Neîndreptățită pe plan local, ASU Poli își caută dreptatea la FRF

Neîndreptățită pe plan local,** ASU Poli își caută dreptatea la FRF

ASU Politehnica se simte neîndreptățită pe plan local după ce Comisia de Apel a AJF Timiș i-a respins contestația în „cazul Chișoda”. Conducerea alb-violeților va apela astfel la următorul pas, previzibil, judecata la Comisia de Recurs din cadrul Federației Române de Fotbal. Cel mai probabil acest caz va ajunge pe masa federalilor joi.

Hotărârea motivată azi de noua Comisie de Apel nu a fost deloc convingătoare, cel puțin pentru reprezentanții ASU Poli. Aceasta a menținut practic decizia luată de Comisia de Disciplină (nestatutară) a AJF Timiș iar Ghiroda a rămas echipa care va reprezenta Timișul la baraj. Directorul sportiv al timișorenilor, Sorin Brîndescu, a vorbit despre pasul următor. „Vom face memoriu către Comisia de Recurs a FRF. Prin fax ori trimitem un reprezentant acolo, avocat, vom stabili curând. Mi s-a părut ciudat că nu s-a luat în considerare niciun argument legat de articolele din regulament”, a declarat Sorin Brîndescu, referitor la motivarea apărută azi.

Oficialul Politehnicii din „D” a subliniat că punctele motivației le-a văzut practic pe internet cu o seară înainte, făcând referire la o postare de pe pagina de Facebook a celor de la CS Ghiroda. „A fost un răspuns destul de vag, pe care l-am văzut pe Facebook cu o seară înainte. Eu știu memoriul pe care l-am făcut, sunt citate din regulament”, a explicat Brîndescu.

Acesta a făcut referire și la asemănările dintre contestațiile înaintate de clubul său și FC Chișoda semnalate ca frauduloase de către Ghiroda și luate în considerare de „CD”: „Ce au făcut cei de la Chișoda e treaba lor dacă s-au inspirat de la noi. Articolul 15 spune același lucru, dacă citează un articol nu are de ce să fie diferit, e același regulament”.

„Sunt în culpă”

În motivarea Comisiei de Apel se arată practic faptul că dacă prima comisie, cea de disciplină, e nestatutară, nu mai contează, pentru că ea nu a fost contestată până acum de membri, printre care se află și directorul sportiv al lui ASU Poli. Brîndescu spune că-și recunoaște vina avută atunci când a votat în grup aceste comisii. „Sunt în culpă, am recunoscut acest lucru în fața comisiei. Că, după alegeri, nu eram intersat să fiu membru, dar am fost ales în Comitetul Executiv iar a doua zi s-a votat prin ridicarea mâinii, rapid, comisiile, e greșeala mea”, a conchis Sorin Brîndescu.

„FRF are un precedent, dorim să judece după propriile regulamente”, Sorin Brîndescu, director sportiv ASU Politehnica Timișoara

Sursa: Sport9

Pe aceeași temă