ACS Poli l-a demis pe Ștefan Nanu după înfrângerea de la Petroșani. Antrenorul rămâne totuși în cadrul clubului și i se dă altă funcție. Cine se va ocupa de antrenamente

Marius ANGHEL 13 Oct. 2018, 15:44 Campionat
ACS Poli l-a demis pe Ștefan Nanu după înfrângerea de la Petroșani.** Antrenorul rămâne totuși în cadrul clubului și i se dă altă funcție. Cine se va ocupa de antrenamente

Înfrângerea înregistrată de ACS Poli Timișoara la Petroșani, sâmbătă dimineață, 0-3 cu Energeticianul, în etapa a 12-a a Ligii 2, nu a rămas fără urmări. Administratorul special al clubului retrogradat din Liga 1, Radu Birlică, a anunțat că Ștefan Nanu (50 de ani) nu va mai fi antrenorul echipei. Fostul jucător al Rapidului sau Stelei va rămâne totuși în cadrul formației bănățene, în departamentul sportiv, nefiindu-i indicată funcția exactă pe care o va ocupa de acum înainte.

De pregătirea echipei, până la numirea unui nou antrenor, se vor ocupa secunzii Adrian Săvoiu și Călin Frunză, primul adus în staff chiar la începutul săptămânii.

„Începând de astăzi, 13 octombrie, până la numirea unui nou antrenor principal, echipa noastră va fi condusă de tehnicienii Adrian Săvoiu și Călin Frunză. Ștefan Nanu va fi cooptat în departamentul sportiv al clubului”, a anunțat Radu Birlică pe site-ul ACS Poli.

Schimbarea vine chiar înaintea derby-ului cu ASU Politehnica Timișoara, programat la finalul săptămânii următoare, sâmbătă, de la ora 11:00, atunci când clubul condus de Birlică va fi gazdă.

După 12 etape, ACS Poli se află pe penultimul loc în Liga 2, pe 19, cu doar cinci puncte acumulate. O victorie, două egaluri, nouă înfrângeri și golaveraj 11-28 sunt cifrele clubului timișorean în acest sezon.

Ștefan Nanu (etapele 5-12) e al treilea antrenor care a pregătit-o pe ACS Poli în acest sezon, după Ionel Ganea (etapele 1-3) și interimarul Petre Vlătănescu (etapa 4).

În cele nouă meciuri în care a antrenată pe ACS Poli Timișoara, incluzând și un joc în Cupa României pe lângă cele din campionat, Ștefan Nanu a obținut doar un egal (1-1 cu Pandurii, acasă), restul fiind înfrângeri (0-3 cu UTA, 0-1 cu Clinceni, 1-2 cu UTA în Cupă, 1-2 cu Snagov, 0-2 cu Balotești, 0-1 cu Metaloglobus, 1-3 cu Chindia și 0-3 cu Energeticianul).

Dacia Unirea Brăila, Ripensia, Energeticianul, CS Balotești, SSC Farul Constanța și Metaloglobus sunt celelalte echipele din Liga 2 care au mutat pe banca tehnică până acum. ACS Poli se întrece cu Energeticianul în înlocuirea „principalilor”. Timișorenii vor fi la a patra schimbare, în timp ce echipa de la Petroșani a făcut deja a patra mutare, prin aducerea lui Bogdan Andone.

Marius ANGHEL 13 Oct. 2018, 15:44 Campionat
Pe aceeași temă