Metaloglobus își betonează defensiva cu încă un jucător cu experiența Ligii 1. Marius Burcă: „Nu mai are nevoie de nicio prezentare”

Metaloglobus a încheiat recentul sezon al Ligii 2 pe locul 9, cea mai bună clasare din istoria sa, însă în noua ediție țintește o poziționare și mai sus, cu Marius Măldărășanu antrenor. Bucureștenii și-au păstrat în mare parte jucătorii și, în plus, a perfectat până acum șase achiziții, fotbaliști cu experiență, care pot ridica nivelul echipei.

Chiar astăzi, președintele Marius Burcă a bătut palma cu fundașul Daniel Lung (31 de ani), fundaș central originar din Satu Mare, care ultima dată a jucat la Energeticianul, iar în cariera sa a evoluat în Liga 1 pentru Sportul Studențesc, Rapid și Concordia Chiajna. Lung a semnat un contract pe un sezon cu Metaloglobus și va face cuplu în centrul defensivei cu Florin Plămadă sau Lucian Cazan.

Metaloglobus și-a dorit încă un fundaș în lot, după ce căpitanul George Caramalău (24 de ani) s-a accidentat grav în cantonamentul din Poiana Brașov, acolo unde echipa a stat în perioada 8 – 19 iulie. Acesta a suferit o fractură de peroneu și a fost operat, însă va lipsi o bună parte din acest început de sezon.

„Ținând cont de faptul că George Caramalău s-a accidentat în cantonamentul de la Brașov, Metaloglobus rămânea doar în doi fundași centrali, Plămadă, respectiv Cazan. Al treilea este un copil, Parcea, promovat de la echipa under 19. Logic și normal că aveam nevoie de încă un jucător cu experiență. Ne-am orientat către Dani Lung, un jucător care nu mai are nevoie de nicio prezentare, care a demonstrat și sezonul care a trecut și sper să se comporte cel puțin la cum a ținut apărarea celor de la Energeticianul”, a spus Marius Burcă pentru Liga2.ProSport.ro.

În această perioadă de pregătire, Metaloglobus și-a adus jucători noi în toate compartimentele: George Gavrilaș (portar), Alexandru Coman, Lucian Cazan, Daniel Lung (fundași), Alexandru Ciocâlteu (mijlocaș) și Cosmin Ionică (atacant). În plus, Măldărășanu are, în acest moment, în lot alți câțiva jucători tineri care se încadrează la categoria under 19. Patru-cinci dintre ei vor semna în zilele următoare contracte.

Scurtă prezentare a noilor jucători cu care Metaloglobus a semnat în această vară:

George Gavrilaș (28 ani) – portar. Ultima dată a jucat la Daco-Getica București, pentru care a prins 24 de meciuri în ediția trecută a Ligii 2. În cariera sa a mai apărat la Astra II, CF Brăila, Astra și FC Voluntari.

Alexandru Coman (27 ani) – fundaș sau mijlocaș dreapta. În sezonul trecut a evoluat în șapte meciuri la FC Hermannstadt, în Liga 1, iar în 29 la „U” Cluj, în Liga 2, pentru care a și înscris trei goluri. În cariera sa a mai evoluat pentru Rapid, Juventus București, FC Olt Slatina, Petrolul, Ethnikos Achna (Cipru), FC Brașov, FC Voluntari și CS Balotești.

Lucian Cazan (29 ani) – fundaș central. În ediția trecută a Ligii 2 a evoluat pentru Petrolul în 29 de meciuri și a marcat cinci goluri. În cariera sa a mai jucat pentru Sportul Studențesc, ASA Târgu Mureș, Ceahlăul Piatra Neamț, Gaz Metan Mediaș și FC Voluntari.

Daniel Lung (31 ani) – fundaș central. Ultima dată la Energeticianul, pentru care a jucat în 25 de meciuri, în toate ca titular. În cariera sa a mai evoluat pentru Olimpia Satu Mare, Sportul Studențesc, Rapid, Concordia Chiajna, Academica Clinceni, Foresta Suceava și Pandurii Târgu Jiu.

Alexandru Ciocâlteu (29 ani) – mijlocaș ofensiv. În ediția trecută a Ligii 2 a jucat pentru Petrolul, în șapte meciuri, și Aerostar Bacău, în 17 jocuri, pentru aceasta marcând și trei goluri. În cariera sa a mai evoluat pentru Tricolorul Breaza, Conpet Ploiești, CF Brăila, FC Brașov, Racing (Liban) și Dunărea Călărași.

Cosmin Ionică (26 ani) – atacant. Campionatul trecut al Ligii 2 a jucat pentru Energeticianul în 27 de meciuri, în 11 ca titular, și a înscris șapte goluri. În cariera sa a mai evoluat pentru Dinamo II, ACS Berceni, Unirea Slobozia, CS Ștefănești, CS Balotești, CSM Oltenița, Național Sebiș și Pandurii Târgu Jiu.

Altfel, Metaloglobus a revenit la finalul săptămânii trecute din cantonamentul efectuat la Brașov, acolo unde a susținut două meciuri amicale, cu Olimpic Cetate Râșnov (Liga 3), câștigat cu 1-0, și cu CS Colțea Brașov (Liga 4 Brașov), adjudecat cu 6-0. În continuare, până la startul noului sezon, bucureștenii se vor pregăti pe plan local, iar următorul test pe care îl desfășoară are loc miercuri, de la ora 11:30, la Baza Federației de la Buftea, cu CS Mioveni.

Pe aceeași temă