Marius Baciu a făcut scandal cât casa la adresa arbitrajului din meciul cu ASU Politehnica. „Nu am văzut în viața vieților mele așa ceva!” Ironii pentru situația din fotbalul timișorean

Marius ANGHEL 07 Apr. 2019, 13:26 Campionat
  • Daco-Getica București, formație care sezonul trecut juca în Liga 1, a ajuns pe locul 16 după egalul de pe terenul lui ASU Politehnica, scor 1-1. Marius Baciu a fost, la conferința de presă, incoerent, din cauza nervilor după meci, dar a blamat dur arbitrajul lui Rareș Vidican. Concret, antrenorul echipei bucureștene a fost nervos pentru un cartonaș galben dat pentru tragere de timp portarului Gavrilaș, dar și pentru că nu s-a oprit jocul la faza golului egalizator, când un jucător al său era căzut.

 

Pe lângă faptul că echipa sa a căzut pe locul 16, retrogradabil, Baciu e nervos că portarul George Gavrilaș va fi suspendat la meciul cu „U” Cluj, pentru al patrulea avertisment încasat sezonul acesta. „Cum să nu ieși nervos, nu?! Echipa Poli Timișoara nu a dat mingea afară, niciun fel de probleme. Acesta e fotbalul și acesta e fair-play-ul din fotbal în ziua de azi, în România. Dar, mă întreb. Dacă te întorci cu spatele, cartonaș roșu la Mera nu există? Sau nu avea cartonașele la el? Nu mai dădea gol domnul Mera, pentru că a intrat de două ori în careu Timișoara astăzi! Am avut patru-cinci situații de a marca. Îmi felicit jucătorii și bravo lor. Dar cu ajutor, cu împins, cu nu știu ce. Pe aut te întoarce. Îi dă galben (n.r. – portarului Gavrilaș) pentru că i s-au desfăcut șireturile. Nu am văzut în viața vieților mele! E minutul 30, i-a arătat! Îl pierd cu Universitatea Cluj! Ce să mai cred, ce să mai înțeleg? Nu e prima dată! Băiatul s-a dus și i-a spus înainte. Astea nu le pot înțelege. Poate cel mai experimentat jucător al nostru l-am pierdut cu Cluj. Pentru mine aceasta e întrebarea”, a spus Baciu, nervos, despre arbitraj. Imediat după ultimul fluier, antrenorul i-a spus lui Vidican clasica „Dumnezeu e sus și vede tot”.

„Sunt niște copii care plâng în vestiar! Cum ai bătut? Ă‚la e jos, am dat mingea afară mai înainte. Bă, nu se poate așa ceva!”

Antrenorul Daco-Geticii a ironizat și jocul Politehnicii, printre criticile vehemente despre arbitraj. „Am condus jocul de la un capăt la altul. În rest, o aruncau pe Mera, pe acolo, prin față. Dar nu mai aveau la cine dacă dădea cartonașul roșu, maestrul! Nu am fost frizer o viață întreagă! Știu, că am jucat și eu! Am sărit la cap! Văd și eu puțin. Nu am nicio problemă. Felicit Timișoara că a scos un punct. Am avut trei-patru situații clare de a marca și nu am reușit să marcăm. Nu scuză calitatea noastră la finalizare. Asta este, nu am băgat-o în poartă, nu e de vină nimeni. Dar lasă, fratele meu, să jucăm fotbal. Nu-mi elimina jucătorii! Nu-mi da cartonașe galbene în halul acesta! I s-a desfăcut la portar șiretul. Dumnezeule doamne, că nu mai înțeleg nimic în fotbalul acesta. El dă cu cotul, vine cu intenție, nu-i dai cartonaș roșu?! Când mai dăm cartonaș roșu? Când mai dăm cartonașe roșii? Sunt niște copii care plâng în vestiar! Cum ai bătut? Ă‚la e jos, am dat mingea afară mai înainte. Bă, nu se poate așa ceva! Ce să zic altceva. Se întoarce cu spatele și jucătorul e căzut jos. Dacă s-a lovit copilul la cap și moare? După un minut-două. Trecuseră 45 de secunde și nu oprise jocul”, a mai spus Baciu, extrem de supărat.

Golul egalizator al celor de la ASU Poli a venit în minutul 84, de la fundașul reprofilat atacant Ioan Mera, însă la o fază la care Geroge Cotigă, căpitanul bucureștenilor, a rămas pe jos, după o ciocine cu un adversar. Arbitrul nu a oprit meciul, ci a lăsat fază să continue.

„Nu știu care e Timișoara mea”

Baciu a trecut la începuturile carierei la seniori și pe la Poli Timișoara și spune mereu că îi pare rău de situația fotbalului din oraș. „Îmi pare rău de situațiile care sunt și cu Timișoara. Că eu chiar țin la orașul acesta. Aici m-am lansat și eu ca jucător de fotbal. Și așa mă doare sufletul pentru Timișoara. E vorba de omenie și de fair-play în fotbal. În rest, am condus jocul de la un capăt la altul. Tactic, din toate punctele de vederem din punctul meu de vedere”, a punctat antrenorul despre fotbalul timișorean, cu trei echipe de liga a doua.

Baciu a precizat și ceea ce au constat mulți microbiști bănățeni, că toate cele trei chipe lasă de dorit. „Nu știu la care echipă am jucat eu. Nu știu care exact e Timișoara mea. Eu am jucat la Poli aia mare. Se poate întâmpla orice. Cred că astăzi ne-am ridicat la un nivel mult mai bun ca ei și meritam să câștigăm. Felicit jucătorii mei și Timișoara pentru fair-play. Mă doare pentru Timișoara. Păcat că nu fac una bună, din trei!”, a constat fotbalistul născut la Mediaș.

Emoții pentru retrogradare

Altfel, Baciu a recunoscut cu sinceritate că nu exclude posibilitatea ca echipa lui să retrogradeze. „Am emoții de când am început campionatul. Știam de unde am plecat. Noi ne-am reunit cu o săptămână înainte de campionat. Pentru noi, să se scăpăm de retrogradare e ca o promovare. Noi am început cu trei zile înainte să înceapă…. Noi am fost mai aproape de desființare decât de a juca fotbal. Dar pentru asta trebuie să fim lăsați. Să vedeți cum a fost brigada de arbitri în meciul cu Balotești. Să vedeți cum favoriza tragerile de timp”, a admis antrenorul bucureștenilor.

Cu 30 de puncte acumulate în 28 de etape, Daco Getica a picat pe locul 16, ultimul retrogradabil. Marți, de la ora 17:30, joacă pe teren propriu, cu Universitatea Cluj.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Marius ANGHEL 07 Apr. 2019, 13:26 Campionat
Pe aceeași temă