A lăsat CSM Poli Iași pentru Știința. Noul antrenor al Miroslavei nu vede trecerea din Liga 1 în Liga 2 un pas înapoi. „Sunt convins că pot scoate echipa din subsolul clasamentului”

După ce l-a demis pe Cristian Ungureanu (37 de ani) de pe banca tehnică în urma înfrângerii drastice suferite în weekendul trecut, 0-6 cu Dunărea Călărași, Știința Miroslava și-a găsit repede un nou antrenor principal. Clubul din comuna de lângă Iași a apelat la gruparea de Liga 1 CSM Poli Iași și i-a luat antrenorul secund.

Adrian Kereszy a fost antrenor secund la CSM Poli Iași în ultimii patru ani, perioadă în care a fost în stafful principalilor Liviu Ciobotariu, Marius Lăcătuș, Ionuț Chirilă, Costel Enache, Nicolo Napoli, Eugen Neagoe și Flavius Stoican. Propunerea de a deveni antrenor principal la Știința Miroslava l-a determinat să înceacă o nouă etapă în cariera sa.

Kereszy a declarat pentru Liga2.ro că se desparte cu regret de CSM Poli Iași, dar este convins că venirea la Miroslava este un pas înainte în cariera sa. „Am acceptat propunerea conducerii clubului din Miroslava de a prelua echipa și miercuri voi conduce primul antrenament. Este un pas important înainte pentru cariera mea, îmi doresc să pun în practică ceea ce am acumulat în ultimii ani ca antrenor secund. Am fost solicitat să redresez situația echipei și am acceptat, sunt convins că pot scoate echipa din subsolul clasamentului. Situația nu este ușoară din punct de vedere sportiv, dar eu sunt optimist”, a declarat Adrian Kereszy.

Kereszy a condus astăzi dimineață primul antrenament al Miroslavei și îl va avea „secund” la Știința pe Liviu Petrache. În perioada următoare va coopta în staff și un antrenor cu portarii.

Totodată, în stafful administrativ al Științei a fost cooptat Corneliu Costăchescu, acesta având funcția de manager sportiv.

Ambrosie: „Sper ca Adi Kereszy să revină în Copou ca principal”

Președintele executiv al lui CSM Poli, Adrian Ambrosie, a declarat că îl așteaptă pe Kereszy să revină în Copou ca antrenor principal, în viitor: „Mă despart cu greu de colegul și prietenul meu Kereszy. Pe de altă parte, mă bucur că i s-a ivit această șansă de a fi antrenor principal și îi doresc mult succes la Miroslava. Are șansa de a pune în practică acolo ceea ce a acumulat în ultimii ani la CSM Poli, timp în care a lucrat cu mai mulți antrenori de valoare. Ușa la Poli Iași va fi oricând deschisă pentru el și îl aștept, într-o zi, în Copou, ca antrenor principal”.

Știința Miroslava e la prima prezență în campionatul Ligii 2, în cele 11 etape înregistrând două victorii (2-1 cu Metaloglobus (d) și 2-1 cu CS Balotești (d)), două egaluri (4-4 cu Dacia Unirea Brăila (a), 0-0 cu CS Afumați (a)) și șapte înfrângeri (1-2 cu ASA Târgu Mureș (d), 0-3 cu FC Argeș (d), 0-9 cu Chindia Târgoviște (a), 1-2 cu Academica Clinceni (a), 1-5 cu CS Mioveni (d), 1-3 cu AFC Hermannstadt (a) și 0-6 cu Dunărea Călărași (d)).

Cu cele 8 puncte acumulate în 11 etape, Știința Miroslava se situează pe locul 17, retrogradabil

În următoarea etapă, a 12-a, Știința Miroslava joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Olimpia Satu Mare. Va fi meciul de debut ca antrenor principal la Știința Miroslava al lui Adrian Kereszy.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

 

Pe aceeași temă