Luceafărul de 10! Bihorenii au câștigat primul meci după demisia lui Dulca, 2-0 cu Metaloglobus, și au urcat în clasament

Marius ANGHEL 25 Mar. 2018, 10:50 Campionat

Fotbaliștii de la Luceafărul Oradea s-au impus sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, în disputa cu Metaloglobus București, o echipă vecină de clasament, pe care au învins-o după ce au controlat jocul în marea sa parte. La pauză, scorul a fost egal, 0-0, iar golurile din partea secundă au fost marcate de Andrei Tînc și Vlad Rusu, ultimul din lovitură de la 11 metri. La ultima fază a timpului regulamentar, căpitanul Claudiu Codoban a fost eliminat.

Codoban, cel mai periculos „luceafăr”. Goia a salvat în fața lui Bilciurescu

Cu primul joc pe banca tehnică în calitate de principal, după plecarea lui Cristian Dulca la Șirineasa, a lui Cristian Lupuț, Luceafărul a început prin a controla jocul, iar în minutul 16, Claudiu Codoban a trimis lobat de la 16 metri, văzându-l ieșit pe portarul advers, însă mingea s-a dus peste transversală. Apoi, în minutul 20, Vlad Rusu a scăpat singur cu portarul, a ajuns în colțul careului mic, l-a fentat în lateral și apoi a căzut și solicitând penalty, dar arbitrul a lăsat jocul să continue. În minutul imediat următor însă, Codoban a căzut, la rându-i, în careu, la 10 metri, după un contact cu un adversar, a solicitat, de asemenea, penalty, dar arbitrul i-a acordat cartonaș galben pentru simulare.

Cei de la Metaloglobus au fost periculoși pe contraatac, iar în minutul 36 și-au creat o mare ocazie, după centrarea lui Potecea, de pe dreapta. Bilciurescu, nemarcat pe linia de 6 metri, a reluat cu capul sub transversală, însă Goia, cu un reflex senzațional, a deviat în transversală și și-a scăpat echipa de gol.

Până la pauză s-a mai consemnat o singură ocazie, în minutul 41, după acțiunea pe stânga a celor de la Luceafărul. Alexandru Dulca i-a trimis în centru, la 16 metri, lui Codoban, care a șutat periculos, pe jos, însă portarul a respins în față și apoi pericolul a fost îndepărtat.

Tînc și Rusu i-au adus victoria Luceafărului. Codoban, meci bun „încununat” cu o eliminare

În repriza a doua, Luceafărul s-a instalat și mai mult în jumătatea adversă, a avut posesia, dar ocaziile clare s-au lăsat așteptate. Mai mult, pe contraatac, oaspeții au rămas în continuare periculoși. Astfel, în minutul 67, Vlăduț Vlad i-a trimis în centru lui Stîngă, care a rămas singur cu portarul și, din 15 metri, a șutat bine, dar Goia a respins, peste transversală.

În minutul 70, Luceafărul a reușit să deschidă scorul totuși, după o lovitură de colț de pe dreapta. Mingea a ajuns la Vasile Pop, care a centrat perfect în fața porții, iar acolo, din 4 metri, Andrei Tînc a reluat cu capul în dreapta portarului.

La 1-0, jocul s-a deschis mai mult, iar, în minutul 74, Codoban a primit o minge la 18 metri de poarta adversă, a întors doi adversari, a șutat cu efect, plasat, dar Geantă a scos cu efort în lateral, de lângă bară.

Apoi, în minutul 82, după o acțiune în dreapta a lui Ludușan, acesta i-a trimis în careu, la 15 metri, lui Vasile Pop, care a fost secerat de un adversar și s-a dictat penalty. Căpitanul oaspeților, Stîngă a luat galben pentru proteste, deși inițial arbitrul a scos cartonașul roșu, însă a revenit asupra deciziei și i-a dat doar galben. Chița se luase cu mâinile de cap și pregătea deja înlocuirea pentru a acoperi locul lăsat liber de Stîngă.

Lovitura de la 11 metri s-a executat în minutul 84, Vlad Rusu a marcat fără probleme, după ce a trimis în stânga portarului și a înscris. Goalkeeperul Gentă sărise în partea opusă.

Ultima acțiune s-a petrecut în minutul 90, când Claudiu Codoban a fost faultat în careu, a solicitat penalty, la fel și coechipierii săi, doar că arbitrul a considerat că a fost simulare și i-a acordat al doilea cartonaș galben, eliminându-l.

Lupuț: „Am reușit să motivăm jucătorii”

La final, noul antrenor al Luceafărului, Cristian Lupuț, a făcut două momente cheie în timpul meciului și l-a felicitat pe portarul Goia pentru intervențiile sale. „Am întâlnit o echipă foarte bine organizată, atât defensiv, cât și pe fază ofensivă. Știam că ne așteaptă un joc greu, în ciuda faptului că au fost la egalitate de puncte cu noi. Spre bucuria mea, am reușit să motivăm jucătorii, să-i capacităm la importanța jocului și îi felicit pentru lucrul acesta, că au reușit să înteleagă că e un meci important. Am avut două momente cheie, în timpul jocului, la ocaziile celor de la Metaloglobus, și țin să-l felicit pe portarul Goia, pentru prestație. Se pare că mai avem de pus la punct încă mici detalii, pe tranziția negativă, dar eu sper că lucrurile se vor așeza și ne vom deplasa la Brăila numai cu gândul să câștigăm”, a declarat, citat de Bihoreanul, după încheierea partidei, Cristian Lupuț.

După această victorie, echipa bihoreană a urcat până pe locul 10 al clasamentului, cu 30 de puncte, și va susține săptămâna viitoare două jocuri în deplasare, mai întâi, miercuri, la Brăila, și apoi, sâmbătă, la Clinceni.

Metaloglobus se menține la trei puncte peste locurile retrogradabile, pe poziția a 14-a, cu 27 de puncte, miercuri joacă pe teren propriu cu ASU Poli, iar sâmbătă primește replica Ripensiei, tot acasă.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – METALOGLOBUS BUCUREȘTI     2-0
Andrei Tînc 70′, Vlad Rusu 84′ – penalty

Goia – Balea, Oroș, Tînc, Ban – Feher (Vas. Pop 57′), Țegle – Al. Neacșa (Ludușan 69′), Codoban (cpt.), Al. Dulca (Rocha 87′) – Vl. Rusu
Rezerve neutilizate: Gudea – A. Mutu, Antohi, Trif
Antrenor: Cristian Lupuț
Eliminat: Claudiu Codoban 90′ (cumul de cartonașe galbene)

Rob. Geantă – Asanache, Caramalău, Sava, Negotei – Ant. Popa, Șt. Stîngă (cpt.)(Răileanu 85′) – Ghenovici, Potecea, I. Roșu (Vl. Vlad 66′) – Bilciurescu
Rezerve neutilizate: Burci – Agache, Mitroi, Bănică, Săftescu
Antrenor: Alin Chița

Stadion: Luceafărul (Sânmartin – Bihor); Spectatori: 200; Arbitru: Vladimir Andrei Nagy (Aiud); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Andrei Nicolae Chițoiu (Timișoara).

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)
Foto: Bihon.ro

Marius ANGHEL 25 Mar. 2018, 10:50 Campionat
Pe aceeași temă