CSM Reșița se schimbă la față în această iarnă în încercarea de a se menține în Liga 2. Unul dintre jucătorii care pleacă și-a găsit deja echipă

Indiferent de rezultatul pe care îl va înregistra sâmbătă cu CS Mioveni, pe teren propriu, în ultimul meci pe care îl are de disputat în acest an, CSM Reșița va încheia prima parte a sezonului Ligii 2 pe loc retrogradabil, fiindcă nu o poate egala pe prima clasată deasupra zonei roșii, FK Csikszereda, care are acum patru puncte în plus.

Reșița n-a mai câștigat un meci de nouă etape, perioadă în care a obținut doar trei puncte, din trei egaluri, iar Dorinel Munteanu, antrenorul numit în urmă cu patru runde, e decis să facă schimbări majore în lot în pauza de iarnă pentru ca echipa să aibă șanse în partea a doua a sezonului să se mențină în Liga 2.

Majoritatea transferurilor făcute în vară de președintele Cristian Bobar, după promovarea din Liga 3, nu s-au dovedit a fi prea inspirate, ținând cont că echipa e pe loc retrogradabil în acest moment, astfel că la capitolul plecări vor apărea și dintre acești jucători. Mulți dintre componenții lotului au început deja să își caute alte angajamente, iar unul dintre ei este și atacantul Florin Cioablă (23 de ani)(foto, primul din dreapta).

Prezentat cu mare fast în vară, ca fost jucător al Viitorului sau Rapid, Florin Cioablă a dezamăgit la Reșița. În 20 de etape desfășurate până acum a reușit să aibă nouă prezențe în tricoul roș-negrilor, însă a acumulat doar 208 minute pe teren. Asta pentru că din cele nouă prezențe, în doar într-un singur joc a început ca titular și în acela a fost schimbat. În celelalte opt a fost utilizat din postura de rezervă. În această perioadă a și reușit să marcheze o dată, în înfrângerea cu UTA, 2-3.

Florin Cioablă se întoarce la Flacăra Horezu

Cioablă se va despărți de CSM Reșița și, cel mai probabil, se va întoarce la echipa de unde a fost adus în vară, în Liga 3, la Flacăra Horezu. 

Edilul-șef din Horezu, Nicolae Sărdărescu, a anunțat că sunt discuții avansate pentre revenirea la echipă a lui Florin Cioablă.

„Facem schimbări radicale în lot în iarnă, aducem trei mijlocași și un vârf, vor fi și plecări. În mare măsură, se întoarce Cioablă să facă echipă cu Mansour. Avem obiectiv să terminăm pe podium și să facem o echipă bună pentru sezonul viitor”, a anunțat primarul Nicolae Sărdărescu.

Florin Cioablă a avut posibilitatea în ultimii ani să se remarce în primele două ligi din România, însă nu a făcut-o la niciuna dintre echipe la care a fost. A avut apariții sporadice la Viitorul (Liga 1), Șoimii Pâncota (Liga 2), Rapid (Liga 2), Academica Clinceni (Liga 2) sau Concordia Chiajna (Liga 1).

Poiană, Velici, Toader, Vlădia, Ehmann, Andrei Rus (între timp plecat la UTA), Buga, Manea, Ciablă, Dat, Vasiu, Cristea, Danci, Coman, Acka, Lazăr, Stănescu și Răducan sunt transfeurile făcute de CSM Reșița după ce a promovat în Liga 2.

În ultimul meci pe care îl are programat în acest an, CSM Reșița joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu CS Mioveni, în etapa a 21-a a Ligii 2. Reșița ocupă locul 17, retrogradabil, cu 18 puncte, iar Mioveniul e pe 2, cu 34 de puncte.

Articol scris de Marius ANGHEL și Adi GEORGESCU

Pe aceeași temă