„Fotbalul ne leagă pe toți”. Solidaritate între fanii rivalelor Politehnica și UTA după decesul celor doi suporteri arădeni. Fum negru și mesaje emoționante la derby-ul Vestului

Anda DELIU, Marius ANGHEL 27 Oct. 2018, 14:40 Campionat

Un meci altădată cu violențe și ciocniri între fani, derby-ul Vestului dintre ASU Politehnica și UTA a început de această dată într-o cu totul altă notă. Suporterii celor două echipe țin doliu pentru arădenii Bogdan Mihoc și Bogdan Moisi, membri ai galeriei utiste, care au decedat joi seara într-un tragic accident rutier, după ce veneau de o repetiție pentru coregrafie.

În startul partidei de la Timișoara începute la ora 12:00, ambele galerii au comemorat moartea celor doi ultrași. La ieșirea echipelor, jucătorii utiști Alexandru Manea și Daniel Vădrariu au depus un banner cu pozele celor doi suporteri în fața Peluzei Nord. De asemenea, căpitanul Politehnicii, Ioan Mera, a mers alături de doi suporteri din conducerea clubului și a agățat o coroană la gardul peluzei oaspeților.

Totodată, jucătorii de la Poli și UTA au purtat până la startul meciului, peste echipament, tricouri albe, imprimate cu pozele celor doi suporteri arădeni decedați.

Trebuie spus că aproximativ 30 de fani arădeni au stat la Peluza Nord de la începutul meciului și au rămas și ulterior. Ultrașii însă au rămas doar să depună bannere și au plecat în minutul 15, în aplauzele întregului stadion, după ce au scandat „Vă vom iubi mereu”. Restul galeriei nu a venit la meci, anunțându-și absența ieri, printr-un comunicat, după aflarea tragicului eveniment.

Fum negru și mesaje emoționante

La startul meciului, fanii timișoreni au aprins fumigene negre, de doliu. Timp de 15 minute, galeria timișoreană nu a scandat nimic, dar, ulterior, a început să își susțină favoriții cu cântecele deja consacrate. De această dată, în acest derby, nu s-a adresat nicio scandare împtoriva echipei UTA.

Pe durata cât au stat la meci, ultrașii arădeni au afișat două mesaje în spațiul rezervat oaspeților. La gard a fost afișat: „Un derby umbrit de dispariția voastră. Nu o să vă uităm, rămâneți în inima noastră”. Temporar, până la plecarea fanilor arădeni, s-a afișat și alt mesaj: „Să urle liniștea. A mai rămas ecoul. Nu avem glas când îngerii dau tonul”.

„Fotbalul ne leagă pe toți”, a fost bannerul afișat de galeria polistă pe gardul din fața locului în care a stat.

În plus, organizatoții jocului, clubul Politehnica, a anunțat că toți banii încasați la acest meci vor fi donați de familiilor suporterilor utiști implicați în accidentul rutier de joi noapte. Doi dintre ei au murit, iar un al treilea se află în stare gravă la spital.

Derby-ul Vestului a fost câștigat cu 3-1 de UTA. Norbert Janos (14, 40), cu o dublă, și Ciprian Rus (87) au marcat pentru arădeni, în timp ce pentru Poli a redus, la un moment dat, din diferență, printr-un penalty, prin Bogdan Bozian (67). Meciul a contat pentru etapa a 14-a a Ligii 2.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI și Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 27 Oct. 2018, 14:40 Campionat
Pe aceeași temă