Mircea Axente, ultima achiziție la ASU Politehnica. „După zece ani, mă întorc acasă”. Cosmin Petruescu a gândit deja și așezare tactică pentru viitorul sezon

ASU Politehnica a lăsat cel mai „greu” transfer al verii pentru finalul achizițiilor. Mircea Axente s-a alăturat echipei alb-violete, care, dacă nu se mai întâmplă ceva neprevăzut, consideră că a terminat sosirile pentru campania aceasta. Deși până acum a jucat în amicale cu un vârf U19, Cosmin Petruescu spune că va fi o problemă să joace și cu un tânăr, și cu Axente.

Ajuns la 32 de ani, Axente este un vârf de careu autentic. Tulceanul s-a format la LPS Galați și a ajuns de tânăr la Politehnica lui Marian Iancu. De la clubul bănățean a fost împrumutat la CFR Timișoara, pe atunci în liga secundă, FCM Reșița, CS Buftea, Gloria Buzău și Oțelul Galați. Ulterior, a trecut pe la Dinamo, Viitorul Constanța, ASA  Târgu Mureș, Gaz Metan Mediaș, FC Botoșani, dar și în străinătate, în Cipru (Ermis Aradippou), Israel (Maccabi Netanya) și Arabia Saudită (Al-Faisaly).

Sezonul trecut a fost la Dinamo, pentru care a evoluat în 10 meciuri și a înscris un gol, iar în iarnă a ajuns la „U” Cluj. Pentru ardeleni a marcat 3 goluri în 11 meciuri jucate și a ratat promovarea în Liga 1 la barajul cu FC Hermannstadt. Acum a semnat cu ASU Politehnica Timișoara un contract valabil pe doi ani.

„Salutare poliști. Sunt Mircea Axente și, după zece ani, mă întorc acasă. Va fi un sezon greu și avem nevoie de fiecare dintre voi la stadion, în fiecare meci. Mai e puțin și începe. De abia aștept să ne revedem. Hai Poli”, a fost mesajul lui Mircea Axente după ce a semnat cu ASU Politehnica.

Cosmin Petruescu spune că e ultimul transfer. „Dacă nu se va întâmpla ceva deosebit, vreo problemă medicală, sau să primim o ofertă foarte bună pentru un jucător, este ultimul transfer”, a precizat antrenorul Politehnicii pentru Liga2.ProSport.ro.

Axente va fi printre jucătorii experimentați din lot, la fel ca Ioan Mera, Cristian Scutaru și Alin Ignea, cei despre care antrenorul spune că alcătuiau scheletul echipei. „Cu siguranță, experiența, vârsta și valoarea îl recomandă”, spune Petruescu.

„Conferențiarul” crede că nu va fi o problemă să joace cu doi atacanți. Până acum, în amicale, Răzvan Pițigoi, jucător U19, era atacant. „Sunt adeptul alternării sistemelor de joc. Cu siguranță, nu va fi o problemă să jucăm cu doi atacanți. Așa am făcut și sezonul trecut. Și acum, cu siguranță vom alterna sistemele. Vom juca atât 4-2-3-1, cât și 4-4-2 sau 4-3-3”, a mai adăugat Cosmin Petruescu.

ASU Poli joacă, sâmbătă seara, un nou amical, cu ACS Dumbrăvița, echipă din Liga 3.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: FC Universitatea Cluj și ASU Politehnica Timișoara

Pe aceeași temă