Reșița a câștigat lejer cu Alba Iulia, cu gol în chiar prima fază a reluării jocului. Partida fusese oprită ieri în minutul 22, după ce s-au „rupt” norii în Alba

Marius ANGHEL 06 May. 2017, 14:34 Stiri

Meciul Unirea 1924 Alba Iulia – CSM Școlar Reșița, contând pentru etapa a 23-a a Ligii 3, Seria 4, întrerupt ieri în minutul 22, la scorul de 0-0, din cauza inundării terenului de către ploaia torențială căzută în localitatea Galtiu (județul Alba) s-a reluat în această dimineață, la ora 11:00. Bănățenii au tranșat imediat jocul și au câștigat cu 2-0 după reușite lui Alin Liuba (22) și Roberto Muselin (37).

Formația unde director tehnic este Dorinel Munteanu continuă astfel lupta pentru promovare în Seria 4, după acest succes urcând pe locul 2, cu 45 de puncte, cu unul mai puțin față de liderul Ripensia Timișoara. Unirea rămâne în corzile retrogradării și e pe locul 12, cu 20 de puncte.

După ce gazdele au făcut eforturi peste noapte să scoată apa de pe terenul de joc pentru ca meciul să poată fi reluat astăzi, de la ora 11:00, cele două echipe au beneficiat de un gazon ușor moale, dar acceptabil. Ambele echipe au reluat jocul în alt echipament, comparativ cu cel cu care s-a început ieri meciul.

Reluat cu o lovitură liberă de la 17 metri de poarta gazdelor, meciul a început cum nu se putea mai bine pentru reșițeni. Alin Liuba (22) a executat perfect, peste zid, lovitura fixă, în stânga lui Suciu, lângă bară, iar CSM conducea cu 1-0. Avantajul oaspeților a fost majorat apoi de Roberto Muselin (37), după ce a împins mingea în poartă din apropiere după o nesincronizare între B. Ștef și Suciu, fundașul Unirii greșind pasa cu pieptul. Acesta a fost și scorul pauzei, gazdele nereușind să trimită niciun șut pe poarta adversă.

Repriza secundă putea începe la fel de bine pentru Școlar Reșița, însă Beloescu a șutat din 12 metri puțin peste transversală. Și nici Costescu (48) nu a putut înscrie încă o dată pentru oaspeți, fiindcă mingea expediată de el din 16 metri a căzut doar pe bară.

Prima ocazie a cazdelor a avut-o Toma (66), care a relua cu capul din apropierea, însă un fundaș a îndepărtat pericolul din fața porții. Beloescu (67) și-a trecut în cont o nouă mare situație de gol, după ce a reluat peste poartă din doar 5 metri, după o centrare din dreapta a lui Costescu, iar Breșneni (74) l-a imitat de la aceeași distanță, de unde a trimis cu capul peste. Ultima situație de gol a aparținut Unirii, însă Lăsconi (77) a expediat mingea puțin peste bară, după o centrare a lui Selagea.

Adorian Himcinschi, învins de fiul Fabian

La final de meci, în familia Himcinschi, doar fiul era fericit. Tatăl, Adorian, antrenorul Unirii, a fost învins de fiul Fabian, atacantul echipei din Reșița, intrat pe teren în minutul 71. Formația din Alba Iulia se teme pentru retrogradare după ce a înregistrat a treia înfrângere consecutivă, iar în ultimele cinci jocuri a obținut un singur punct.

„Este o diferență față de celelalte combatante, noi jucăm cu opt juniori și trebuie răbdare. Acest handicap ne costă, există o diferență de valoare și de prestație. Am început practic meciul de la 0-1, acest gol primit și-a pus amprenta, rezultând o jumătate de repriză modestă pentru noi. În a doua repriză am încercat și pe alocuri am reușit să punem probleme, având trei-patru ocazii. Ne așteaptă trei etape grele, cu meciuri în care întâlnim și două contracandidate. Căutăm soluții pentru a ne salva. Tinerețea ne privează de rezultate pozitive, e puțin un punct în ultimele cinci jocuri, dar avem șansa că echipele contracandidate, Becicherecu sau UTA 2, nu punctează. E un sentiment aparte acum în familia Himcinschi, m-am întâlnit doar cinci minute în aceste zile cu Fabi, dar eu mă gândesc la mine și la echipa mea”, a declarat, pentru Ziarul Unirea, Adorian Himcinschi, după eșecul cu CSM Școlar Reșița.

Doană: „Așteptăm să se încurce contracandidatele”

De partea cealaltă, Leontin Doană, antrenorul echipei Reșițene spune că promovarea nu depinde acum de jucătorii săi, ci de celelalte contracandidate, care trebuie să se împiedice. „Suntem acolo, în lupta promovării, la un punct. Jucăm până la capăt să câștigăm toate jocurile, dar așteptăm să se încurce contracandidatele, Ripensia și Industria Galda, dacă învinge pe Lugoj. A fost o situație ciudată cu meciul în două zile, până la urmă este bine că am jucat, am marcat rapid și am început partida practic de la 1-0. Felicit echipa pentru atitudine, determinare și victorie, iar adversarii pentru fair-play. Dorinel Munteanu contează enorm că este lângă noi, pentru moralul băieților, chiar dacă nu se implică la indicații tehnico-tactice”, a spus, pentru aceeași sursă, Leo Doană.

UNIREA 1924 ALBA IULIA – CSM ȘCOLAR REȘIȚA 0-2
Alin Liuba 22′, Roberto Muselin 37′

Căt. Suciu – B. Ștef, Scrob, M. Oprea (G. Toma 65′), Al. Giurgiu – Selagea, Onacă – Schiau, S. Culda, Tat (Cordoș 88′) – Lăsconi
Rezerve neutilizate: Petric – F. Morar, Davidaș, Cuștiuliță, Joldeș
Antrenor: Adorian Himcinschi

Zimmermann – Szijj, Banac, Opriș, Liuba, Bloju, Muselin (Epure 89′), Breșneni, Beloescu (F. Himcinschi 71′), Costescu (Negoescu 84′), Keita (Poiană 76′)
Rezerve neutilizate: M. Călin – Covăsală, Săndescu
Antrenor: Leontin Doană

Stadion: Comunal Galtiu (Sîntimbru – Alba); Arbitru: Bogdan Dumitrache (București); Asistenți: Nicușor Marin și Mihai Marian Ionescu (ambii din Suseni – Argeș).

VEZI CELELALTE REZULTATE înregistrate în Seria 4


 

S-au „rupt” norii în Alba! Meciul Unirea 1924 Alba Iulia – CSM Școlar Reșița a fost întrerupt în minutul 22 și se va relua sâmbătă

Meciul Unirea 1924 Alba Iulia – CSM Școlar Reșița, programat să se desfășoare vineri, de la ora 18:00, la Galtiu (județul Alba), în cadrul etapei a 23-a a Ligii 3, Seria 4, a fost întrerupt în minutul 22, la scorul de 0-0, și, ulterior, programat să se reia sâmbătă, de la ora 11:00.

O „rupere de nori”, vântul și terenul devenit impracticabil i-a determinat pe arbitri și oficialii celor două echipe să ia decizia amânării partidei. La Galtiu a plouat torențial, a căzut și gheață, potrivit Ziarul Unirea, și după 20 de minute suprafața de joc s-a umplut de bălți, spectatorii s-au refugiat în autoturisme, iar jucătorii la vestiare, uzi leoarcă.

Partida dintre Unirea și Reșița va fi reluată mâine, de la ora 11:00, din minutul 22, de la scorul de 0-0 și cu aceiași jucători care se aflau pe teren în momentul întreruperii.

AFC Unirea: Căt. Suciu – B. Ștef, Scrob, M. Oprea, Al. Giurgiu – Selagea, Onacă – Schiau, S. Culda, Tat – Lăsconi
Rezerve: Petric – F. Morar, Davidaș, Cuștiuliță, Joldeș, Cordoș, G. Toma
Antrenor: Adorian Himcinschi

Școlar Reșița: Zimmermann – Szijj, Banac, Opriș, Liuba, Bloju, Muselin, Breșneni, Beloescu, Costescu, Keita
Rezerve: M. Călin – Covăsală, Epure, F. Himcinschi, Negoescu, Poiană, Săndescu
Antrenor: Leontin Doană

Meciul e arbitrat de centralul Bogdan Dumitrache (București) și tușierii Nicușor Marin și Mihai Marian Ionescu (ambii din Suseni, Argeș). Observatori au fost delegați Dan Jiga (Bistrița) și Teodor Biriș (Hunedoara).

Unirea se luptă pentru evitarea retrogradării, e pe locul 12 din 14 în Seria 4, cu 20 de puncte, iar Școlar Reșița țintește promovarea alături de alte cinci echipe, aflându-se înaintea desfășurării acestei etape pe locul 4, cu 42 de puncte, cu unul mai puțin față de prima clasată.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Ziarul Unirea

Marius ANGHEL 06 May. 2017, 14:34 Stiri
Pe aceeași temă