Campioana Bucureștiului spune că nu are bani de Liga 3: „Nu ne vom prezenta la baraj”. Luni putem asista la primul abandon

Marius ANGHEL 14 Jun. 2015, 01:45 Stiri

Joi dimineață, la Casa Fotbalului, a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea programului meciurilor barajului de promovare în Liga 3. Printre cele 21 de partide care se vor disputa în premieră în dublă manșă, pe 20 și 27 iunie, se numără și jocul dintre campioanele din București și Călărași.

FC Chitila și CSM Oltenița s-au impus în campionatele în care au evoluat în ultimul sezon și, conform trageri la sorți, se vor bate pentru un loc în Liga 3. Primul joc va avea loc pe 20 iunie pe terenul campioanei din București, iar returul se dispută la o săptămână distanță, pe 27 iunie, acasă la campioana Ligii a IV-a Călărași. Totuși, dubla manșă ar putea să nu mai aibă loc, deoarece echipa orașului de lângă Capitală nu are bani pentru a se menține în al treilea eșalon, în caz că va reuși promovarea. Site-ul Sport Călărășean scrie că gruparea ilfoveană nu vrea să se prezinte la cele două meciuri și are de gând să informeze AMFB-ul luni. Informația este confirmată chiar de antrenorul Chitilei, Petruș Pârvu. „Am vorbit cu patronul și pot să spun că în proporție de 99 la sută nu ne vom prezenta la baraj. În mod normal, adversarul pe care trebuia să-l întâlnim ar trebuie să promoveze fără să mai întâlnească altă echipă. Luni vom anunta AMF București despre intenția noastră și, mai departe, vor fi anunțați și cei de la FRF”, a declarat tehnicianul pentru sursa citată.

Termo vrea locul Chitilei la baraj: „Nu au respectat competiția”

FC Chitila a demonstrat că este cea mai bună echipă din campionatul Ligii a IV-a București în play-off. În finala turneului, gruparea ilfoveană a trecut cu 3-1 de Termo. Antrenorul învinșilor, Cristian Teacă, a auzit și el de intenția foștilor adversari de a nu se prezenta la baraj și îi acuză pe aceștia că nu respectă competiția. Termo vrea ca AMFB să îi trimită pe ei la baraj contra campioanei Călărașiului. „Stim că cei de la Chitila nu se vor prezenta la baraj și vrem ca noi să jucăm în locul lor. Nu mi se pare corect cum au procedat. Nu au respectat competiția. Noi avem o echipă tânără. În finală am folosit patru jucători născuți în anul 1999. Vom merge luni la AMFB și vom cere să jucăm noi cu CSM Oltenița. Problema este că eu am trimis jucatorii în vacanță deja”, a spus, pentru sportcalarasean.ro, Teacă.

Conform Regulamentului privind organizarea și desfășurarea jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a, campionatul ediției 2015 / 2016, AJF-urile, respectiv AMFB „sunt obligate să comunice FRF – Direcția Competiții, în scris, până la data de 15 iunie 2015, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj, precum și copia Certificatului de Identitate Sportivă al clubului / bonului de înregistrare a documentației la M.T.S.”. Astfel, luni, AMFB trebuie să anunțe campioana și totodată reprezentanta la baraj, zi în care conducătorii FC Chitila vor declara, conform spuselor tehnicianului, abandonul. Posibilitatea ca Termo să fie trimisă la cele două jocuri cu CSM Oltenița este irealizabilă, o spune chiar șeful Compartimentului Competiții din cadrul AMFB, Costel Bantescu: „Nu știu nimic despre Chitila, dar nu cred că nu se vor prezenta. La noi nu au trimis nicio hârtie. Dar dacă vor spune că nu vor să joace la baraj, noi nu vom putea trimite altă echipă”.

Dacă informațiile se vor confirma, vom asista la primul abandon în cadrul meciurilor de baraj ce duc la promovarea în Liga 3. Deasemenea, vor cunoaște și prima echipă nou-promovată în al treilea eșalon, pe CSM Oltenița, echipă care în ultima săptămână s-a făcut de râs în finala Cupei României / faza județeană Călărași, atunci când a pierdut cu un incredibil 0-9 meciul cu Victoria Chirnogi.

CITEȘTE și: Programul meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga 3. Se știu deja 40 de campioane din totalul de 42

Marius ANGHEL 14 Jun. 2015, 01:45 Stiri
Pe aceeași temă