Foresta a retrogradat în Liga 3, dar Florentin Petre ar vrea să rămână la Suceava. „Mă doare inima că n-am putut să ajut orașul așa cum mi-am dorit”

Marius ANGHEL 21 May. 2018, 18:55 Campionat
Foresta a retrogradat în Liga 3, dar Florentin Petre ar vrea să rămână la Suceava.**

După șase sezoane petrecute în campionatul Ligii 2, fie sub denumirea de Rapid CFR ori Foresta, Suceava va rămâne fără echipă de fotbal în eșalonul. Înfrângerea de duminică de pe teren propriu cu Știința Miroslava i-a adus retrogradarea din punct de vedere matematic. Cu două etape înainte de final, Foresta nu o mai poate prinde din urmă pe Pandurii Târgu Jiu, momentan prima formație de deasupra zonei roșii.

La finalul jocului cu Știința Miroslava, cedat cu 2-3, antrenorul Florentin Petre a transmis că e dispus să continue la Suceava și în Liga 3, însă în anumite condiții. Dinamovistul vrea stabilitate financiară, un lot din care poate alege cel mai bun „11” și un staff administrativ.

„Îmi doresc foarte mult să rămân la Suceava, deoarece am o datorie morală față de oamenii care iubesc acest sport în Suceava. Dacă se vrea să se facă performanță și să existe o continuitate în fotbal pot să mă înham la un nou drum, altfel n-am ce să fac. Oferte am de la alte echipe, dar mă doare inima că n-am putut să ajut orașul așa cum mi-am dorit. Dar nu voi putea să continui dacă nu vom avea stabilitate financiară, o conducere administrativă care să ne ofere condițiile necesare pentru a promova din nou în Liga a 2a și un lot de cel puțin 24 de jucători pe care să mă pot baza și din care să pot să aleg, nu să stau să mă rog la Dumnezeu în fiecare seară să nu se mai accidenteze nimeni. Am chemat toți juniorii de calitate pe care i-am avut, am încercat să aduc și alții, dar n-au vrut să vină și n-am înțeles niciodată de ce. Îmi pare rău că n-am reușit să scap echipa de momentul ăsta dificil, dar un singur lucru este cert, că n-o să cedez și o să merg mai departe cu Dumnezeu înainte”, a declarat, citat de Monitorul de Suceava, Florentin Petre.

„Jucătorii, pentru mine, sunt niște eroi”

„Piticu'” regretă că un oraș cu Suceava va rămâne fără fotbal măcar în Liga 2. Orașul din Nord-Estul țării este unul dintre cele care dă cei mai mulți spectatori la meciurile din eșalonul secund. „Este un lucru dureros pentru un oraș ca Suceava. Este păcat de suporterii care vin în tribune și ne încurajează, așa cum au făcut chiar și la finalul meciului când au fost alături de băieți și vreau să le mulțumesc pentru acest lucru. Nu am ce să le reproșez băieților, deoarece pentru mine sunt niște eroi, ținând cont de condiții și de cum s-au desfășurat lucrurile în toată această perioadă, din ianuarie și până acum, cu frământări, probleme și neajunsuri. Unul din acestea este lotul restrâns de jucători, de șapte-opt meciuri jucăm cu 14 jucători și, cum am mai spus, îmi pare rău că nu m-am putut legitima și eu ca să-mi ajut echipa, atât eu, l-am sunat și pe Goian, dacă se putea îl sunam și pe Semeghin sau Bălan”, a explicat Petre.

Foresta Suceava e a treia echipă care retrogradează matematic în acest sezon din Liga 3, dintr-un total de cinci, celelalte două fiind ASA Târgu Mureș, retrasă, și Olimpia Satu Mare, exclusă, ambele fiind desființate. Trupa antrenată de Florentin Petre nu mai poate prinde din urmă Pandurii în ultimele două etapă ale campionatului, fiindcă gorjenii vor câștiga în weekendul următor trei puncte la „masa verde”. În ultimele două etape, Foresta mai are meciuri cu Sportul Snagov (a) și Luceafărul Oradea (d).

Astfel, pentru ultimele două locuri care duc în Liga 3 se luptă în acest moment patru echipe: Știința Miroslava, Dacia Unirea Brăila, Pandurii Târgu Jiu și Metaloglobus București, acesta două din urmă fiind pe poziții ce le asigură în acest moment salvarea. Metaloglobus evită cu siguranță retrogradarea cu o victorie în ultimele două etape, Pandurii cu un egal la Brăila, Dacia Unirea cu două succese, iar Știința cu două victorii, însă are nevoie și ca Brăila să facă cel puțin un egal în ultima rundă cu Pandurii.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 21 May. 2018, 18:55 Campionat
Pe aceeași temă