ASU Politehnica – Turris se joacă fără spectatori! Clubul timișorean le cere suporterilor să nu vină la stadion și le oferă altă modalitate prin care își pot spriji echipa favorită

Anda DELIU, Marius ANGHEL 11 Mar. 2020, 16:59 Campionat

ASU Politehnica Timișoara a anunțat, oficial, că meciul cu Turris Oltul Turnu Măgurele, programat sâmbătă, de la ora 15:00, pe arena Știința din Timișoara, se va desfășura fără spectatori. Totodată, clubul alb-violet roagă suporterii să nu vină la stadion, fiindcă riscă amendă dacă se încalcă regulile impuse în toată țară pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

Meciul va fi transmis în direct pe canalul de YouTube al clubului timișorean, iar suporterii poliști sunt invitați să cumpăre bilet virtual pentru a susține costurile jocului cu teleormănenii.

„❌ Meciul din etapa 25, contra celor de la AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele, se joacă fără spectatori. Rugăm toți suporterii poliști să nu vină la stadionul Știința deoarece riscăm amendă ca și club și intrăm sub incidența legii pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

‼ Partida va fi transmisă pe canalul nostru de YouTube și încurajăm toți oamenii să cumpere bilet virtual astfel încât să susțină costurile meciului. Obligatoriu înainte!”, a anunțat ASU Poli pe pagina sa de Facebook.

Jocul din etapa a 25-a a Ligii 2 se va desfășura sâmbătă, de la ora 15:00, cu toate că liderul asociației suporterilor Druckeria, Sebastian Novovic, spunea că există și varianta ca meciul să se dispute de la ora 11:00, așa cum fusese programat inițial.

–––––––––––––––––-

Știrea inițială:

Alerta de coronavirus se intensifică la nivel național, unde se iau tot mai multe măsuri de prevenire a unei epidemii. Unele decizii diferă însă și de la un județ la altul, în funcție de ce impun Comitetele Județene pentru Situații de Urgență. În Timiș, de exemplu, se recomandă să nu se facă evenimente cu public, dar cei de la ASU Poli spun că încă nu au primit o hârtie oficială despre situația meciului de sâmbătă, cu Turris Oltul Turnu Măgurele.

De marți seara, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a anunțat că în cel mai vestic județ al țării recomandă să se organizeze evenimente fără public. Măsura e o recomandare pentru autoritățile locale, care, cel mai probabil, se va aplica în forma aceasta.

„Tototodată, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, având în vedere situația epidemiologică de la nivelul județului Timiș, a decis transmiterea către autoritățile publice locale a unei recomandări privind sistarea desfășurării tuturor evenimentelor publice – activități publice sau private, în incinte sau în aer liber – indiferent de numărul de participanți, până la data de 31 martie”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Timiș.

ASU Poli a cerut autorizația DSP

Autoritățile locale, în speță Primăria Municipiului Timișoara în acest caz, ar trebui să dea aviz, după ce dă și Direcția de Sănătate Publică.

ASU Politehnica spune că a cerut documentul doar la DSP, cum a transmis FRF. „Noi am cerut aviz de la DSP de luni. Încă nu am primit niciun răspuns. Așteptăm, pentru că ei sunt cu evenimentele în desfășurare. Am cerut doar avizul DSP, cum ne-a cerut federația”, a declarat, pentru Liga2.ro, liderul asociației suporterilor Druckeria, Sebastian Novovic.

Druckeria are dreptul de management asupra clubului de fotbal, printr-un contract încheiat cu Universitatea Politehnică.

Ora meciului variază în funcție de aviz

Oaspeții de la Turris și-au dat acordul să joace sâmbătă, la ora 15:00, pe stadionul Știința. Dacă nu vor fi spectatori, e posibil să se dispute, totuși, de la ora 11:00.

„Dacă nu vor fi spectatori, discutăm. Posibil să se joace la 11:00. Dacă vor fi spectatori, se joacă la ora 15:00”, a mai spus Novovic.

Înaintea desfășurării etapei a 25-a a Ligii 2, ASU Poli ocupă locul 11, cu 32 de puncte, iar Turris Oltul se află pe poziția a 3-a, cu 39 de puncte.

Dintre echipele gazdă la meciurile din weekend, în etapa a 25-a a Ligii 2, doar Petrolul a anunțat până la această oră că jocul cu Ripensia îl va disputa fără spectatori. Campionii FC Argeș nu joacă în această rundă, și-a programat un amical, pe care îl va organiza tot fără public în tribune. În schimb, Farul a anunțat că partida de la Miercurea Ciuc, cu FK Csikszereda, se va juca cu maximum 1000 de spectatori. Csikszereda nu a comunicat nimic în acest sens.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 11 Mar. 2020, 16:59 Campionat
Pe aceeași temă