OFICIAL | Cosmin Petruescu este noul antrenor al ASU Politehnica. „Sper să am un proiect cel puțin la fel de lung ca la Lugoj”

Marius ANGHEL 05 Jun. 2018, 18:32 Campionat

Cei de la ASU Politehnica și-au anunțat oficial noul antrenor, pe Cosmin Petruescu, după un sezon terminat cu Antonio Foale pe bancă. Alb-violeții merg de data aceasta pe mâna unui bănățean, deoarece noul tehnician este din Lugoj, după experiența „exotică” Bogdan Andone.

Petruescu este acum la cursurile licenței UEFA Pro, aflată pe ultima sută de metri. Mandatul său începe în acte la 1 iulie. „E o provocare pentru mine și o recunoaștere a muncii mele din ultimii ani. Închei un proiect de patru ani la Lugoj și aștept cu nerăbdare să îl încep pe cel de la Politehnica, despre care sper să fie cel puțin la fel de lung. Momentan sunt la București, la cursurile pentru Licența Pro, nu am apucat să semnăm actele, dar avem un gentlemen”s agreement, iar o strângere de mână e mai importantă decât o semnătură pe contract”, a declarat antrenorul pentru site-ul alb-violeților.

După Antonio Foale (cu două mandate), Paul Codrea, Sorin Brîndescu și Bogdan Andone, Cosmin Petruescu este cel de-al cincilea tehnician care ocupă funcția de antrenor principal la ASU Politehnica Timișoara de la demararea actualului proiect, din 2012.

Nu a activat în afara Banatului, dar a antrenat rivala ACS Poli

Petruescu s-a născut pe 18 octombrie 1977 și ca jucător a activat la CSȘ Lugoj, Comprest Lugoj, Vulturii Lugoj, Auxerre Orșova și Vulturii Pădureni. Cariera de antrenor a început-o la Auxerre Lugoj, echipă mutată de la Orșova. În acel moment l-a descoperit, practic, pe Mihai Pintilii, venit să dea probe de joc la cantonamentele echipelor de la Herculane. A mai antrenat la Poli II, pe vremea clubului lui Marian Iancu, dar și la AC Recaș. Când echipa s-a mutat la Timișoara, pentru a deveni ACS Poli, le-a fost secund lui Vali Velcea și Aurel Șunda.

În ultimii ani, a antrenat-o pe CSM Lugoj, unde a devenit sufletul clubului de Liga a 3-a, fiind mai mult decât un tehnician. Totuși, deși au reușit să prindă și podiumul în Seria a 4-a, lugojenii nu au putut promova niciodată în Liga a 2-a.

Luna aceasta, Petruescu va deveni antrenor cu licență Pro, ceea ce îi va permite să antreneze și echipe de prima ligă.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 05 Jun. 2018, 18:32 Campionat
Pe aceeași temă