Aerostar e gata pentru Liga 2! Băcăuanii și-au prezentat noile achiziții, obiectivul, bugetul și echipamentul | VIDEO

Aerostar e gata pentru Liga 2!** Băcăuanii și-au prezentat noile achiziții, obiectivul, bugetul și echipamentul | VIDEO

Nou-promovata Aerostar Bacău e gata pentru sezon de Liga 2. Joi după-amiază, singura reprezentantă a Moldovei în eșalonul secund și-a prezentat oficial noile achiziții, obiectivul, bugetul, dar și principalul echipament de joc.

Cristian Popovici are opt jucători noi în lot, cel mai cunoscut fiind Alexandru Ichim, în rest dorind să meargă în continuare pe „scheletul” cu care s-a reușit promovarea. „Principala mea dorință a fost să păstrez nucleul de bază cu care am reușit promovarea și să întăresc lotul cu opt jucători, șase dintre aceștia fiind Under 21. Avem un lot competitiv, suntem încrezători, chiar dacă suntem realiști că această ediție de campionat de liga secundă este cea mai puternică din istorie”, a spus antrenorul Popovici în cadrul conferinței de presă, citat de Deșteptarea.

Noile achiziții ale Aerostarului sunt: Florin Muntean (ex Dunărea Călărași), Mugur Florescu (Bucovina Rădăuți), Vasile Chirilescu (FC Botoșani), Alexandru Zaharia (CSM Focșani), Alexandru Ichim (Petrolul Ploiești), Ionuț Covasan (ultima oară la o echipă din Germania), Dănuț Munteanu (FC Snagov) și Valentin Buhăcianu (Știința Miroslava).

Toți cei opt jucători au fost prezenți la conferința de presă, au prezentat echipamentul pe care îl vor îmbrăca în noul sezon, dar și numerele pe care le vor purta pe spate.

Altfel, Cristian Popovici se va baza în Liga 2 pe același staff tehnic. Andrei Vatră e antrenor secund, iar Dan Moței – antrenor cu portarii.

O clasare la mijlocul clasamentului cu un buget de 700 de mii de euro

Pe de altă partea, președintele Doru Damaschin a anunțat obiectivul pentru prima parte a sezonului, în iarnă, în funcție de clasare, acesta putându-se modifica. „Ne-am propus o clasare la mijlocul clasamentului. Nu ne-am fixat obiective mai îndrăznețe pentru că, pe de o parte, nu suntem posesorii sau măcar chiriașii unui stadion de Liga 1, iar, pe de altă parte, nu am inspirat încă aerul Ligii a 2-a. Pe viitor însă, ne putem gândi și mai sus. Inclusiv din iarnă încolo, dacă autoritățile vor anunța intenția de a dezvolta infrastructura sportivă. Avem și promisiunea unui potent om de afaceri din Bacău că ne va sprijini dacă vom avea rezultate și condiții”, a comentat Damaschin, citat de Deșteptarea. Acesta va fi secondat de vicepreședintele Valerian Voicu, care preia și funcția de director sportiv, în timp ce Gavriel Voicu va fi delegat, dar și director de marketing.

Oficialul Aerostarului a dezvăluit și bugetul clubului: 700.000 euro, dintre care 300.000 au fost solicitați de la Consiliul Local Bacău.

De luni, clubul băcăuan pune în vânzare bilete pentru meciul de debut în Liga 2, de sâmbătă, de la ora 11:00, cu Pandurii Târgu Jiu. Prețul unui tichet costă 10 lei, iar pentru un abonament pentru tot sezonul se solicită 175 de lei.

Cinci victorii și un egal în meciurile amicale

După obținerea promovării în Liga 2 și vacanța de vară de o lună, Aerostar s-a pregătit pe plan local pentru noul sezon. În această perioadă, echipa condusă de Cristian Popovici a disputat șase meciuri amicale în care a obținut cinci victorii și un egal. Sâmbătă, de la ora 11:00, pe propriul teren, băcăuanii vor încheiat seria jocurilor test în fața grupării din Liga 3 CSM Focșani, pe care miercuri a învins-o în deplasare cu 3-0.

Rezultate obținute în amicalele desfășurate până acum: 0-0 cu FC Botoșani, 4-1 cu CSM Pașcani, 3-0 și 5-1 cu Bucovina Rădăuți, 3-0 cu CSM Focșani și 8-1 cu Foresta Suceava.

Articol scris de Marius ANGHEL
Video: fb Aerostar Bacău
Foto: Deșteptare

Pe aceeași temă