Sibiul revine în Liga 2 după șase ani. VIDEO | FC Hermannstadt a promovat matematic din Seria a 5-a a Ligii 3. „Avem o echipă bună, suntem pregătiți”

Marius ANGHEL 08 May. 2017, 19:07 Stiri

Rămasă fără echipă în primele două campionate ale țării după ce Voința Sibiu a retrogradat din Liga 1 la finalul sezonului 2011/2012 și apoi s-a desființat, orașul Sibiu va avea din nou un club de fotbal în Liga a 2-a. Sâmbătă seară, FC Hermannstadt a câștigat cu 3-0 meciul de pe teren propriu cu CS Oșorhei, a profitat de eșecul Metalurgistul Cugir la Mediaș, 2-3 cu Gaz Metan II, astfel că a obținut matematic promovarea în eșalonul secund cu patru etape înainte de finalul sezonului Seriei a 5-a a Ligii 3. Orașul Sibiu va avea din nou echipă în Liga a 2-a după șase sezoane de pauză.

 

  • FC Hermannstadt este a treia echipă, dintr-un total de cinci, din actualul sezon al Ligii 3 care obține promovarea matematică în Liga 2. Sibienii și-au îndeplinit obiectivul și au câștigat Seria a 5-a cu patru etape înainte de finalul campionatului. Prima promovată a fost SCM Pitești, în Seria 3, cu șapte etape înainte de final, iar a doua a fost Metaloglobus București, în Seria 2, cu cinci etape înainte de terminarea sezonului.
  • În Seria 1, lupta pentru promovare se dă între AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (56 pct.), AFC Hărman (55 pct.) și Știința Miroslava (54 pct.), iar în Seria a 4-a se bat Ripensia Timișoara (46 pct.), CSM Școlar Reșița (45 pct.), Național Sebiș (44 pct.), Industria Galda (43 pct.), CNS Cetate Deva (43 pct.) și CSM Lugoj (42 pct.).

 

Golurile lui Alexandru Neacșa (3), Radu Criștiu (57) și Adrian Cârstean (85) în meciul de sâmbătă de la Sibiu cu CS Oșorhei au adus în final sărbătoare pe stadionul Municipal. Peste 3.000 de spectatori au cântat și au aplaudat promovarea în Liga 2 a echipei pregătire de Eugen Beza, Jean Gavrilă și Florin Berța. O performanță memorabilă pentru echipa sibiană înființată în 2015 și care a bifat astfel a doua promovare consecutivă.

„Cred că în meciul cu Oșorhei nu s-a pus în niciun moment problema învingătorului. Cred că am fost foarte motivați, știind că ieri Cugirul a făcut un pas greșit, și nu ne oprea nimic ca astăzi să ducem acest oraș minunat și acești oameni minunați, atât din tribune, mai ales din conducere, în Liga a 2-a”, a spus, după meci, mijlocașul Daniel Tătar (29 ani), unul dintre jucătorii din lotul echipei sibiene cu experiența meciurilor din Liga 1 și a 2-a la Voința Sibiu.

„Este o promovare obținută acasă. Mi-o doream foarte mult încă de când am semnat cu Hermannstadt. Acesta a fost singurul meu gând. Trebuie să le mulțumesc și băieților și tuturor celor care ne-au suținut pe tot parcursul anului. În Liga a 2-a nivelul este cu totul altul, dar avem o echipă bună, suntem pregătiți din acest punct de vedere și așteptăm cu încredere sezonul următor”, a comentat și Răzvan Dâlbea (35 ani), mijlocaș care în cariera sa a evoluat un sezon și la Voința Sibiu, în anul în care echipa a jucat în Liga 1.

După 26 de etape desfășurate până acum în Seria a 5-a a Ligii 3, FC Hermannstadt a înregistrat în 25 de meciuri 20 de victorii, 2 egaluri și 3 înfrângeri, având golaverajul 59-19 și 62 de puncte. Echipa sibiană are, alături de SCM Pitești (Seria 3), cele mai multe victorii (20) din toată Liga 3, al doilea punctaj (62 față de 65 al SCM Pitești), al doilea atac (59 goluri marcate, la fel ca Știința Miroslava, după SCM Pitești – 66) și a cincea apărare (19 goluri primite) după SCM Pitești (14), AFC Hărman (15), Csikszereda (16) și CSM Școlar Reșița (18).

În ultimele patru etape, câte mai sunt până la finalul sezonului, FC Hermannstadt (62 puncte) nu mai poate fi ajunsă de Metalurgistul Cugir (48 puncte) și va mai juca doar trei meciuri, cu Unirea Jucu (a), ACS Comuna Recea (d) și Sănătatea Cluj (a), în etapa a 27-a urmând a sta.

Rezumatul meciului cu CS Oșorhei și momentele de bucurie de la finalul meciului:

Staff-ul tehnic compus din Eugen Beza, Jean Gavrilă și Florin Berța au trimis în teren următoarea formație cu CS Oșorhei: Horațiu Moldovan – Alexandru Străulea (Cristian Chifu 58′), Cătălin Pîrvulescu, Radu Crișan, Daniel Tătar – Răzvan Dâlbea (cpt.), Bogdan Piko (Alexandru Fotescu 50′) – Radu Criștiu, Radu Necșulescu (Ionuț Bratima 67′), Alexandru Neacșa (Ionuț Petrescu 66′) – Adrian Cârstean. Rezerve neutilizate au fost: Dragoș Ciorgovean – Robert Bratu și Daniel Unguru.

Articol scris de Marius ANGHEL
Video: facebook FC Hermannstadt
Foto: Tribuna și facebook FC Hermannstadt

Marius ANGHEL 08 May. 2017, 19:07 Stiri
Pe aceeași temă