Prezentare pe balconul barului preferat al suporterilor alb-violeți! Lotul de jucători și stafful echipei ASU Poli pentru noul sezon al Ligii 2 | FOTO

Conducerea clubului ASU Poli a organizat, vineri seară, o ieșire în centrul orașului Timișoara, prilej cu care au fost prezentați oficial, în fața a mai puțin de 100 de suporteri, lotul de jucători și noul staff tehnic al echipei pentru campionatului Ligii a 2-a, ediția 2017/2018. La terasa D”Arc din Piața Unirii, o locație frecventată de fanii clubului, alb-violeții au fost urcați la etajul doi al clădirii și au ieșit pe rând pe balcon după ce li s-a strigat numele și i s-a prezentat CV-ul.

Nouă dintre cei 21 de jucători prezentați sunt legitimați în această vară, singurul absent de la eveniment fiind Mladibor Giuricici, fotbalist din lotul vechi. De o primire cu aplauzele cele mai frenetice a avut parte veteranul clubului, Antonio Foale, unul dintre secunzii lui Bogdan Andone în noul staff tehnic. În plus, suporterilor li s-a comunicat și ultima schimbare din fruntea clubului. Noul președinte al ASU Poli e prorectorul Florin Drăgan, care i-a luat locul lui Nicolae Neguț.

Printre cele mai sonore achiziții făcute în această campanie de transferuri se numără Cornel Predescu, Alin Ignea, Raul Krausz, Marius Staicu și Ionuț Plămadă. Alb-violeții nu au încheiat însă lista și vor să mai adusă și un fundaș central. Finalul prezentării s-a încheiat cu fumigene alb-violete și cântecele ultrașilor.

Andone: „E ceva incredibil ce se întâmplă la această echipă”

Bogdan Andone a fost impresionat de primire. „A fost o atmosferă extraordinară. La nivelul suporterilor, echipa e de departe pe podium în România, la nivelul lui Dinamo, Rapid. E ceva incredibil ce se întâmplă la această echipă, cu acești suporteri extraordinari. Este o datorie morală pentru noi, pentru jucători, să îi mulțumim indiferent de rezultat. Sunt meciuri care probabil vor fi pierdute, dar important e ca la sfârșitul meciurilor, prin atitudinea și determinarea jucătorilor, oameni să plece mulțumiți acasă. Un sezon bun e clasarea în primele 10, dar cu siguranță ne dorim mai mult. Vom aborda fiecare meci la victorie, indiferent că vom juca acasă sau deplasare. În Cupa României îmi doresc să tratăm competiția cu maximă seriozitate, poate la un moment dat vom cădea cu echipe de Liga 1. Cu un buget limitat, am luat jucătorii de care aveam nevoie și poate vor mai apărarea unul sau doi jucători. Unul va fi fundaș central, nu l-am găsit încă, am discutat cu mai mulți jucători. Dar trebuie să vină cu inima deschisă”, a declarat, citat de TMsport.ro, Andone.

Predescu: „Am ales Timișoara datorită publicului și a proiectului care mi s-a prezentat”

Ultima achiziție efectuată de ASU Poli, mijlocașul Cornel Predescu, este și cea mai importantă din această campanie. Fostul dinamovist speră ca la Timișoara să-și relanseze cariera. „Sunt foarte bucuros că mă aflu aici. Știam că la Timișoara e un public minunat. Sper să mă ridic la așteptările lor și să ne bucurăm împreună de rezulate foarte bune. Am ales Timișoara datorită publicului și a proiectului care mi s-a prezentat. Sper să facem lucruri frumoase împreună. Este nevoie de foarte multă muncă, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Principalul atuu ar fi unitatea de grup și publicul. Sper ca și cariera mea să aibă o altă turnură odată cu venirea mea la Timișoara”, a declarat Predescu.

Plămadă: „Atuul nostru cred că va fi grupul”

Un alt jucător în care clubul își pune mari speranțe este Ionuț Plămadă, un mijlocaș ofensiv care a reușit să promoveze cu Sepsi în Liga 1, însă covăsnenii nu l-au păstrat în lot după ce în partea a doua a sezonului a suferit o accidentare gravă și a ieșit din schema antrenorului. Plămadă crede că pasul la ASU Poli nu este unul înapoi în cariera sa. „E o atmosferă foarte frumoasă, niște oameni minunați. Mă bucur că am ales Timișoara, mă bucur că sunt aici. Au contat atmosfera și oamenii pe care i-am găsit aici, împreună cu conducerea care m-a convins să vin. Am avut un an foarte bun la Sepsi, din păcate m-am accidentat, dar consider că în acest moment Timișoara a fost o alegere bună, nicidecum un pas înapoi. Nu vreau să mă hazardez, trebuie să luăm lucrurile pas cu pas și la final să ne bucurăm împreună. Avem un lot foarte bun, cu niște jucători experimentați, avem și jucători tineri foarte buni, o echipă care închegându-se va avea rezultate foarte bune. În principal, atuul nostru cred că va fi grupul”, a comentat, citat de PressAlert, Plămadă.

Lotul pe care se va baza ASU Politehnica în sezonul viitor, alături de numerele pe care le vor purta jucătorii pe tricouri:

portari: 1. Markos Gakos, 23. Emanuel Fișteag;
fundași: 3. Dănuț Bilia, 4. Ionuț Coadă, 13. Carol Taub, 14. Ioan Mera, 22. Radu Motreanu;
mijlocași: 5. Florin Lazea, 6. Vlad Bîte, 7. Deian Sorescu, 8. Mădălin Stancu, 10. Răzvan Ghinescu, 11. Marko Giuricici, 15. Raul Krausz, 16. Darius Neamțu, 17. Cornel Predescu, 20. Alin Crișanov, 24. Alin Ignea;
atacanți: 9. Cătălin Bădăuță, 18. Ionuț Plămadă, 19. Marius Staicu.

*noile achiziții sunt: Marius Staicu (ex CS Mioveni), Alin Ignea (ex ACS Poli), Florin Lazea (ex CSM Lugoj), Ionuț Plămadă (ex Sepsi OSK Sfântu Gheorghe), Raul Krausz (ex Olimpia Satu Mare),  Ionuț Coadă (ex UTA II), Emanuel Fișteag (ex Național Sebiș), Alin Crișanov (ex Enfield Town, Anglia) și Cornel Predescu (ex Skenderbeu, Albania).

Staff tehnic:

antrenor principal: Bogdan Andone
antrenori secunzi: Antonio Foale, Gabriel Vochin
antrenor cu portarii: Vasile Șleam
maseur: Pavel Hanciuc
medici: Andrei Bălănescu, Musab Al-Qatawneh

Staff administrativ:

președinte: Florin Drăgan
manager general: Marius Cociu
manager sportiv: Aurelian Băbuțan
team-manager: Zoltan Feher

 

Foto: Emanuel Titus Ilieși (Druckeria)

Pe aceeași temă