FK Csikszereda, prima eliminată din Cupă în turul II. Echipa lui Ilyeș a pierdut cu ASA Târgu Mureș II. Alte două echipe s-au calificat la „masa verde”

Marius ANGHEL 29 Jul. 2015, 12:24 Stiri

ASA Târgu Mureș II, echipa secundă a vicecampioanei României, s-a calificat în turul III al Cupei României, ediția 2015-2016, după victoria obținută cu scorul de 1-0 în fața grupării antrenate de Robert Ilyeș, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, din Seria a V-a a Ligii 3. Unicul gol al meciului, care s-a desfășurat cu o zi mai devreme față de restul jocurilor din această fază, a fost înscris de Kanyaro, în minutul 42, după o lovitură cu capul, mingea fiind trimisă peste portarul advers.

Csiki Zsolt: „Nu ne-a speriat nicidecum că avem în față un adversar de Liga a 3-a”

„A fost un meci greu, având în vedere că adversarul a fost din Liga a 3-a, cu un nivel mai sus ca noi. Le-am spus colegilor să aibă grijă la Robert Ilieș că ne poate pune probleme. În cele din urmă echipa noastră a obținut victoria în urma unui joc joc colectiv și sper să mergem mai departe în continuare”, a afirmat Fejer Csongor, portarul echipei secunde a lui ASA.

„Nu ne-a speriat nicidecum că avem în față un adversar de Liga a 3-a. Poate lor trebuia să le fie frică de noi. Am jucat bine și am pus stăpânire pe joc în unele momente. În ultimele minute am simțit o oboseală asupra echipei, dar am dus meciul la final. Nu poți duce cu același lot jocuri pe trei fronturi. Am obținut victoria și, totodată, calificarea în faza următoare. Le mulțumesc celor care ne-au susținut!”, a afimat Csiki Zsolt, antrenorul principal al echipei ASA Târgu Mureș II.

Ilieș: „Nu este nicio amăgire. Am ieșit cu fruntea sus”

Fost jucător de bază al echipei FCM Târgu Mureș, în sezonul competițional 2011-2012 (21 de jocuri și 3 goluri), Robert Ilyeș (41 ani) s-a aratat mulțumit de jocul formației sale, cu toate că echipa sa a fost eliminată din această competiție. „Nu este nicio amăgire. Am ieșit cu fruntea sus din această competiție. Jucătorii mei sunt foarte tineri și spun că acest joc a fost un antrenament bun. Nu tot timpul poți să câștigi și îi felicit pentru victorie pe târgumureșeni”, a spus, după meci, antrenorul-jucător al echipei Csikszereda Miercurea Ciuc, Robert Ilyeș.

ASA II: Fejer – Păcurar, Candrea, Mihaly, Torok – Ghirca, Toto – Kanyaro, German, Teuț – R. Stoica. Au mai intrat: Bălaș, Tamas, Caliani, Ștefan.

Csikszereda: Husar – Majzik (Pal 2), Szekely, Szollosi, Gâlia, Czimbalmos, Ilyes, Tanko, Csuros, Gyorgyi (Antal 70), Fodor.

Atletico Vaslui și Victoria Muntenii Buzău s-au calificat la „masa verde”

Restul de 20 de meciuri din turul II al Cupei României sunt programate pentru astăzi, 29 iulie, de la ora 17:30. Dintre acestea, două jocuri nu se dispută, Victoria Muntenii Buzău (IL) – Granitul Babadag (TL) și Atletico Vaslui (VS) – FC Ceahlăul II Piatra Neamț (NT).

Atletico Vaslui se califică în faza următoare la „masa verde” după ce nemțenii au spus pas Cupei și nu se vor prezenta la meciul de astăzi de pe stadionul Municipal din Vaslui. Mai exact, Ceahlăul II nu a fost programată la acest joc, deoarece nu și-a achitat baremurile restante din sezonul precedent al Ligii 3.

Interesant este că Ceahlăul II tocmai a fost acceptată de FRF în noul sezon al Ligii 3 și rămâne de văzut dacă forumul se va ține de cuvânt și îi va exclude din campionat, așa cum spune regulamentul Cupei României: „În conformitate cu articolul 31, alineat 15 din ROAF, echipele programate în Cupa României nu pot renunța la jocuri și nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancțiunea eliminării lor din campionatul în care participă”. Acest verdict l-a primit primit runda trecută echipa Gloria Progresul, care nu s-a prezentat la meciul cu ACS Dumitra.

„Meciul cu Ceahlăul II nu se va mai disputa. FRF ne-a informat că echipa din Piatra Neamț nu se va prezenta la joc și astfel am obținut calificarea în faza superioară a competiției. Ne-am fi dorit să ne calificăm pe teren, dar nu a depins de noi”, a declarat, pentru vremeanoua.ro, Florin Ciucă, principalul sponsor al echipei vasluiene.

Tot datorită unui forfait o să se califice în faza următoare a competiției și ialomițenii de la Victoria Muntenii Buzău. Granitul Babadag a anunțat federația că nu se prezintă la acest meci, astfel că nu au fost programați și vor pierde cu 0-3. Și ei, conform regulamentului, ar trebui excluși din campionatul Ligii a IV-a Tulcea.


 

VEZI PROGRAMUL FAZEI A II-A A CUPEI ROMÂNIEI

Turul al treilea al Cupei României, la care vor participa cele 21 de echipe calificate din faza a doua, plus 31 echipe (restul de cluburi rămase din Liga a 3-a), este programată să aibă loc miercuri 12 august 2015, ora 17:30.

Articol și foto de Sorin CRĂ‚CIUN și Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 29 Jul. 2015, 12:24 Stiri
Pe aceeași temă