Aerostar bate Politehnica la Timișoara și o trage sub ea în clasament. Alb-violeții, la un punct de retrogradare

Marius ANGHEL 09 Mar. 2019, 17:04 Campionat
Aerostar bate Politehnica la Timișoara și o trage sub ea în clasament.** Alb-violeții, la un punct de retrogradare

ASU Politehnica pierde primul joc desfășurat pe teren propriu, scor 1-2 cu Aerostar, și intră serios în febra retrogradării. Timișorenii mai au un singur punct peste ultima clasată în zona roșie, Luceafărul Oradea, care joacă, însă, duminică.

Alb-violeții lui Cosmin Petruescu nici n-au știut ce i-a lovit în chiar primele minute ale jocului de pe Știința. Fostul utist Alexandru Pop a prins un șut perfect de la 20 de metri și a trimis direct în vinclul din dreapta al lui Murariu. Era doar minutul 3 și ASU Poli era și condusă. Masată în defensivă, echipa lui Florin Bratu a cedat în minutul 36, atunci când Alin Ignea a reușit să-l învingă pe Udeanu, portarul care în aceeași fază i-a blocat atât pe Dros, cât și pe Manea, iar mai înainte intervenise salvator în alte câteva faze. Egalitatea s-a menținut însă doar două minute, fiindcă Alexandru Ciocâlteu a profitat de o gafă a lui Murariu și și-a adus din nou echipa în avataj.

În partea secundă, jocul a fost mai echilibrat, timișorenii au avut șansa unei noi egalări în chiar minutul 90, când Plămadă a lovit bara printr-o reluate din foarfecă, însă Aerostar a rezistat și a obținut trei puncte mari în obiectivul de a se salva de la retrogradare.

Cu 26 de puncte, Aerostar o egalează pe ASU Politehnica, însă o depășește datorită golaverajului superior. Mâine, Luceafărul Oradea, care are 25 de puncte și a căzut pe ultimul loc retrogradabil, joacă acasă cu „U” Cluj.


 

Trei puncte le despart pe ASU Politehnica și Aerostar Bacău înainte meciului direct, programat astăzi, de la ora 15:00, pe stadionul Știința din Timișoara. Alb-violeții intră în „focurile” retrogradării dacă nu vor obține o victorie nici în a treia etapă din acest an, în timp ce băcăuanii își pun mari speranțe în acest joc ce i-ar putea ridica din zona roșie a clasamentului. Cu cele 23 de puncte pe care le au acum, jucătorii lui Florin Bratu sunt pe locul 16, în timp ce ASU Poli, cu 26 de puncte, a căzut pe 14, după rezultatele înregistrate în această etapă.

Remiza de la Luceafărul Oradea (0-0) și înfrângerea de la Cluj, 0-1 cu „U”, au adus-o într-o situație delicată pe ASU Poli la primul primul meci acasă din 2019, cu Aerostar Bacău. Cosmin Petruescu spune că aștepta prima partidă de pe Știința după cele două partide din care evoluția jucătorilor săi îi dă speranțe. Alb-violeții sunt fără gol marcat în 2019, dar antrenorul e de părere că acest aspect nu reprezintă o problemă. „Ne bucurăm că mai avem și un meci acasă după ultimele partide în deplasare. Din ultimele cinci meciuri, patru au fost în deplasare, cu excepția partidei cu Energeticianul. Chiar ne era dor să jucăm în fața propriilor suporteri pe care îi așteptăm la stadion, avem mare nevoie de ei. Nu va fi deloc o partidă ușoară împotriva celor de la Aerostar Bacău, o echipă mult schimbată față de pauza competițională. Foarte puțini jucători se mai regăsesc în echipa de bază, dar avem destule informații despre ei. Spun că trebuie neapărat să câștigăm”, a precizat Petruescu, care nu se va mai putea folosi de portarul Dalin Munteanu, care și-a fracturat mâna la amicalul cu UVT de miercuri.

ASU Poli are cele mai puține goluri marcate dintre echipele participante în campionat, 18. Petruescu e convins că gheața se va sparge și nu crede că moldovenii ar putea să-i încurce elevii cu un eventual joc mai închis. „Chiar nu sunt deloc îngrijorat. Consider că am avut două prestații foarte bune în cele două partide. Am adunat foarte multe laude, dar mi-aș dori să adunăm și puncte. Am avut situații bune de a marca, frecvența acțiunilor de poartă a fost bună, dar a contat și neșansa și inspirația în fața porții. Știm ce joacă Bacăul. I-am văzut în meciul cu Chindia. Au pierdut cu 3-2 după ce au condus de două ori. Au o echipă foarte bine organizată. Să înscrii de două ori la Târgoviște nu e ușor”, a mai spus Petruescu.

În schimb, căpitanul Ioan Mera a recunoscut că, dacă echipa sa nu se impune astăzi, va începe să simtă presiunea retrogradării. „Meci dificil. Jucăm acasă, trebuie neapărat să câștigăm, pentru că avem mare nevoie de puncte. Echipa din Bacău stă bine în teren. A venit Bratu, care nu știu cum îi motivează, dar aleargă toți foarte bine. Va fi un meci foarte, foarte greu. Ne dorim să îi facem fericiți pe suporteri, care sunt convins că vor fi mulți. Pe Știința noi ne simțim bine, chiar dacă terenul pare mai mic. Îi simțim pe fani mai aproape, presiunea e mai mare pe adversar. Ne dorim să nu pierdem, să-i dezamăgim și să obținem cele trei puncte. E o presiune foarte mare. Dacă pierdem, presiunea pe noi va fi mare”, a precizat Mera.

De partea cealaltă, Aerostar vine după două meciuri destul de bune, însă din care a ieșit tot cu un punct. Cu Chindia, la Târgoviște, a condus de două ori, însă a pierdut cu 2-3, în timp ce acasă, cu Energeticianul, a fost egalată în ultimele minute. Băcăuanii sunt pe ultimul loc retrogradabil, iar o victorie i-ar ridica deasupra zonei roșii. Jocul cu ASU Poli e împotriva unei contracandidate la evitarea picării în Liga 3, iar antrenorul Florin Bratu vede întâlnirea ca una de care pe care.

„Într-adevăr, e care pe care. Știu că întâlnim o echipă puternică, bine organizată, dar noi avem foame de puncte. Cine intră pe teren trebuie să profite la maximum de șansa oferită. Mai ales că venim după un egal cu Energeticianul pe care trebuie să-l uităm. Am încredere că oamenii care vor juca sâmbătă pentru Aerostar vor da totul pentru echipă”, a spus, citat de Deșteptarea, Bratu despre jocul cu ASU Poli, unul în care nu-i poate folosi pe Drugă și golgheterul Buhăcianu, ambii suspendați pentru cumul de cartonașe galbene.

În partida tur, ASU Poli s-a impus cu 2-1 prin dubla lui Bogdan Bozian (45, 53), jucător care a plecat în iarnă de la timișoreni. Pentru băcăuani a marcat Cătălin Vraciu (64).

Partida de la Timișoara, de pe stadionul Știința, care începe la ora 15:00, va fi arbitrată de centralul Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca) și de asistenții Cristian Nicolae Lucaci și Radu Despa (ambii din Baia Mare). Rezervă este Tudor Florin Jurca (Arad), în timp ce observatori au fost delegați Cornel Corocan (Reșița) și Horațiu Stănescu (Craiova).

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

VEZI celelalte REZULTATE înregistrate în ETAPA 24

COMENTARIUL LIVE:

â–ºASU Poli: Murariu – Motreanu, Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheș – Bg. Vasile (Mih. Ene 67′), Dros (Oct. Ursu 73′) – Alin Manea, Ignea, Schieb (I. Plămadă 24′) – Cr. Ene
Rezerve neutilizate: Borbei – Vidrăsan, C. Jurj, Dr. Cojocaru
Antrenor: Cosmin Petruescu

â–ºAerostar: Udeanu – Țenea, Vișinar, Al. Ichim, Carabela (Mihălăchioae 90+2′) – Tăbăcariu, I. Chirilă – H. Ilie, Vraciu (cpt.), Ciocâlteu (Rz. Adăscăliței 79′) – Al. Pop (A. Mutu 85′)
Rezerve neutilizate: Potcoavă – Tilibașa, Bg. Ardei, Boateng
Antrenor: Florin Bratu

â–ºMin 90+3 Final de partidă. Aerostar se impune pe terenul Politehnicii, cu 2-1, o egalează la puncte și trece peste ea în clasament, datorită golaverajului superior

â–ºMin 90+2 Iulian Carabela e înlocuit de Ionuț Mihălăchioae

â–ºMin 90 Plămadă, aflat în careu, trage din foarfecă, mingea ricoșează din bară, ajunge tot la el și apoi încearcă să centreze pentru un coechipier prin fața buturilor, dar mingea se scurge în lateral, fără să fie valorificată, iar Bacăul îndepartează pericolul

â–ºMin 90 Scutaru ajunge să reia din foarfecă, însă Udeanu e impecabil astăzi. Respinge din nou

â–ºMin 85 Fundașul Alin Mutu intră în locul atacantului Alexandru Pop. Bratu închide și mai mult jocul

â–ºMin 80 Alexandru Pop iese lovit la marginea terenului. Suporterii timișoreni îl ironizează pe fostul utist: „Miracol, ai înviat Lazăre”, după ce atacantul s-a ridicat.

â–ºMin 79 Ciocâlteau e înlocut de Adăscăliței

â–ºMin 73 Petruescu aruncă în luptă și ultimul jucător pe care îl putea trimite de pe bancă. Cristian Dros e înlocuit de Octavian Ursu

â–ºMin 67 Mihai Ene îi ia locul lui Bogdan Vasile

â–ºMin 66 Bogdan Vasile trage foarte slab din 17 metri, fără probleme pentru poartarul Bacăului

â–ºMin 61 Lovitură liberă din lateral dreapta, bătută în careul mic, pe Alexandru Pop, care reia însă cu capul peste poartă

â–ºMin 58 Centrare bună de pe dreapta în careul mic, dar puțin prea lungă, iar Ciocâlteu nu întâlnește mingea

â–ºMin 52 Niciuna dintre echipe nu și-a creat ocazii. În partea a doua, jocul e mult mai fragmentat ca în prima repriză

â–ºMin 46 S-a reluat meciul

â–ºMin 45+1 Pauză. Aerostar intră cu avantaj minim la cabine

â–ºMin 38  1-2 La prima fază după golul egalării, Murariu scapă mingea din mână, iar Alexandru Ciocâlteu profită și readuce imediat Aerostarul în avantaj

â–ºMin 36  1-1 Dros trage din marginea careului, Udeanu respinge de la vinclu, Manea reia și el din câțiva metri lateral dreapta, portarul parează din nou, acum cu corpul, iar mingea ajunge apoi la Alin Ignea, care reușește să înscrie

â–ºMin 32 Ocazie colosală Aerostar. Lovitură liberă de la 35 de metri lateral dreapta, bătută la bara a doua, unde se află Vraciu, care reia cu capul pe lângă, din câțiva metri

â–ºMin 31 Bogdan Vasile trage slab de la peste 35 de metri, fără probleme pentru Udeanu

â–ºMin 27 Alin Manea trage din dreapta, de la 15 metri, spre vinclu, însă portarul Udeanu scoate din nou

â–ºMin 24  Ionuț Plămadă intră în locul accidentatului Marvin Schieb

â–ºMin 21 Schieb iese accidentat la margine. Acuză o lovitură la gleznă

â–ºMin 18 După o fază fixă a timișorenilor, mingea ajunge la Scutaru, care nu nimerește spațiul porții cu capul

â–ºMin 17 Ignea trage din 16 metri în clădirea bibliotecii, aflată la ceva distanță în spatele porții apărate de Udeanu

â–ºMin 14 Ignea șutează din 18 metri la vinclu, portarul respinge peste bară. Timișorenii au posesia și atacă, Bacăul stă în defensivă

â–ºMin 8 Bogdan Vasile trage din fața careului, după o fază prelungită de atac, însă Murariu respinge. Mingea iese în corner, iar faza fixă rămâne fără rezultat pe tabelă

â–ºMin 3 0-1 La o fază care nu părea să anunțe nimic, Aerostar marchează. Alexandru Pop șutează de la peste 20 de metri și trimite direct la vinclu, în stânga portarului

â–ºMin 1 Cristian Ene ratează din careu, după o centrate din stânga. Jucătorul Politehnicii a trimis pe lângă poartă

â–ºMin 1  A început partida de la Timișoara, de pe stadionul Știința

Marius ANGHEL 09 Mar. 2019, 17:04 Campionat
Pe aceeași temă