Alexandru Roșca, pe gânduri după oferta de a continua la CSC Șelimbăr sau a rămâne sub contract cu UTA: ”Până la urmă visul meu este să apăr în Liga 1.” Suma pe care sibienii trebuie să o achite în schimbul portarului | EXCLUSIV

Călin MNERIE 20 May. 2024, 17:03 Liga 2
Alexandru Roșca, pe gânduri după oferta de a continua la CSC Șelimbăr sau a rămâne sub contract cu UTA: ”Până la urmă visul meu este să apăr în Liga 1.” Suma pe care sibienii trebuie să o achite în schimbul portarului | EXCLUSIV

Până la această oră, antrenorul echipei UTA, Mircea Rednic, nu s-a decis 100 la sută asupra portarilor cu care va aborda sezonul 2024-2025 de SuperLigă. Există doar supoziții legate de renunțarea la serviciile ucraineanului Danylo Kucher, în timp ce pentru rămânerea lui Florin Iacob ar fi ceva discuții, dar neconcretizate încă.

Prin urmare, UTA s-ar putea uita și către portarii tineri. Pe unul dintre ei l-a avut în curte și în campionatul recent încheiat, Denis Lungu Bocean (21 de ani), în timp ce pe Cristian Blaga (20 de ani) și Alexandru Roșca (20 de ani) i-a trimis să joace în Liga 2, la Corvinul Hunedoara, respectiv CSC Șelimbăr.

Alexandru Roșca e dorit definitiv de CSC Șelimbăr de la UTA. ”Trebuie să-mi dau acordul și la această oră sunt nehotărât”

Iar Roșca chiar a avut un sezon excelent la gruparea sibiană, în special în sezonul regular al Ligii 2. A încasat 9 goluri în 18 partide, Șelimbărul având a doua cea mai bună defensivă înainte de play-off (alături de CS Mioveni), după cea care avea să devină campioană, Unirea Slobozia.

Apoi, în play-off, avea să mai încaseze alte 12 goluri, în condițiile în care sibienii au jucat fără nicio miză în ceel 10 partide din acest turneu. Prestațiile constant bune l-au propulsat și la echipa națională de tineret, unde – însă – Daniel Pancu nu i-a oferit bucuria debutului.

În cele din urmă, formația pregătită de Claudiu Niculescu a terminat sezonul pe locul 3, însă, ca și Corvinul, nu are drept de promovare. Ambele o vor lua de la capăt în această vară și Șelimbărul chiar ar dori să-l cumpere pe Roșca, activând o clauză din contractul de împrumut făcut cu UTA. Asta, bineînțeles, dacă și fotbalistul e de acord să devină ”călăreț roșu” cu acte în regulă.

Știu că cei de la Șelimbăr vor să mă cumpere, dar nu știu cât e suma, nici nu e treaba mea. În schimb, trebuie să-mi dau acordul și la această oră sunt nehotărât. Probabil, o să mai aștept o săptămână-două până să accept transferul defintiv la Șelimbăr, căci vreau să văd ce planuri are UTA cu mine. Tot ceea ce vreau este să joc sau cel puțin să simt că am șansa să joc. Normal că aș vrea să rămân la UTA, până la urmă visul meu este să apăr în Liga 1, dar nu știu câtă nevoie e de mine. Nimeni nu mi-a comunicat nimic până la ora asta, știu că unii jucători împrumutați au fost contactați să se prezinte la trialuri sau la reunire, dar la mine nu a fost cazul. Sau cel puțin, deocamdată. Nu e nici o problemă, eu mă întorc fără probleme și la Șelimbăr, mă simt apreciat acolo și simt că pot avea un sezon cel puțin la fel de bun, dacă nu peste acesta. Ni s-a spus că la anul vom avea și drept de promovare, însă în primă fază obiectivul ar fi intrarea în play-off. Așadar, tot ce-mi doresc este să am continuitate în evoluții, e foarte important la vârsta mea acest lucru”, ne-a mărturisit Roșca.

  • 20 de mii de euro plus TVA este clauza pe care o are Alexandru Roșca în contractul cu UTA, din informațiilor Liga2.ro. Atât trebuie să achite CSC Șelimbăr pentru a-l achiziționa pe portar.

De la UTA, acesta a mai ținut legătura doar cu antrenorul de portari, Dan Țapoș. ”Am mai vorbit la telefon după meciurile pe care le-a văzut și el. Îmi spunea la ce faze puteam face mai mult, m-a mai și lăudat, am o relație bună cu nea’ Dan. În schimb, despre viitorul meu la UTA sau la un alt club nu mi-a spus nimic, probabil nu știe nici dânsul nimic sigur”, a adăugat tânărul goalkeeper, care mai are contract cu ”Bătrâna Doamnă” până în vara anului 2025.

Roșca are patru convocări la România U21, dar încă nu a apucat să debuteze

Goalkeeperul originar din Iași nu e deranjat că nu a îmbrăcat încă tricoul naționalei într-un meci oficial.

”M-am bucurat de cele patru convocări la tineret, nu e puțin lucru să ajungi acolo. Concurența e mare când joci pentru România, eu voi face tot posibilul să-mi conving antrenorii că merit să joc, dar asta voi reuși doar dacă voi juca constant și la anul, indiferent de eșalon”, a încheiat Alexandru Roșca.

Alexandru Vasile Roșca Ailiesei, pe numele său complet, a evoluat în 28 din ceel 29 de meciuri disputate de CSC Șelimbăr în acest sezon de Liga 2. El a prins lotul primei echipe a clubului UTA de trei ori în sezonul 2021-2022, fără să fie utilizat în SuperLigă, iar în ianuarie 2023 a fost cedat la clubul sibian din Liga 2, unde a prins 1 meci în partea a doua a sezonului 2022-2023.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Cătălin Crăciun

Călin MNERIE 20 May. 2024, 17:03 Liga 2
Pe aceeași temă