CS Balotești începe returul cu un nou antrenor, al patrulea în acest sezon. „Putem ieși foarte ușor din zona roșie”

Marius ANGHEL 28 Nov. 2017, 19:38 Campionat
CS Balotești începe returul cu un nou antrenor, al patrulea în acest sezon.**

CS Balotești a încheiat turul campionatului Ligii 2 pe loc retrogradabil și va începe returul cu un nou antrenor pe banca tehnică. Echipa ilfoveană nu-l mai putea ține pe Emil Stanca în postura de interimar, deoarece a expirat perioada de o lună în care avea acest drept, astfel că a fost nevoită să își numească un principal, unul pe care s-a mai bazat într-un moment asemănător de greu și în sezonul trecut.

Conducerea clubului din Balotești a ajuns la o înțelegere cu Augustin Călin (37 de ani) să revină ca antrenor principal. Acesta părăsise echipa în vară, după ce o condusese în returului campionatului trecut, nemulțumit de lotul de jucători pe care urma să se bazeze în noul sezon. Cele două părți bătuseră palma cu ceva timp în urmă, însă Călin a fost nevoit să își ducă la sfârșit contractul pe care îl avea cu Mostiștea Ulmu (locul 2 în Liga a 4-a Călărași).

După ce în vară pregătirea a fost efectuată de Augustin Călin și secundul Emil Stanca, în campionat, CS Balotești a fost antrenată de Cornel Nica (et 1-2), Laurențiu Diniță (et 3-13) și Emil Stanca (14-19). Augustin Călin va fi astfel al patrulea antrenor al trupei ilfovene în acest sezon.

„Am revenit la echipă cu plăcere, am regăsit același grup de jucători uniți, dornici de muncă, de performanțe, luptători, ambițioși și îmi face o deosebilă plăcere să îi revăd și să lucrăm din nou împreună. Am mare încredere în ei. Am revenit la Balotești pentru că pentru mine a fost o plăcere să antrenez aici. Pentru mine, ca tânăr antrenor, Baloteștiul este o oportunitate de a lucra, de a mă dezvolta. De aceea am ales să revin la echipă. Toate lucrurile sunt în regulă între mine și conducere, între mine și jucători. Nu avem nicio problemă”, a spus, pentru Liga2.ro, Augustin Călin, care astăzi a condus primul antrenament la Balotești.

„Situația este mult mai bună decât am avut-o în primul mandat”

Redebutul acestuia la CS Balotești se va produce la finalul săptămânii, duminică, 3 decembrie, de la ora 12:00, atunci când echipa ilfoveană întâlnește într-un meci considerat pe teren propriu, la Baza Sportiva Buftea, pe terenul de iarbă, pe liderul campionatului, AFC Hermannstadt.

„Momentan nu ne-am făcut o strategie pentru retur. Așteptăm să depășim cu brio cele două jocuri rămase de disputat în acest an, cu Hermannstadt și Snagov, și după aceea vor analiza și vom vedea pe ce posturi avem nevoie. Situația este mult mai bună decât am avut-o în primul mandat. Atunci echipa avea 10 puncte, acum are 17. Diferența dintre noi și celelalte contracandidate este una foarte mică. Suntem la egalitate cu multe dintre ele și cu o victorie, două, putem ieși foarte ușor din zona roșie, ceea ce în mandatul trecut a fost mult mai dificil. Cum pe jucători îi cunosc și le știu capacitățile, cred că salvarea de la retrogradare în acest sezon va fi mai ușoară decât în cel trecut”, a mai spus Călin.

CS Balotești se află pe locul 18, antepenultimul în clasament, cu 17 puncte acumulate, tot atâtea câte mai au și Luceafărul Oradea și Foresta Suceava, echipe între care se situează ilfovenii, din cauza colaverajului. Un singur punct în plus are prima echipă aflată deasupra liniei retrogradării, în timp ce ultima clasată în Liga 2 are cu un punct mai puțin. 

În cele 19 etape desfășurate până acum, CS Balotești a înregistrat 4 victorii, 5 egaluri și 10 înfrângeri, având un golaveraj negativ: 23-39. Sezonul trecut, Augustin Călin prelua echipa din comuna de lângă Capitală într-o situație asemănătoare, tot pe loc retrogradabil și a reușit să o salveze. Februarie – iulie 2017 a fost perioada în care a condus-o.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 28 Nov. 2017, 19:38 Campionat
Pe aceeași temă