Delta atacă promovarea cu antrenor de Liga 1. Selymes i se alătură lui Cristi Munteanu. „Câteodată, în viață, e bine să faci un pas înapoi ca să îți iei elan”

Marius ANGHEL 24 Dec. 2015, 14:30 Stiri
Delta atacă promovarea cu antrenor de Liga 1. Selymes i se alătură lui Cristi Munteanu.**

Cu toate că este una dintre cele două echipe neînvinse în acest sezon, în primele trei ligi ale României, Delta Dobrogea Tulcea iernează pe poziția a doua în clasamentul Seriei a II-a din Liga 3, la două puncte în spatele liderului Juventus București, cealaltă formație imbatabilă. Lupta pentru promovare se anunță una extrem de disputată în partea a doua a sezonului, fapt pentru care ambele echipe vor trata foarte serios în această iarnă campania de transferuri și de pregătire.

La finalul turului, profitând de faptul că își dăduse demisia de la Oțelul, Delta Dobrogea i-a oferit postul de președinte lui Cristian Munteanu, iar tulceanul nu a stat pe gânduri. A acceptat provocarea de a pune umărul la promovarea echipei reprezentative a județului natal. Noul conducător și-a intrat intrat din plin în rol și a dat o primă lovitură în această iarnă. A convins un antrenor cu licență PRO și cu experiență în Liga 1 să vină tocmai în Liga 3, la Delta. Actele încă nu au fost semnate, însă Tibor Selymes (45 ani) și-a dat acordul verbal că de la începutul anului 2016 se va prezenta la reunirea echipei.

„Am ajuns la un acord, 99 la sută e noul antrenor al echipei Delta. I-am prezentat proiectul de la Tulcea, i-a plăcut și are încredere în el. Orașul Tulcea nu mai are fotbal de mult timp, de când s-a desființat fosta Delta. În momentul de față în Tulcea nu există niciun sport de echipă care să reprezinte orașul la nivel național, singura echipă în acest moment este Delta Dobrogea Tulcea. Lumea e lângă noi, oamenii sunt dornici de fotbal, de sport. Tibi e un antrenor de Liga 1, un fost fotbalist din Generația de Aur și eu sunt mândru că l-am convins să vină lângă noi. Este de apreciat. Chiar mi-a spus că: >. A avut încredere în proiectul ăsta pe care i l-am pus pe masă. Câteodată, în viață, e bine să faci un pas înapoi ca să îți iei elan. E un proiect în care încercăm, pe un termen mediu și lung, să construim o echipă frumoasă la Tulcea”, a spus, pentru Liga2.ro, Munteanu.

Tibor Selymes era liber de contract după ce în luna august s-a despărțit de Petrolul Ploiești. În cariera sa, fostul internațional a mai pregătit pe Sportul, Astra, FCM Târgu Mureș, Dinamo II, Săgeata Năvodari, Kaposvari și Oțelul.

Director tehnic Mihai Guliu și fostul antrenor principal Norbert Niță vor rămâne și ei în staff-ul Deltei.

La finalul turului în Liga 3, Delta Dobrogea Tulcea a acumulat 28 de puncte în 12 etape și se situează pe locul 2 în Seria a II-a. Lider e Juventus București cu 30 de puncte.

Marius ANGHEL 24 Dec. 2015, 14:30 Stiri
Pe aceeași temă