Fostul antrenor principal al FCSB, noul antrenor al Energeticianul! Echipa de la Petroșani mută din nou pe banca tehnică, a șaptea oră în acest sezon, pentru a scăpa de retrogradare

Marius ANGHEL 15 Apr. 2019, 21:32 Campionat
  • Energeticianul are, începând de astăzi, un nou antrenor principal, unul cu licența PRO, în încercarea de a se menține în Liga 2 în ultimele opt etape rămase de disputat din acest sezon. George Zima n-a mai vrut să continue ca antrenor, Emil Szolomajer a dat indicații un singur meci, iar Viorel Tănase (48 de ani) a fost instalat ca „principal” începând de astăzi. Acesta din urmă a fost ultima dată antrenor principal la FCSB, în perioada iunie 2017-decembrie 2018, însă doar în acte, fiindcă, practic, i-a fost „secund” lui Nicolae Dică, cel care nu avea licență pentru Liga 1.

 

Un singur meci, atât a îndeplinit cu adevărat rolul de antrenor principal Emil Szolomajer la Energeticianul. Antrenorul care în acte avea această funcție, însă în practică i-a fost secund lui George Zima, a condus de pe bancă jocul cu Ripensia, pierdut duminică, pe teren propriu, cu 2-3, ca apoi să fie înlocuit. Zima renunțase să mai stea pe banca tehnică după înfrângerea de la mijlocul săptămânii de pe terenul ultimei clasate din Liga 2, Dacia Unirea Brăila (1-3), și a cerut rezilierea contractului.

Situația dramatică pe care Energeticianul o traversează în 2019, în cele nouă meciuri necâștigând niciun joc, ci obținând doar patru puncte din atâtea egaluri, i-a determinat pe șefii clubului de la Petroșani să facă o nouă schimbare pe banca tehnică în acest sezon. Astfel, au ajuns la un acord cu Viorel Tănase, cel care ultima dată a fost antrenorul principal la FCSB.

Tănase a fost prezentat oficial astăzi după-masă, pentru ca mâine dimineață să conducă primul antrenament oficial la Energeticianul.

Fostul mijlocaș originar din Galați și care în cariera sa a jucat pentru Oțelul, Dinamo, Maccabi Netanya și FC Argeș a antrenat în cariera sa echipele Oțelul II, Dunărea Galați, Farul Constanța, Oțelul, SC Bacău, CNS Cetate Deva și FCSB, la aceasta din urmă fiind în acte principal, însă în realitate i-a fost secund lui Nicolae Dică.

Altfel, potrivit Ziarul Văii Jiului, fundașul Daniel Lung, căpitanul Energeticianului, și-a reziliat astăzi contractul, după ce la Brăila a fost schimbat la pauză, iar în meciul cu Ripensia nu a prins lotul. Jucătorul a fost unul dintre principalii actori ai protestului dinaintea meciului de la Brăila.

Cu opt etape înainte de finalul sezonului, Energeticianul ocupă locul 14 în Liga 2, cu 33 de puncte, cu doar trei puncte peste Daco-Getica București, ultima formație clasată pe locurile retrogradabile. În etapa a 31-a, Energeticianul joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Timișoara, cu ACS Poli, o altă adversară în lupta pentru menținerea în Liga 2.

  • În acest sezon, Energeticianul a fost condusă de pe bancă de Cristian Dulca, George Zima, Marin Tudorache, Bogdan Andone, din nou George Zima și Emil Szolomajer.
  • De la reluarea returului, în acest an, alte trei echipe din Liga 2 și-au schimbat antrenorii. Prima a fost Petrolul, cu Gheorghe Mulțescu în locul lui Mugurel Cornățeanu, apoi FC Argeș, cu Augustin Eduard în locul lui Emil Săndoi, iar la începutul săptămânii trecute CS Balotești l-a schimbat pe Gheorghe Mihali cu necunoscutul Ciprian Niță.

 

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Alexandru PANDREA / Mediafax foto

Marius ANGHEL 15 Apr. 2019, 21:32 Campionat
Pe aceeași temă