Antrenorul Politehnicii e pesimist pentru ce va urma în Liga 2: „E totul compromis. Ar fi mai bine să anuleze actualul campionat.” Ce crede Octavian Benga despre sistemul play-off și play-out

Anda DELIU, Marius ANGHEL 19 Mar. 2020, 17:02 Campionat

România a ajuns, joi, la 277 cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus, conform ultimei raportări a autorităților. FRF a transmis că reluarea competițiilor nu se va petrece mai repede de 16 mai, în cazul în care starea de urgență actuală va fi prelungită, atunci și această dată va pica. Antrenorul echipei ASU Politehnica Timișoara, Octavian Benga, pare destul de pesimist. Acesta analizează perspectiva din punct de vedere practic și crede că nu va fi posibil să se reia în condiții normale campionatul Ligii 2.

Joi la prânz, Octavian Benga nu comunicase, deocamdată, nimic nou echipei. Teoretic, jucătorii alb-violeții au liber până luni, 23 martie, dar antrenorul știe că nu se va pune problema de vreo sesiune de pregătire prea curând, în condițiile stării de urgență declarate în țară.

„Din punctul meu de vedere, totul este compromis. Am văzut ce se discută, dar eu cred că va mai dura două-trei luni situația aceasta. Nu ar trebui să ne antrenăm până nu se vindecă și ultimul caz. Altfel, ce facem, ne putem îmbolnăvi. Cine răspunde? Ar trebui câteva luni să fie totul la sânge, ca să scăpăm. Deocamdată, eu le-am dat liber jucătorilor mei până luni. Așteptăm hârtii oficiale, de la Prefectură, de la Guvern, nu știu de unde ar trebui să primim”, a declarat, pentru Liga2.ro, Octavian Benga, care a spus că la echipa sa nu a ajuns niciun document oficial cum că nu au voie să se antreneze.

Benga preferă oprirea competiției acum, cu anularea clasamentului

La FRF, există un Grup de Lucru care analizeză deja posibile variante de finalizare a competițiilor de seniori. Una intre ele este și cea cu play-off și play-out.

Octavian Benga vede varianta destul de complicat de pus în practică. „E complicat acum să stabilești un clasament, pentru că echipele nu au un număr egal de meciuri. Noi, Poli, avem un meci în minus, la fel ca și alte echipe. Mai există și problema victoriilor la «masa verde» cu Snagovul. Acest clasament nu e cel real, cu trei puncte poți urca cinci locuri în acest moment. Cred că ar fi mai bine să anuleze actualul campionat, pentru că nu cred că starea de urgență va trece prea curând”, spune Benga.

Antrenorul Politehnicii se gândește și că după 30 iunie, rivalele îi pot lua jucătorii

Pe lângă dezavantajele raportare la clasament, Benga vede și alte probleme practice pentru o eventuală reluare a competiției la 16 mai.

„Va fi o problemă și cu multe meciuri vară. Ar putea fi afectată sănătatea jucătorilor, pentru că ar trebuie să se dispute multe meciuri la temperaturi foarte ridicate. Apoi, la 30 iunie ne expiră contractele. Poate unii jucători nu vor dori să continue, și dacă s-ar decide că se prelungesc cu o lună-două. Rivalele ne pot lua jucătorii. Unii pot opta să meargă la Liga 3, la cluburi ale primăriei. E o situație foarte complicată”, mai spune Benga.

ASU Poli ocupă locul 11 în acest moment în Liga 2, cu 32 de puncte acumulate după 24 de etape. Dacă s-ar merge pe varianta cu play-off și play-out, atunci echipa timișoreană va fi în partea inferioară a clasamentului, deci în play-out și va lupta pentru menținerea în Liga 2. O va face de pe locul 9, nu 11, cum este acum, deoarece înainte de împărțire celor două grupe se vor scădea cele cinci rezultate la „masa verde” din acest retur, cele din meciurile exclusei Sportul Snagov.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 19 Mar. 2020, 17:02 Campionat
Pe aceeași temă