Antrenorul adversarului din weekend al UTA-ei îi dă un sfat galeriei arădene. „Să nu-l mai înjure pe Ionuț Popa. Ar fi bine să se reconcilieze cele două părți”

Marius ANGHEL 21 Mar. 2018, 20:22 Campionat
Antrenorul adversarului din weekend al UTA-ei îi dă un sfat galeriei arădene.**

După rezultatele din anul calendaristic 2017, CS Afumați a devenit un fel de „bestia nera” pentru echipa fanion a Aradului. În primăvară, echipa pregătită de Laurențiu Roșu a pierdut două puncte mari în lupta pentru promovarea directă, cu Sepsi, iar în toamnă, arădenii au înregistrat două eșecuri în comuna ilfoveană: 0-2 în campionat, cu Falub pe bancă, și 2-5 în Cupa României, cu Todea „principal”.

În weekend e rândul „galben-albaștrilor” să viziteze Aradul, mai precis să debuteze la Șiria, iar una dintre preocupările antrenorului Vasile Neagu este legată de suporterii „Bătrânei Doamne”. „În primul rând, mi-aș dori din tot sufletul să nu mai primim monede în cap pe banca de rezerve, ca data trecută pe stadionul Motorul. Știu că arădenii sunt civilizați, poate au mai fost scăpări în trecut, dar acum mi-aș dori să domnească spiritul de fair-play. Totodată, aș sfătui galeria UTA-ei să nu-l mai înjure pe Ionuț Popa. Clubul UTA are nevoie de un antrenor cu experiența și ar fi bine să se reconcilieze cele două părți. În rest, mi-aș mai dori ca publicul să vadă și să aprecieze prin aplauze spectacol fotbalistic, la care vom încerca să contribuim și noi”, spune tehnicianul ilfovenilor, citat de Sport Arad.

„Cu siguranță băieții mei vor și mai motivați acum, după cuvintele lui Todea”

Cât despre ceea ce se va întâmpla duminică pe „dreptunghiul verde”, Neagu e sigur de un lucru: „Dacă Hermannstadt, formația de pe locul 2, a avut acele probleme la Șiria și nu a reușit să câștige, vă dați seama că noi, teoretic, am fi și mai expuși. Suntem o echipă mult mai mică decât Sibiu sau UTA, iar în această săptămână, la ce vreme e în București, am avut probleme și cu antrenamentele. Sperăm ca la Șiria să se poate juca un fotbal de calitate duminică și cel mai bun să câștige”.

„Principalul” echipei de pe poziția a patra în clasament susține că elevii săi vor avea destule motive să atace toate punctele la finalul săptămânii. „Am apreciat cuvintele lui Cristi Todea, care a spus că UTA va învinge sigur Afumațiul, cu siguranță băieții mei vor și mai motivați acum. Dar, tot așa, e posibil ca și utiștii să fie mai ambițioși ca altădată, ținând cont de cele două victorii ale noastre, din toamna anului trecut. Una în campionat și cealaltă în Cupa României. Apoi, privind situația din clasament a celor două echipe, eu cred că presiunea va fi pe arădeni, în timp ce echipa mea poate evolua dezinvolt. Vrem să câștigăm, dar nu neapărat fiindcă mai sperăm la locul 3, ci pentru că acesta e rostul fotbalului până la urmă, rezultatul. Și, bineînețeles, dacă printr-o conjunctură fericită ne apropiem de poziția de baraj nu o să ne dăm la o parte. Dimpotrivă”, a adăugat Vasile Neagu.

Altfel, antrenorul teamului aflat la al doilea sezon pe scena eșalonului secund îl stimează pe omologul său de pe banca utistă, dar – totodată – speră să-și ia revanșa în fața sa. „M-a bătut sezonul trecut cu Poli în Cupa României, poate îi întorc eu > la meciul de duminică. Repet, va fi foarte greu la câtă nevoie de puncte au arădenii și jucătorii lor de calitate, dar și eu știu ce am la dispoziție și sper la o victorie”, a concluzionat Neagu.

Afumațiul nu are nicio problemă de lot și face deplasarea sâmbătă, cu autocarul, la Arad. De la reluarea campionatului, ilfovenii au obținut un succes (4-1 cu Balotești) și au pierdut la Călărași (1-2), însă au și luat trei puncte la „masa verde” cu Olimpia, prilej cu care și-a și recuperat fotbaliștii suspendați.

Meciul UTA – CS Afumați e programat să se dispute duminică, de la ora 12:00, pe stadionul din Șiria. Arădenii sunt pe locul 12, cu 27 de puncte, în timp ce ilfovenii ocupă poziția a 4-a, cu 44 de puncte.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 21 Mar. 2018, 20:22 Campionat
Pe aceeași temă