CSM Reșița a plusat la achiziții cu doi mijlocași cu experiența Ligii 1. Bobar caută în continuare întăriri: „Nu este ușor ce ne dorim”

Doi jucători cu experiența Ligii 1, însă care în partea a doua a sezonului recent încheiat au jucat în Liga 3, sunt cele mai noi achiziții ale nou-promovatei CSM Reșița. Astăzi, formația din Valea Domanului a perfectat transferurile lui Călin Cristea (foto, în stânga), ultima dată la SC Oțelul Galați, și a lui Cristian Danci (foto, în dreapta), fost la SCM Gloria Buzău.

Călin Cristea a evoluat pentru Reșița și în ultimul amical desfășurat de echipa antrenată de Leontin Doană, victoria cu 2-1 în fața celor de la U Craiova 1948 SA. Mijlocașul de 31 de ani a jucat în Liga 1 pentru Unirea Alba Iulia, Pandurii Târgu Jiu și FC Brașov, iar în Liga 2 pentru CSM Râmnicu Vâlcea, Dunărea Călărași și Energeticianul. Pentru aceasta din urmă a jucat în 19 meciuri în prima parte a campionatului Ligii 2 recent încheiat, iar în iarnă a semnat cu SC Oțelul, care joacă în Liga 3. Acum s-a despărțit de gălățeni și revine în eșalonul secund, la CSM Reșița.

Surprinzătoare este încă aducerea lui Cristian Danci (31 de ani). Mijlocașul care a promovat cu SCM Gloria Buzău în Liga 2 părea că va continua cu aceasta, fiindcă a fost inclusiv în cantonament la Poiana Brașov. Jucătorul originar din Oravița a ajuns în schimb la Reșița.

În cariera sa a mai jucat pentru Politehnica Timișoara II, Liberty Salonta, FC Bihor, Fortuna Brazi, Metalul Reșița, FC Botoșani, Șoimii Lipova, Gaz Metan Mediaș, FC Hermannstadt și Petrolul Ploiești. În Liga 1 a evoluat pentru Botoșani și Gaz Metan, iar în sezonul recent încheiat a avut 11 meciuri pentru Petrolul, iar în iarnă a plecat la Buzău și a ajutat la promovare.

Președintele clubului reșițean, Cristian Bobar își mai dorește aducerea cel puțin a doi fundași, unul pe dreapta și altul pe stânga. „Am mai semnat cu doi jucători. Este vorba de Cristea și Danci, iar cu o săptămână înainte de începerea campionatului vom prezenta jucătorii și echipamentele de joc într-o conferință de presă. Mai căutăm fotbaliști, pentru că avem mare nevoie de un fundaș dreapta și de unul pe partea stângă. Nu este ușor ce ne dorim, nu avem nici un buget foarte mare în comparație cu alte echipe, dar nu suntem aici să ne plângem, ci să rezolvăm probleme”, a declarat, pentru CAON, Bobar.

Până acum, Reșița i-a mai prezentat oficial pe Cristian Poiană (Șoimii Lipova), Alexandru Manea (UTA), Bruno Vasiu (Șoimii Lipova), Emanuel Dat (CFR Cluj II), Florin Cioablă (23 de ani) și Marco Ehmann (18 ani).

Altfel, CSM Reșița joacă miercuri, de la ora 18:00, la Timișoara, pe arena Ciarda Roșie, un nou amical, acum cu Ripensia, viitoare colegă în campionatul Ligii 2. Vinerea trecută, la finalul cantonamentului efectuat pe muntele Semenic, echipa din Valea Domanului s-a impus cu 2-1 la Drobeta Turnu Severin, în testul cu „FC U Craiova”. Înainte de acesta a mai desfășurat un amical, la Sibiu, cu prim-divizionara FC Hermannstadt, în fața căreia a pierdut cu 1-0.

Pe aceeași temă