceste transferuri, cu siguranță una dintre echipele de juniori nu va putea juca. Dacă jucăm noi la Liga 2 cu juniorii, atunci juniorii noștri nu se pot prezenta la meciurile de republicani, iar la două neprezentări consecutive la juniori U19 sau U17, exclud și echipa se seniori din campionat. Interesul tuturor este să se joace, pentru că așa este spiritul fair-play și cred că e normal să ne lase să evoluăm”, a mai spus Cojocaru.

„Snagovul nu s-a retras încă, așteaptă și ei această decizie”

Călin Cojocaru e la curent și cu situația de la Sportul Snagov, club care și-a întrerupt din nou antrenamentele, iar mulți dintre jucători au mers la echipa din Liga 3 Dacia Unirea Brăila, unde sunt șanse să ajungă și finanțatorul Ovidiu Onosă. Totuși, antrenorul gorjenilor spune că Snagovul așteaptă o decizie a FRF față de inițiativa clubului Pandurii, pentru a profita și ea de această situație, în caz că se va da „verde” pentru legitimări.

„Snagovul nu s-a retras încă, așteaptă și ei această decizie. Am văzut că au trimis ceva jucători la Brăila. Am vorbit cu un reprezentant al lor și, cu certitudine, dacă nu îi vor lăsa să transfere, se vor retrage, fiindcă, la fel, sunt în imposibilitatea de a juca”, a mai precizat Cojocaru.

Pandurii, ultima clasată din Liga 2 după 21 de etape, a adus în această iarnă inclusiv jucători străini, din Franța, Nigeria sau Serbia!

Lotul pe care Pandurii îl are în acest moment în cantonamentul efectuat pe plan local, format din 28 de jucători:

portari: Alexandru Oprița, Cătălin Iovicin (Bega Timișoara), Alexandru Achiriloaei (Rapid), Alexandru Krupenschi (Pandurii juniori);
fundași: Daniel Ciobanu, Alexandru Vasilescu, Nicolae Cotolan, Borisav Zlataric (SC Borgfeld/Germania), Alexandru Catrici (Rapid), Matei Babaua (Rapid), Emmanuel James Okeke (NK Sesvete/Croația), Robert Dănescu (Campionii FC Argeș);
mijlocași: Kazuki Takahashi, Alexandru Trancă, Alexandru Dinu Ivănescu, Adrian Tănăsoiu, Ludovic Erhard, Alexandru Cuțitoiu (Pandurii juniori), Horațiu Peia (Pandurii juniori), Albert Cornicioiu (Pandurii juniori), Leonard Gheorghe (Pandurii juniori), Aurel Pirciu (FCSB II), Cristian Iulian Ștefan (FCSB II), Korede Adedoyin (Everton U23/Anglia);
atacanți: Andrei Șendroiu, Patrick Popescu, Alexandru Bodea (FCSB II, ex Farul), Steven Goma (Franța).

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă