Oțelul domină, dar pierde în prelungiri derbiul Dunării de Jos. „Suntem toți niște tâmpiți”

Marius ANGHEL 26 Nov. 2015, 11:59 Campionat

FC Oțelul Galați a pierdut, scor 0-1, partida cu Dacia Unirea Brăila, disputată miercuri seară pe teren propriu în cadrul etapei a treia din returul sezonului regulat al ligii secunde.

Oaspeții au avut chiar în primul minut ocazia deschiderii scorului, când Muscă a interceptat o degajare neglijentă, iar șutul său a fost apărat de Grecu. Dacia Unirea a ocupat din start poziții avansate, presingul în jumătatea adversă punând mari probleme gălățenilor. Însă, din punct de vedere ofensiv, echipa brăileană n-a scos mai mult de o lovitură liberă de la 18 metri, trimisă puțin peste poartă de Frunză.

Oțelul a încercat să replice inițial prin ieșiri cu mingi lungi spre careul advers, apoi a reușit să echilibreze și la capitolul posesie, dar cu un bilanț până-n pauză la fel de sărac ca cel al adversarilor, o singură șansă de gol la un șut al lui Miron de la 20 de metri.

Repriza a doua a avut o echipă gazdă cu mai multă incisivitate, care a început să domine tot mai categoric. Pe acest fond, Oțelul a avut și o ocazie uriașă, Chipirliu (min. 61) trimițând în bara transversală dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, de lângă tușa din stânga. Au urmat alte trei mari oportunități de a marca în contul Oțelului, nefructificate de Diarra (min.68) și Chipirliu (min. 62 și 75), ambii scăpați singuri cu portarul, și din nou Diarra (min. 80).

Dacia Unirea a avut o primă șansă de a replica pe contraatac abia în min. 87, când Muscă a tras peste din centrul careului. Atacantul oaspeților s-a revanșat față de coechipieri în al doilea minut de prelungiri, când a dat lovitura marcând golul victorie cu o reluare din șase metri a unei centrări venită din flancul drept, la o fază pornită de la o eroare a lui Dajbog, care în locul unei pase simple s-a complicat încercând o soluție individuală și a fost deposedat.

Cu două minute înainte, gălățeanul Avram fusese eliminat.

„Suntem niște tâmpiți, nu avem nicio scuză.  Să ai trei ocazii singur cu portarul și să pierzi în prelungiri, ăsta nu mai e ghinion. Suntem proștii proștilor, în frunte cu mine. Este a nu știu câta oară când vărsăm găleata cu lapte în prelungiri”, a răbufnit după meci Cristian Munteanu, managerul sportiv al Oțelului.

OȚELUL GALAȚI        0
DACIA UNIREA BRĂ‚ILA    1

Al. Muscă ’90+2

Grecu – C. Stoian, R. Codreanu, Cojoc (cpt.), Asanache – Dajbog, R. Stănescu (R. Tătar ’90+3) – Chipirliu, C. Miron (M. Adăscăliței ’72), Diarra (Al. Avram ’80) – Cârjan
Rezerve neutilizate: Vicol – V. Ștefan, M. Blănaru, I. Constantinescu
Antrenor: Daniel Florea
Eliminat: Al. Avram ’90 (roșu direct)

Cr. Mitrea – G. Niță, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – M. Dima (Petean ’46), Iosofache – Pușcașu (Onofraș ’78), Necoară (C. Roșu ’67), Frunză (cpt.) – Al. Muscă
Rezerve neutilizate: Leu – Olenic, Stângaciu, S. Nicoliță
Antrenor: Alin Pânzaru

Stadion: Oțelul (Galați); Spectatori: 1.000; Arbitru: Adrian Illyeș 3 (Ploiești); Asistenți: Ionel Valentin Dumitru 3 (Gherghița) și Romică Bîrdeș 3 (Pitești); Jucătorul meciului: Alexandru Muscă 3.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sorin PANĂ‚

Marius ANGHEL 26 Nov. 2015, 11:59 Campionat
Pe aceeași temă