Ionuț Popa nu vrea „război” și își cere scuze public față de suporteri. „Ar fi bine să îngropăm cu toții această secure, pentru binele clubului UTA”

Marius ANGHEL 06 Mar. 2018, 16:26 Campionat
Ionuț Popa nu vrea

Ionuț Popa își cere scuze public față de suporterii echipei UTA, după ce aceștia au redat, astăzi, un comunicat de presă în care au anunțat că numirea experimentatului antrenor în funcția de director tehnic înseamnă pentru ei o trădare a principiilor convenite alături de conducerea clubului și autoritățile locale la începutul proiectului. Asociația Suporter Club UTA, deținătoarea palmaresului „Bătrânei Doamne”, a făcut un „cazier moral” de șase puncte în care spun de ce nu mai vor ca Popa să facă parte din clubul pe care îl susțin.

SCU se consideră exclusă din „familia UTA” și înlocuită cu Ionuț Popa după ultima mutare a conducerii clubului și anunță că va fi în protest atâta timp cât experimentatul antrenor va fi menținut în funcție.

Ionuț Popa spera ca suporterii să găsească o cale de mijloc, de împăcare între părți, să fie invitat la ședința de luni seară de la Old Lady”s Pub, însă nu s-a întâmplat acest lucru. Tocmai de aceea, antrenorul își cere scuze prin intermediul presei și atenționează suporterii că doar jucătorii vor avea de suferit dacă vor iniția un protest la adresa lui, a conducerii și a autorităților locale.

„Observ că revenirea mea la UTA a iscat o dispută aprinsă între conducerea clubului și suporteri, iar eu nu doresc să fiu mărul discordiei. Tocmai de aceea, vreau să-mi cer scuze dacă am lezat pe cineva prin declarațiile mele la barajul din vara anului trecut. Nu am spus sau făcut nimic cu răutate, regret dacă am supărat pe cineva. Mi-aș dori să înțeleagă toată lumea că la club e nevoie de liniște, iar echipa are nevoie de susținere. Dacă aveam în lot mai mulți jucători experimentați, poate aceste așa-zise dispute cu suporterii nu erau elocvente, dar fotbaliștii tineri trebuie ajutați să crească și nu o pot face decât prin rezultate și implicit încrederea ce o vor căpăta în ei. Asta trebuie să înțeleagă bine fanii. Pe mine mă pot înjura cât vor dacă altfel nu se poate, dar copiii din teren au nevoie de susținerea lor necondiționată. Dar, repet, ar fi bine să îngropăm cu toții această secure a războiului, pentru binele UTA-ei. Eu nu țin dușmănie, am făcut primul pas și mi-am prezentat scuzele”, a declarat Ionuț Popa pentru Sport Arad.

UTA, care în clasament se află pe locul 12, cu 25 de puncte, cu trei mai multe față de ultima echipă care ar retrograda, are primul meci cu Ionuț Popa pe banca tehnică duminică, 11 martie, de la ora 12:00, la Șiria, cu FC Hermannstadt, a doua clasată.

Foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 06 Mar. 2018, 16:26 Campionat
Pe aceeași temă