CSM Oltenița, umilită de Chirnogi în finala Cupei. Campioana Călărașiului are șanse mici la promovare

Marius ANGHEL 11 Jun. 2015, 17:21 Ligi județene
  • Miercuri, pe terenul de la Chirnogi, echipa locală, Victoria, a zdrobit CSM Oltenița, campioana Ligii a IV-a Călărași, și și-a adjudecat trofeul Cupei României, faza județeană!

 

Adrian Cristea (Chirnogi) și Virgil Bogatu (Oltenița), unii dintre cei mai buni tehnicieni din campionatul județean Călărași s-au întâlnit față în față într-un meci crucial pentru ambele echipe. CSM Oltenița, proaspăt campioană în Liga 4, o formație care ar fi trebuit să se respecte sau cel puțin să-și respecte suporterii, s-a prezentat la acest meci cu echipa a doua, cu mulți juniori, deci se juca cu trofeul pe masă. De partea cealaltă, Victoria Chirnogi, o echipă cu experiență, fostă divizionară C, își dorea un trofeu, mai ales în fața rivalei din campionatul călărășean. Acest lucru s-a și întâmplat, la finalul unui meci foarte ușor pe care l-au avut elevii lui Adrian Cristea, tabela arătând un scor de maidan, 9-0.

Cei de la Oltenița s-au scuzat prin simplul fapt că vor să-și menajeze jucătorii pentru meciul de baraj. O scuză prea rușinoasă pentru o echipă care vrea să promoveze în eșalonul superior. Un motiv care umbrește activitatea echipei campioane a acestui sezon. „Navol”, fosta trupă de suflet a oltenițenilor, a ajuns să joace cu juniorii la o finală de Cupă județeană.

La finalul meciului, Virgil Bogatu și-a urcat repede jucătorii în autocar și a „șters-o” pe șestache de la festivitatea de premiere. Antrenorul nu s-a gândit nici măcar la acei juniori care ar fi meritat și ei cel puțin o medalie de argint în urma unui meci de o asemenea anvergură.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de președintele Asociației Județene de Fotbal Călărași, Doru Dincă. Acesta le-a înmânat Cupa, dar și medaliile câștigătorilor și le-a urat un parcurs cât mai lung în această întrecere. Alături de fotbaliștii de la Chirnogi s-a bucurat și edilul localității, Irinel Roman.

La trei ani după ce a câștigat primul mandat de primar, Roman a reușit, alături de întreagă echipă să-și adauge la panoplie un trofeu și să bea șampania de învingător. „Îi felicit pe băieți. Au jucat extraordinar. Păcat de echipa oaspete care nu și-a respectat blazonul. La anul vreau două Cupe. Vreau să câștigăm și campionatul județean”, a spus Roman.

VEZI o GALERIE FOTO detaliată de la finală

De partea cealaltă, CSM Oltenița și-a aflat astăzi adversarul de la barajul pentru promovarea în Liga 3. Călărășenii vor juca împotriva campioanei Bucureștiului, FC Chitila. Primul meci îl vor desfășura în deplasare, pe 20 iunie, iar returul are loc pe 27 iunie.

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția.ro)

Marius ANGHEL 11 Jun. 2015, 17:21 Ligi județene
Pe aceeași temă