Promovare la pas pentru Petrolistul Boldești. Prahovenii au fost superiori și la Fierbinți

Marius ANGHEL 29 Jun. 2015, 12:38 Stiri

Încă după finalul meciului tur al barajului, în proporție destul de mare, Petrolistul Boldești se putea considera promovată pe scena celui de-al treilea campionat al țării. Jocul disputat pe stadionul „Viorel Mateianu”, în urmă cu mai bine de o săptămână, a fost la discreția elevilor antrenați de Marian Ilie și Marius Rădulescu, care s-au impus cu 3-0, dar au ratat foarte multe ocazii de a marca. Istoria s-a repetat și în returul disputat sâmbătă seara, pe stadionul ialomițenilor, și de această dată prahovenii câștigând la un scor de neprezentare.

Încă din primele minute ale jocului de la Fierbinți, echipierii „Boldeștinei” au arătat că nu au cum să rateze promovarea, Micu (minutul 5), Puchea (8), Nincă (9) și Bencea (17) au avut în vârful bocancului golul, dar neșansa sau Bănică, portarul advers, au întârziat momentul deschiderii scorului. Însă, emoțiile s-au risipit în totalitate (dacă mai erau) în minutul 18, atunci când Cioc a marcat cu piciorul drept la colțul lung, cu toată opoziția lui Bănică. Din acest moment, Petrolistul se putea considera echipa promovată, în timp ce gazdele sperau să marcheze golul de onoare.

Până la finalul primei reprize, tot prahovenii au fost periculoși în fața porții, atacantul Bădu fiind aproape să majoreze ecartul pe tabela de marcaj, dar reluarea sa a fost imprecisă (37).

După pauză, limitele fizice ale Unirii au scăzut considerabil, astfel că pe teren s-a aflat doar trupa din Boldești. Seria ratărilor a continuat la poarta lui Bănică, iar golul a venit în urma șutul expediat de căpitanul Micu, reluarea sa din afara careului mare păcălindu-l pe Bănică (68). 3-0 s-a făcut în finalul partidei, atunci când G. Stoica a profitat de o respingere în față a portarului local, stabilind, totodată, scorul final (88).

Ultimul fluier al centralului bucureștean Cristian Georgescu a consființit promovarea prahovenilor pe scena fotbalistică a celui de-al treilea campionat al țării, Petrolistul Boldești fiind, în momentul de față, singura reprezentantă a județului de la acest nivel.

Filmul golurilor:

1-0, min. 18: Bencea a șutat de la 18 metri, Bănică a respins în stânga sa, iar, pe fază, Cioc a reluat, din prima, în dreapta portarului;
2-0, min. 68: Micu a șutat de la 22 de metri, mingea păcălindu-l pe apărătorul buturilor gazdelor și a intrat în poartă;
3-0, min. 88: Ghiță, rămas singur cu Bănică, a fost blocat de acesta, mingea a ajuns la Stoica, care, cu dreptul, a marcat lejer.

Nincă, lovit cu piciorul în față

Unul dintre cei mai buni jucători ai prahovenilor din dubla manșă de baraj a fost fundașul dreapta George Nincă. Jucătorul cu o bună pregătire fizică și un control sigur al mingiei a suferit, în partida de sâmbătă, o accindentare destul de gravă. În tentativa sa de a ajunge primul la balon, George a fost lovit de localnicul Celpan cu piciorul în față, având nevoie de multe minute bune de îngrijire.

Deși fotbalistul Unirii i-a spart nasul, curgând foarte mult sânge, centralul Georgescu a considerat că abatarea jucătorului din Fierbinți nu a fost una gravă și doar l-a avertizat pe acesta, deși măsura care se impunea era eliminarea.

Vali Alexandru și Goicea, alături de „Boldeștina”

Ca și în meciul tur, și la Fierbinți fostul secretar LPF, ploieșteanul Valentin Alexandru, alături de Eugen Goicea – fost oficial al Petrolului și un apropiat al fotbalului din Boldești, plus primarul orașului Constantin Bucuroiu, au fost prezenți la joc pentru a susține Petrolistul. „Sunt convins că echipa din Boldești va promova și afirm asta după ce am văzut întâlnirea tur. Pregătirea fizică și buna organizare a jocului sunt evidente, în fața unui adversar care nu poate să alerge”, afirma, înaintea jocului, Vali Alexandru.

Trebuie spus și faptul că Petrolistul Boldești a fost susținută în partida decisivă de foarte mulți oameni de fotbal din județ, multe echipe trimițându-și reprezentanți la partida de la Fierbinți, cu toții bucurându-se de promovarea acestora.

Suprafață de joc denivelată

Suprafața de joc pe care s-a disputat returul întâlnirii dintre Unirea și Petrolistul a lăsat mult de dorit. Terenul prezenta multe denivelări, lucru vizibil atunci când jucătorii încercau să controleze mingea, iar în fața porții erau adevărate cratere. De altfel, la reușita de 2-0 a prahovenilor semnată de Micu, apărătorul buturilor gazdelor a fost păcălit de o astfel de groapă, mingea ducându-se în poartă, în stânga lui Bănică. În schimb, în Prahova mai găsești asemenea suprafețe de joc doar la unele echipe de Liga B sau C.

A marcat după ce a fost certat

Spre finalul întâlnirii, tehnicianul Marian Ilie a dorit să-l trimită în teren pe tânărul George Stoica. Cum acesta nu era pregătit, iar antrenorul Boldeștiului nu a dorit să-l mai aștepte, l-a certat și l-a trimis la loc pe bancă. În cele din urmă, Ilie a revenit la sentimente mai bune și l-a introdus în teren, în locul lui Puchea, iar Stoica și-a cerut iertare pentru întârzierea de mai devereme prin golul de 3-0.

UNIREA FIERBINȚI (IL) – PETROLISTUL BOLDEȘTI (PH) 0-3  (0-3 în tur)
Cioc (18), Micu (68), G. Stoica (88)

Bănică – I. Costache (Adam 46), Grigore, Cozma, Gradea (cpt.) – Munteanu (Stoian 76) – G. Anca, Popescu, Celpan, Pandele – Babageanu
Antrenor: Sorin Petre

Al. Petre – Al. Gheorghe, C. Ionescu, D. Petre, Nincă – Micu (cpt.), Tudor – Cioc (Ghiță 74), Puchea (Stoica 86), Bencea (Rigu 90) – Bădu (Cl. Lișiță 68)
Antrenori: Marian Ilie și Marius Rădulescu

Stadion: Comunal Fierbinți (Fierbinți Târg – Ialomița); Spectatori: 700; Arbitru: Cristian Georgescu (București); Asistenți: Adrian Ionescu (Târgoviște – Dâmbovita) și Mihăiță Necula (București); Observatori: Ion Olteanu și Dan Ionescu (ambii din București). Avertismente: Celpan (24), Pandele (41), G. Anca (69), Babageanu (72). Jucătorul meciului: George Bencea.

Articol și foto de Cristi DAMIAN (Ziarul Prahova)

Marius ANGHEL 29 Jun. 2015, 12:38 Stiri
Pe aceeași temă