Potcoava norocoasă a Hărmanului. VIDEO | Portarul brașovenilor a înscris, la ultima fază, cu Csikszereda un gol cum rar se vede pe stadioane și promovarea încă se joacă în Seria 1

Marius ANGHEL 15 May. 2017, 17:27 Stiri

Dramatism la cote maxime în lupta pentru promovare din Seria 1 a Ligii 3 în liga secundă. Primele două clasate din Seria 1, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc și AFC Hărman s-au duelat sâmbătă, pe terenul ciucanilor, într-un meci de totul sau nimic, cu trei etape înainte de finalul sezonului. La fel ca și în turul campionatului, derby-ul s-a încheiat nedecis, 1-1, cu un gol marcat de brașoveni în ultimul minut al prelungirilor! Diferența de puncte dintre echipe rămâne minimă, 60 de puncte față de 59, iar pozițiile asemănătoare, asta după ce Știința Miroslava s-a încurcat și ea la Avântul Valea Mărului, acolo unde a remizat 1-1, și a rămas pe locul 3 cu 58 de puncte.

Pe o vreme ploioasă și pe un gazon îmbibat cu apă și alunecos, dar și în fața unei tribune oficiale arhipline cu mulți spectatori veniți și din localitățile învecinate, inclusiv galerie echipei Sepsi Sfântu Gheorghe, ciucanii au deschis scorul prin Nandor Tamas (35) și au mai ratat două ocazii uriașe prin golgheterul Bajko Barna și Andrei Țepeș.

Goluri anulate pentru Ilyes și Barna

În debutul părții secunde, Robert Ilyes (49) a reușit să înscrie, dar golul a fost anulat pentru că mijlocașul gazdelor a fost considerat în offside. Din minutul 62 al meciului, brașovenii au evoluat în inferioritate numerică, antrenorul-jucător Florin Stîngă fiind eliminat ușor după un duel cu un adversar.

Pe final jocul s-a mai animat, Ilyes a lovit bara (70), iar două minute mai târziu, Diego Alupoaie a executat perfect o lovitura liberă direct în transversala porții gazdelor, iar lui Bajko Barna i s-a anulat un alt gol pentru offside.

După alte câteva situații mari de gol ale ciucanilor, parate incredibil de Octavian Potcoavă, portarul brașovenilor a dat lovitura în ultimul minut al prelungirilor. Potcoavă degajează lung o minge în jumătatea adversă, aceasta cade în fața careului și se duce peste portarul Barna Nagy, ieșit la întâmpinare. În disperare de cauză, Nagy a prins mingea, însă a alunecat pe spate din cauza gazonului îmbibat cu apă și a scăpat-o în poartă.

Gol și lacrimi de fericire pentru Potcoavă: „Îmi amintesc doar cum colegii au sărit pe mine”

Golul lui Potcoavă a adus liniștea pe stadion, cei circa 1500 de fani ai ciucanilor fiind reduși la tăcere de reușita fantastică a tânărului portar brașovean. „E primul meu gol de până acum! Nici acum nu-mi vine să cred. A fost o minge respinsă de la mijlocul terenului și din instinct am șutat direct la poartă, șiret plin, nu am mai ținut cont de problemele pe care le am la genunchi! Când mingea a intrat în poartă am căzut în genunchi și am izbucnit în lacrimi și îmi amintesc doar cum colegii au sărit pe mine! A fost o tensiune fantastică. Cu o seară înaintea meciului, în cantonament, vorbeam în cameră cu colegul meu, Emil Popa și el spunea ai să vezi luni în ziare titluri de genul „Zlatan salvează Hărmanul”, iar eu i-am replicat că „Potcoava norocoasă” va titlul cronicii. A ieșit cum am zis eu, dar, sincer, nu mă așteptam să marchez eu. Este un punct mare și eu cred cu tărie că încă mai putem promova. Se poate!”, a spus Potcoavă.

Lengyel: „Soarta ne-a dat ca acest campionat să se joace până în ultima etapă”

Antrenorul echipei din Miercurea Ciuc, Roland Lengyel, crede că echipa sa ar fi meritat cu prisosință victoria cu Hărmanul. Acesta e convins însă că Csikszereda va câștiga ultimele două meciuri din campionat și va obține promovarea în Liga 2.

„Echipa a jucat fantastic, am fost cu mult peste adversarii noștri. Tot anul am muncit pentru a juca astfel de meciuri. Băieții au dat tot ce au putut în acest meci și meritam cu prisosință victoria. Atmosfera în tribune a fost extraordinară. La Miercurea Ciuc nu s-a jucat niciodată un meci în asemenea atmosferă și asta ne dă elan și pentru viitor. Mai avem două jocuri și, dacă le câștigăm pe amândouă, suntem campioni. Soarta ne-a dat ca acest campionat să se joace până în ultima etapă, dar ne vom concentra și vom câștiga ambele meciuri pe care le mai avem de disputat”, a spus antrenorul Csikszeredei, Roland Lengyel.

1-1, un punct obținut dramatic de AFC Hărman la Miercurea Ciuc, iar promovarea încă se joacă. „Dumnezeu a fost cu noi la acest meci”, spuneau oficialii lui AFC Hărman.

FK Csikszereda: Barna Nagy –  Cătălin Savin, Bonifác Csonka, József LÅ‘rincz (Adrián Majzik 90), Tamás Vízi, Jebari Soufiane (Attila Csűrös 82), Andrei Țepeș, Arthur Györgyi, Nándor Tamás, Róbert Ilyés (Zsombor Lukács 79), Barna Bajkó

AFC Hărman: Potcoavă – Moraru, Forika, Ioniță, Pamfile – Stîngă, Leonte, Alupoaie – Boția (Boricean 60), E. Popa, Buga (Morcov 88)

Vezi CLASAMENTUL Seriei I

Ciucul, prima șansă la promovare

De egalul de la Miercurea Ciuc nu au profitat cei de la Știința Miroslava, care s-a împiedicat la Valea Mărului, scor 1-1. În aceste condiții, cu două etape înainte de final, AFK Csikszereda e lider cu 60 de puncte, Hărmanul rămăne pe doi cu 59 de puncte, iar Miroslava e pe trei cu 58 de puncte.

Echipele care se luptă pentru promovare în Seria 1 a Ligii 3 / linia de clasament:

1.     AFK Csikszereda Miercurea Ciuc     26     18     6     2     57-17     60 pct.
2.     AFC Hărman     26     18     5     3     61-17     59
3.     Știința Miroslava     26     18     4     4     62-31     58

Programul din ultimele două etape ale celor trei echipe cu șanse la promovare din Seria 1:

Etapa 29:
20 mai, ora 18:00
Știința Miroslava – AFC Odorheiu Secuiesc
CSM Pașcani – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc
Olimpia Râmnicu Sărat – AFC Hărman

Etapa 30:
27 mai, ora 18:00
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Știința Miroslava
AFC Hărman – CSM Pașcani

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto și video: FK Csikszereda

Marius ANGHEL 15 May. 2017, 17:27 Stiri
Pe aceeași temă