La oraș nu se poate, la țară – da! O comună de lângă Timișoara își inaugurează baza sportivă în care a investit aproape un milion de euro | FOTO

Dacă în orașe precum Târgoviște, Brăila, Satu Mare sau Sfântu Gheorghe, acolo unde echipele locale activează în campionatul Ligii 2, însă stadioanele pe care evoluează sunt deplorabile, în ultimul hal, fără moderizări de mult timp și aproape să se prăbușească, în schimb, într-o comună de lângă Timișoara, primăria este pe punctul de a inaugura o arenă sportivă cochetă. Ghiroda, căci despre ea este vorba, ar putea avea echipă abia din sezonul următor în Liga 3, în cazul în care se va câștiga barajul de promovare, însă clubul din localitate va beneficia începând cu luna iunie de un stadion complet modernizat, inclusiv cu nocturnă.

Baza sportivă din Ghiroda a costat, potrivit TMsport.ro, peste 700.000 de euro, bani proveniți din bugetul comunei cu 7.000 de locuitori, care ajunge anual la 7 milioane de euro. La terenul de fotbal din spatele primăriei, de dimensiunea de 100X62 metri s-au montat rulouri de gazon natural, s-au făcut un sistem de drenaj și de irigare, s-a construit o instalație de nocturnă și se va monta o tabelă electronică. În plus, lângă arenă s-a contruit o clădire multifuncțională, cu vestiare, sală de forță, sală de conferințe, bazin de recuperare, saună și dușuri. Singurul punct slab al stadionului ar fi numărul de locuri disponibil spectatorilor, doar 250, mult prea puțin pentru localitatea care are aproximativ 7.000 de locuitori.

Inaugurarea noului stadion din Ghiroda se va face în această vineri, 26 mai, atunci când la fața locului vor avea loc mai multe evenimente, cel mai important fiind meciul demonstrativ dintre jucătorii echipei ACS Ghiroda, campioana Ligii a 4-a Timiș, și Legendele Națioanalei României.C

Codrea: „Vrem să mai construim și alte terenuri, să dezvoltăm centrul de copii și să promovăm în Liga a 3-a”

Invitații la meciul de gală sunt Miodrag Belodedici, Cristian Dulca, Florin Bătrânu, Anton Doboș, Titi Varga, Marius Popa, Cristian Dancia, Ovidiu Petre, Paul Codrea, Sorin Vlaicu, Silviu Bălace, Cristian Popa, Marcel Băban, Ioan Ovidiu Sabău, Ion Vlădoiu, Ovidiu Burcă, Romario Benzar, Steliano Filip, Gabriel Torje, Marian Pîcleșan și Iosif Rotariu. „Partea mea a constat să invit cât mai multe legende, nu a fost ușor, deoarece se încheie un sezon lung, nu toți au putut veni, dar mă bucur că am reușit să aduc nume importante din fotbalul românesc. Sperăm să iasă un spectacol reușit și să fie un prim pas pentru ACS Ghiroda, deoarece vrem să mai construim și alte terenuri, să dezvoltăm centrul de copii și să promovăm în Liga a 3-a”, a declarat, pentru TMsport.ro, directorul sportiv al ghirozenilor, Paul Codrea.

Înainte de meciul demonstrativ, invitații se vor „încălzi „fiecare cu câte o grupă de copii ai Ghirodei, club care se laudă cu 120 de juniori la opt categorii de vârstă diferită. De asemenea, imnul național va fi cântat de un copil din comună, iar lovitura de start a meciului o dă Simona Amânar, vineri, la ora 20:30. În pauză, se vor decerna titlurile de cetățeni de onoare a comunei lui Paul Codrea, dar și tânărul campion mondial de dans sportiv Alexandru Miculescu, ghirozean și el. La finalul meciului, 18 fotbaliști juniori ai Ghirodei vor primi tricourile legendelor.

„Mă bucur că putem oferi băieților de la ACS Ghiroda acest regal fotbalistic, meciul împotriva legendelor. Am câștigat matematic Liga a 4-a, urmează un baraj de accedere în Liga a 3-a. Trebuie să luăm totul pas cu pas, să nu ne gândim că suntem deja promovați”, a declarat și antrenorul Ghirodei, Vlad Bura, completat de fotbalistul Leonard Naidin: „Ne bucurăm că putem să oferim un meci important pentru comună, pentru fotbalul timișorean și că ne putem bucura de această bază, o investiție importantă care va rămâne a comunei. Sperăm să susținem în continuare și să promovăm tinerii”.

Ca și campioană în Liga a 4-a Timiș, cu patru etape înainte de finalul sezonului având un avans de 11 puncte față de Voința Biled, ACS Ghiroda, echipă unde director sportiv este Paul Codrea, e cu gândul deja la barajul de promovare în Liga 3, acolo unde în ultimii doi ani au făcut pasul cu succes ASU Politehnica și Ripensia. Până atunci, ACS Ghiroda mai are de disputat patru meciuri în campionat, toate în fața unor adversari modești: ACF Baban Marcel (a, locul 18), AS Peciu Nou (d, locul 16), CS Unirea Sannicolau Mare (a, locul 10) și CS Timișul Șag (d, locul 11).

Foto: TMsport.ro

Pe aceeași temă