Un grec care a mai evoluat în România, a treia achiziție a iernii la Dunărea Călărași. A mai jucat în Spania și Belgia

Înainte de plecarea în cantonamentul din Turcia, Dunărea Călărași a mai perfectat un transfer, al treilea în această iarnă. După mijlocașul Adrian Zaluschi (30 ani, ex Ripensia) și portarul Răzvan Began (23 ani, ex Daco-Getica), cu echipa condusă de Cristian Pustai a semnat și fundașul central grec Konstantinos Rougkalas (26 ani).

Konstantinos Rougkalas a semnat cu Dunărea Călărași un contract valabil până la finalul actualului sezon, cu opțiunea de prelungire pe încă un an. Grecul care a început fotbalul la Olympiacos Piraeus, echipă pentru care nu a apucat însă să joace la seniori, nu e la prima experiență în România, deoarece în 2017 a evoluat în zece meciuri de Liga 1 pentru ASA Târgu Mureș.

Ultima echipă pentru care a jucat Rougkalas este Panachaiki, din liga a doua din Grecia, unde a avut șapte apariții pe teren în acest sezon.

„Dunărea Călărași mai bifează o achiziție, asigurându-și până la finele sezonului serviciile fundașul central Konstantinos Rougkalas (cu opțiune de prelungire încă un sezon), ultima oară la echipa greacă de liga secundă Panachaiki GE. Născut în Grecia, la Patras, pe 13 octombrie 1996, Rougkalas nu e străin de fotbalul românesc. În partea a doua a sezonului 2016 – 2017, a evoluat în liga 1, la ASA Tg. Mureș. A îmbrăcat de 11 ori tricoul mureșenilor jucând 5 partide în sezonul regulat, 5 în play – out și una în Cupa Ligii, în toate integralist.
Conducerea clubului îi urează Bun venit! și mult succes la Călărași”
, a anunțat Dunărea Călărași.

În cariera sa la seniori, Rougkalas a evoluat pentru Ergotalis, Fostiras (ambele din Grecia), Atletico Madrid B (Spania), Iraklis Salonic (Grecia), OH Leuven (Belgia), ASA Târgu Mureș (România), KVC Westerlo (Belgia), Doxa Dramas și Panachaiki (ambele din Grecia). La naționala U17 a Grecia a avut 10 selecții și un gol, iar la cea U19 a avut 19 meciuri și trei goluri.

Altfel, de astăzi, 24 ianuarie, și până pe 7 februarie, Dunărea Călărași se va pregăti în Turcia, Antalya, unde a deplasat un lot format din 27 de jucători.

Pe aceeași temă