Amenințare pentru Oțelul și Gloria Buzău! Oficialii Științei Miroslava cred în șansele de promovare în Liga 2: „Primele patru etape sunt decisive”

Marius ANGHEL 24 Jan. 2019, 14:44 Stiri

Fosta divizionară secundă Știința Miroslava a încheiat turul sezonului Ligii a 3-a pe locul 4 în Seria 1, cu 31 de puncte, la șapte puncte distanță de liderul SCM Gloria Buzău, dar oficialii echipei din comuna învecinată Iașiului își păstrează optimismul în ceea ce privește promovarea în Liga 2.

Știința are un start de retur favorabil, cu trei adversari accesibili în primele trei runde (Râmnicu Sărat, Pașcani – în deplasare și Darabani – acasă, echipe situate pe ultimele patru locuri în serie), iar visul unei noi promovări în eșalonul secund ar prinde din nou contur în cazul unui parcurs fără greșeală în debutul părții secunde a campionatului.

Astfel, cu nouă puncte din nouă posibile, Știința ar putea aborda cu încredere următoarele două meciuri ce pot fi cruciale în economia luptei pentru promovare, cu CSM Ceahlăul Piatra Neamț (în deplasare) și liderul SCM Gloria Buzău (pe teren propriu).

Noul președinte Bogdan Chiper este convins că un start perfect de retur ar spori considerabil șansele de promovare ale Științei. „Dacă vom obține punctaj maxim în primele patru etape, vom păstra șanse mari de a promova în Liga 2. Avem meciul cu liderul din Buzău pe teren propriu și dacă ne vom impune cred că vom lua o opțiune importantă în lupta pentru revenirea în eșalonul secund. Promovarea este unul dintre obiectivele mele și îmi doresc foarte mult să revenim în Liga 2”, a declarat președintele Bogdan Chiper.

Optimist este și antrenorul Viorel Frunză: „Nu renunțăm la gândul promovării. Noi încercăm să fim acolo. Vom lua fiecare meci în parte și vom încerca să scoatem maximum. Depinde cum începem returul. Dacă vom câștiga primele trei meciuri, la Râmnicu Sărat, la Pașcani și acasă cu Darabani cred că vom păstra șanse mari”.

În turul campionatului, ieșenii au câștigat șapte meciuri din opt pe propriul teren, singurul eșec la Uricani fiind suferit în etapa a 6-a, 1-4 cu Rădăuți. După acea înfrângere, echipa pregătită de Viorel Frunză și Sergiu Japalău a avut o serie perfectă, cu șapte victorii consecutive, stopată de eșecul din ultima etapă a turului, 1-2 în deplasare cu SC Oțelul Galați.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Marius ANGHEL 24 Jan. 2019, 14:44 Stiri
Pe aceeași temă