SCM Râmnicu Vâlcea a trecut de CS Mioveni în Cupa României, Eugen Beza e mândru de realizare: ”Nu e ușor să elimini o echipă de Liga 2.” Repartizarea din Liga 3 nu-l încântă pe antrenor

Adrian MUJEA 15 Aug. 2024, 16:07 Cupa României

SCM Râmnicu Vâlcea a reușit, miercuri, surpriza în Turul 3 al Cupei României, reușind să câștige în Zăvoi contra CS Mioveni, scor 3-2 cu formația din eșalon superior.

Pe lângă jocul din Cupă, antrenorul Eugen Beza a vorbit după meci și despre seria din Liga 3 în care a fost repartizată pentru noul sezon trupa vâlceană.

SCM Râmnicu Vâlcea a răpus CS Mioveni în Turul 3 al Cupei României

După startul bun de sezon din Liga 2, cu o remiză și o victorie, CS Mioveni avea prima șansă în Zăvoi, dar pe gazon lucrurile au stat diferit contra echipei din Liga 3 SCM Râmnicu Vâlcea. După ce a marcat cinci goluri în 120 de minute în jocul precedent de la Târgu Cărbunești, echipa lui Eugen Beza și-a creat ocazii multe și în disputa contra argeșenilor.

Neicu a trimis balonul la vinclu, a revenit în teren, iar Ionescu și Rusu nu au profitat. Apoi, tot Neicu, care a șutat bine, dar din nou bara s-a opus golului.

SCM a deschis scorul în minutul 40, după o pasă decisivă a lui Olaru, la care Bogdan Rusu a scăpat singur, a driblat portarul și a marcat împotriva fostei sale echipe. Chiar înainte de pauză, Andrei Panait a egalat cu un șut deviat, care l-a păcălit pe portarul Gherguș și la cabine s-a intrat cu 1-1.

Vâlcea a rămas în ofensivă și după pauză și în minutul 61, Olaru a pasat din nou decisiv, iar Marius Neicu a făcut 2-1. Apoi, în minutul 66, Ivan a dus scorul la 3-1, după o combinație cu Rusu. Gabriel Zamura a marcat și el pentru argeșeni în minutul 69 și au mai sperat pe final. S-a terminat 3-2 și vâlcenii merg în play-off-ul Cupei, care este programat pe 28 august.

Eugen Beza: ”Nu îmi place să primim goluri”

Venit pe banca vâlcenilor în această vară, antrenorul Eugen Beza și-a propus să construiască o echipă puternică în Zăvoi.

”Ne bucurăm de această victorie, pe care dorim să i-o dedicăm lui Raul, team managerul nostru, care a devenit tătic. Am luptat și pentru el, să-i facem un cadou frumos cu acest prilej. Față de meciul de la Târgu Cărbunești, am fost mult mai concentrați, mai exacți în tot ce am făcut. Sunt mulți jucători noi, fiecare cu stilul lui, încercăm să-i asamblăm, să-i punem pe rotițe, să jucăm cum îmi doresc eu. În multe momente am reușit să facem ce am lucrat, niște trasee de joc. Mai sunt două săptămâni până începe campionatul la Liga 3, cred că vom arăta și mai bine. Am și o problemă, mie nu-mi place să iau goluri și am luat cam multe. M-am bucurat cel mai mult de meciurile acestea de Cupă, deoarece sunt meciuri oficiale, cu miză, în care altfel poți pregăti jocurile pentru campionat. Suntem mândri de ce am realizat, pentru că nu e ușor să elimini o echipă de Liga 2. Altfel, lotul nu este definitivat, sper să mai apară unul-doi jucători, mai avem nevoie. Sunt mulțumit cu ce avem, dar trebuie să mai aducem îmbunătățiri”, a declarat antrenorul echipei din Zăvoi, Eugen Beza.

SCM Râmnicu Vâlcea: Gherguș – Ct. Pîrvulescu, Sălcianu, Dandea – Fl. Pîrvu, Ionescu, Olaru, Gliga – C. Neagu, Bg. Rusu, Neicu. Au mai jucat: Seb. Ivan, Georgescu, Sîrbu și Ov. Popescu.

Beza nu e mulțumit de repartizarea făcută de FRF pentru Liga 3

SCM Râmnicu Vâlcea și-a aflat în ziua jocului cu CS Mioveni și adversarii din noua ediție a Ligii 3, fiind repartizată de federație în Seria 8! În sezonul trecut, echipa a fost în Seria 6.

Dacă vor ajunge la barajele de promovare, vâlcenii vor înfrunta primele clasate din Seria 7, care este de departe cea mai puternică, crede Beza. ”Eu cunosc bine Seria 7, de unde vor veni adversarele primelor două clasate din seria noastră, la barajul de promovare. Este o serie de Ardeal, cu Bistrița, Alba, unde se investește dublu față de ce investește în zona noastră. Problema e că sunt orașe cu tradiție în fotbal precum Bistrița, Alba Iulia, Râmnicu Vâlcea, care investesc mult și, din păcate, prin sistemul acesta ne cam dăm în cap unii altora și promovează echipe fără tradiție, doar ca urmare a unei conjuncturi geografice. Culoarul nu este favorabil nici pentru noi, nici pentru ei, vor fi meciuri grele pentru toți. Nu ne putem culca pe o ureche că suntem echipa cea mai bună din serie, trebuie să dovedim pe teren, să luăm lucrurile pas cu pas, să prindem play-off-ul, apoi locurile de baraj”, a anunțat Eugen Beza.

SCM a reușit transferuri importante în această vară și pare mult mai puternică decât în sezonul precedent, când a jucat trei baraje de promovare în Liga 2, fără să facă pasul în eșalonul superior. Cu SCM Râmnicu Vâlcea au semnat în această vară Bogdan Rusu (CFC Argeș), Alexandru Dandea (Gloria Buzău), Denis Tudorescu (Universitatea Craiova), Marius Neicu (ACS Oltul Curtișoara), Alexandru Sălcianu (CSM Slatina), Robert Gliga (CSC Șelimbăr), Cătălin Pîrvulescu (Viitorul Dăești) și Andrei Iana (CS Dinamo București).

Foto: SCM Râmnicu Vâlcea

Adrian MUJEA 15 Aug. 2024, 16:07 Cupa României
Pe aceeași temă